• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso sütle karıştırılırsa kana daha mı çabuk karışır kafein ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tuncay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tuncay

Barista
İsim
Tuncay
Daha fazla  
İsim
Tuncay
Ekipmanlar
Arzum Brewtime filtre kahve makinesi hario v60 kossneck kettle 0.1hassasiyet tartı
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Altındağ
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Kızılay
Twitter
tuncayeerdal
Benim bildiğim kadarıyla süt geç emilen bir enzim ama İnstagram reklamında coffe Project in kurucularından 1i sütle karıştırdım mı daha çabuk karıştığını iddia ediyor.Bu konu hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

Süt proteini olan kazein diğer protein türlerine göre (whey gibi) geç emiliyor ama kafein ile karşılaşmasında durum ne bilmiyorum. Çünkü kafein zaten hızlı emilir. Bahsettiğiniz videoya ben de denk gelmiştim daha önce ve yanlış hatırlamıyorsam kafeinin çözünmesini hızlandırdığı iddia ediliyordu. Herhangi bir referans da verilmemişti. (Resmen 'çay harareti alır' gibi bir bilgi gibi 😄)
Açıkçası böyle bir iddiaya başka bir yerde rastlamadım. Bilimsel kaynaklarda süt ve kafeinin bağımsız etkileşimde oldukları ifade ediliyordu. Bilimsel veri-referans kullanmayan bir kaynakta sütün mide çeperini kaplayarak kafeinin emilimini azalttığı iddiası vardı. Birden fazla başka kaynakta ise kafeinin diğer emilimleri azalttığı iddia ediliyordu.
Bi parantez açarak, bu araştırmaları hangi kurumun yaptığı ve hangi kurumun fonladığı da önemli. Mesela Nestle'nin yaptığı araştırmalara şüpheyle yaklaşmak yerinde olur. Bazı olguları gözardı edebilir ya da çarpıtabilirler. (Ya coffee project de bilimi iktidar söylemine, iktidar söylemini bilime çeviriyorsa 😱😄) Tıpkı 50 sene önce sigara şirketlerinin fonladığı araştırmalar gibi.
Konumuza dönersek, deneme yanılma ile bize olan etkisini görmek daha faydalı olur gibi 😄

"Süd zehri alır, südlen içilen gayfe, degafeyinize olur."

Bunun için deney yaparak belki bir makale çalışması yapabilirsiniz. Sadece kahve içip kendinizi odaklanması zor konularda ölçümleyin, süreyi baz alın, kayıt tutarak ilerleyin. Aynı yöntemi kahve miktarını değiştirmeden farklı bir gün önce aynı oranda sütle karıştırıp ölçüm yapıp kayıt tutun. Bir başka gün ise süt miktarınızı arttırarak deneye devam edin.

Belki sizin metabolizmanız diğer insanlardan farklı olacaktır. Bu yüzden bu deneyi yaş grubu ve cinsiyet olarak farklı insanları içine alacak şekilde daha sonra emin olmak için grup deneyine çevirebilirsiniz.

En sonunda elinizdeki verileri analiz edip gerçekten de kafein ve sütün bu konuda nasıl çalıştığını görmüş olacaksınız. Üstelik kendi deneyiniz ile olacak. Deneyecek olursanız mutlaka takipte olacağım. İyi forumlar.

Bunun için deney yaparak belki bir makale çalışması yapabilirsiniz. Sadece kahve içip kendinizi odaklanması zor konularda ölçümleyin, süreyi baz alın, kayıt tutarak ilerleyin. Aynı yöntemi kahve miktarını değiştirmeden farklı bir gün önce aynı oranda sütle karıştırıp ölçüm yapıp kayıt tutun. Bir başka gün ise süt miktarınızı arttırarak deneye devam edin.

Belki sizin metabolizmanız diğer insanlardan farklı olacaktır. Bu yüzden bu deneyi yaş grubu ve cinsiyet olarak farklı insanları içine alacak şekilde daha sonra emin olmak için grup deneyine çevirebilirsiniz.

En sonunda elinizdeki verileri analiz edip gerçekten de kafein ve sütün bu konuda nasıl çalıştığını görmüş olacaksınız. Üstelik kendi deneyiniz ile olacak. Deneyecek olursanız mutlaka takipte olacağım. İyi forumlar.
Bu tarz deneyler de çok sağlıklı değil aslında. İlk deneydeki ile ikinci deneydeki bütün etkenleri sabit tutmak neredeyse imkansız. Bu yüzden de kesin yargılara ulaşmak zor. Bilimsel veriden ziyade kişisel kanı olabilir.

Süt mideye indiği anda kesilir. bu sebeple sütün kendisi geç sindirildiği gibi hali hazırda midede olan diğer gıdalarında geç sindirilmesine neden olur. Ben kafeinin de süt ile içilirse geç kana karışacağını düşünüyorum.

Sütü bilmiyorum ancak kendi deneyimlerime göre sadece espresso içtiğimde vücudumda bi durum olmuyor ama aynı ölçüde espressoya biraz du katıp içtiğimde ellerimde hafif bi titreme oluyor

Geri