Karidesteknesi
Yeni Üye
Arkadaşlar ben espresso ve espresso bazlı içecekler yapmaya yeni başladım. Oscar simonelli 2 ve eureka specialita aldım. Şimdi benim anlamadığım konular var. İlki espresso mikrarı ile ilgili. Benim anladığım kadarı ile geleneksel olarak single espresso 30 ml double espresso ise 60 ml. Bunun haricinde birde çekirdek ağırlığı ile espresso ağrlığının oranına göre de değerlendirilmiş. Burda oran 1:1.5-2.5 olarak sınıflamışlar bu da double espresso için 16-18 gr çekirdek için 31-36 gr espresso ediyor. İtalyanlar ise oranı 1:3 olarak kullanıyorlarmış.
Espresso konusunu bilenlerden beni aydınlatmalarını rica ediyorum, ben mi yanlış anlamışım. Bir tarafta double espresso 60 ml iken diğer tarafta (1:2 oranı baz alırsak) orana göre olursa 16 gr çekirdek öğütülüp double espresso alınırsa 32-36 gr. Neredeyse iki katı yapıyor. Bu işte bir gariplik yok mu ben nerede hata yapıyorum, bir yeri yanlış anlamış olmam lazım diye düşünüyorum
Espresso konusunu bilenlerden beni aydınlatmalarını rica ediyorum, ben mi yanlış anlamışım. Bir tarafta double espresso 60 ml iken diğer tarafta (1:2 oranı baz alırsak) orana göre olursa 16 gr çekirdek öğütülüp double espresso alınırsa 32-36 gr. Neredeyse iki katı yapıyor. Bu işte bir gariplik yok mu ben nerede hata yapıyorum, bir yeri yanlış anlamış olmam lazım diye düşünüyorum