• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso ve Espresso Bazlı İçecekler Çekirdek Önerileri

atınısevenkovboy

Yeni Üye
İsim
Aslan Akbayan
Daha fazla  
İsim
Aslan Akbayan
Herkese selamlar,

Yaklaşık 3 yıldır espresso'da doğru tatları ve damak tadımı yakalamaya çalışıyorum. İlk olarak kapsül kahve makinesiyle başladım sonrasında otomatik kahve makinasına geçiş yaptım ve 2 yıldır otomatik kahve makinamda farklı farklı çekirdekleri deneyerek espresso yapıyorum. Kendimce bir damak zevkim oluştu ancak artık çekirdek konusunda ciddi tavsiyelere ihtiyacım var.

Daha önce kafeingo, urban gibi yerlerin çekirdeklerini denedim ancak bir süre sonra tercih ettiğim çekirdeklerden midir yoksa yavaş yavaş bir damak tadım oluşmasından mıdır bilmiyorum kahvelerden ekşimsi yoğun aside tatlar almaya başladım ve buralardan alışverişi kestim. İçtiğim içecekleri ve hoşlandığım notaları aşağıda belirteceğim. Bu konuda öğütücü ve çekirdeğin ismi şeklinde yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Espresso - Kremalı hatta yoğun kremalı, ekşilik tadı gelmeyen/aside oranı oldukça düşük hatta aside olmayan ekşi olmayan ve içtiğimde çamur gibi filtre kahve içiyormuş hissi uyandırmayan
Latte - Espressonun üzerine eklenen sütün espressonun tadını bastırmadığını, o yoğun sütün içerisinde kahvenin notalarını hissedebileceğim amiyane tabirle tam lattelik espresso çekirdeği diyebileceğiniz öğütücü ve çekirdekler

Espresso bazlı sütlü içeceklerde genelde benim damak tadıma göre biraz daha koyu kavrulmuş çekirdek kullanmak daha orantılı oluyor gibi

beklentiyi çok yüksek tutmazsanız espressoda, aynı zamanda her türlü durumda sütlülerde ve diğer esp bazlı içeceklerde kullanılabilecek bir çekirdek; sanal baharat eldorado ibiraci. rahatsız eden bir asidite ve acılık yok. fiyatı da bedaveden az pahalı.

Geri