• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso tamper basıncı 15kg?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fast24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fast24

Barista
15kg basınç 3 adet su bidonu ağırlığına denk geliyor. Profesyonellerin videolarına baktığımızda hiç de 15kg basınç uyguluyor gibi değiller.

15kg ifadesi aslında birim dönüşümü, tercüme hatası olabilir mi?. Belki 15lbs dir?

Şu videoda Şerif Bey de 15kg basınç uyguluyoruz diyor. Sizce bu uyguladığı basınç 15kg mıdır?

Son düzenleme:
30 pound diye geciyor bazi kaynaklarda. 1 puound 0.45 kg a denk geliyor. 13 kilo civarinda o da.

En iyi ölçümü tartı ile yapabilirsiniz. Benim tamplerim kahveye göre değişiyor. Her kahvenin hacimi farklı olduğu için tampı kahveye göre ayarlıyorum.

Bu videoda da detaylı bilgi mevvcut

scott rao da ayni fikirde bu konuda. espresso makinesinin basincini goz onune alinca cok etkisi yok diyor .

Ek olarak tamperin 58.55 gibi küsüratlı olmasının tek avantajı sepetin kenarındaki kahveyi sıyırıp grubu az kirletmesi. Şu an kaynağını bulamadım ama 58mm sepete 55mm tamperle bastığı halde donut extraction olmuyordu birisinin yaptığı denemelerde.

Önemli olan değirmeninizi kalitesi ve tamp öncesi hazırlık.

Geri