• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso ve Filtre Kahve Makinası Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ardakrts
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ardakrts

Üye
İsim
arda
Daha fazla  
İsim
arda
Merhaba Dostlar,

Platforma yeni girdim ve sizden bir tavsiye rica ediyorum.
Yeni evlendiğim için eve yeni bir kahve makinası almaya karar verdim.

Espresso için 10-11bin tl bir bitçe var gaggia new classic prolara bakıyorum
Filtre kahve için de bütçem 3 3.5bin onun için de konchero preciso aluminyum kahve makinasına bakıyorum.

tavsiyelerinizi, önerilerinizi bekliyorum.

Espresso da o değirmeni duvara vurabilirsiniz, o yüzden bence değirmeni de makineyle birlikte maliyete dahil edin derim.

Total bütçenizi söylerseniz daha kolay yardımcı olunur muhtemelen. Bütçenizin kısıtlı olduğunu varsayarak benim tavsiyem ise bütçeyi akılcı kullanmak adına filtre ya da espresso makinesinden birini önceleyip diğerini ilerleyen zamanlarda almanız. Bu şekilde kaliteyi düşürmemiş olursunuz.

toplam bütçe 14000 tl gibi düşünebiliriz
bütçenin hepsini değirmen + espresso makinesi + clever dripper + en ucuz tartıya gömün. aldığınız değirmen hem espresso hem filtre öğütebilsin.
clever dripper fiyat olarak çok uygun, o fiyata alacağınız kahve makinelerinden çok daha iyi. gooseneck kettle da istemez.
değirmenin kilit bir önemi var. espresso makinesinden kısıp değirmene ekleyebilirsiniz. tüm bunlar için bütçe yeter mi ne yazık ki bilemiyorum. belki sırayla giderseniz (önce espresso sonra filtre gibi) daha iyi olabilir.

Bu bütçeyle ben olsam forumdan sıfır ayarında ikinci el Cafelat Robot ve 1zpresso değirmen satın alırdım(halihazırda ikisi de forumdan alınabilir durumda sanıyorum). Filtre kahve için de Clever Dripper satın alıp işi bitirirdim.

ilk aşamada tam manuel cihazlara değil de yarı otomatiklere girmek istiyorum bir de hevesim var o konuda bi baktım robota ilginçde duruyor ama latte vs de yapmak için yarı otomatik daha iyi olacak sanıyorum

14000 bütçe ile ikinci ele yönelmelisiniz. Sıfır ürünler bu bütçeyi zorlar.

Denklemi değirmen üzerinden kurmanız faydalı olacaktır. O yüzden önce değirmeni netleştirin.

Filtre için gereksiz yere makineye para vermeyin. V60 seti ya da aeropress tercih edebilirsiniz.

Espresso içinse iki seçeneğiniz var:

1- Espresso çekebilen elektrikli değirmen. Bu seçenek biraz tuzlu olacaktır. Espresso ekipmanlarına yahut makineye az paranız kalacaktır.

2- Espresso çekebilen el değirmeni. Bu seçenek biraz daha ucuz. Kalan parayı diğer ekipmanlara ayırabilirsiniz. Ancak el değirmeni ile espresso çekmeyi zahmetli bulanlar var. Size kalmış biraz.

arkadaşlar herkesin yorumları için teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz. gaggia new classic pro almayı ve filtre kahve makinasını erteleyip ikinci el lelit fred almaya karar verdim.

Geri