• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso ve Espresso Bazlı Kahve Oranları

cakmabarista

Barista
Selam.

Bu işin bir standartı var mı, Türkiye veya Dünya'da kabul gören bir oranlama mesela?.. Zira kimi barista örneğin latte'lerini single shot ile yaparken kimisi double shot ile yapıyor, kimi espresso single shot için 7 gr çekirdek kullanıyor kimi 14 gr... Yok mu bu işin onaylı bir listesi? :D

Teşekkürler.
 
18g çekirdek,
4sn pref. toplam demleme 25-30sn
çıktı 35 gram espresso
200 gram süt
benim latte için kullandığım oranlar.
Genelde önce sütü yapıp espressoyu direkt sütün içine demliyorum. İçimi daha çeşitli oluyor.
 
Teşekkürler. Benim kastettiğim herkes tarafından kabul görmüş ve tüm espresso bazlı kahvelerin oranlarının olduğu bir liste... Var mıdır acaba? :)
 
Benim bildiğim tek shot 9 gr double 18 gr. 60 ml çıktı alırsın 18 gram ile. Kimi koyu kavrum diye double a 14, teke 7 filan koyuyor. Ama bildiğim standart 9 a 18.
 
Geri
Üst