Kesinlikle katılıyorum. Öğücünün kalitesi, espresso makinesinden alınan verimin ölçüsünü belirler.Hocam öncelikli tavsiyem acele etmeyin. Forumdaki ilgili başlıkları iyice okuyup kararınızı öyle verin. Espresso konusu çok derin.
Espresso için uygun bir öğütücünüz var mı? Sadece -espressoya uygun- öğütücü için bile 1500 lira bütçe gerekebilir. Eğer öğütücünüz yoksa o bütçeye maalesef espresso mümkün değil. Tecrübe ile sabit.
Bence illa ki espressoya yakın bir tat arıyorsanız fakir espressosu diyebileceğimiz mokapotu düşünebilirsiniz.
Bende aynen sizin dediğiniz gibi oldu hocam çok güzel özetlemişsiniz,önce 700 e ikinci el Beko aldım,kazanı kireçten kullanılamaz haldeydi kazanını değiştirdim 250 ye şimdilik memnunum. Ama artık comandante ile öğütmek espressodan soğuttuğu için elektrikli öğütücü almayı düşünüyorum.Kesinlikle katılıyorum. Öğücünün kalitesi, espresso makinesinden alınan verimin ölçüsünü belirler.
Yine de Beko ya da Arçelik makinelerini 2. el kovalayıp 500-600e alabilirseniz yanına Lelit Fred ya da Cunill markalı öğütücü alabilirsiniz. Forumda satışları oluyor. 1600-1700 bandında başlangıç için güzel bir setup edinmiş olursunuz. Ama devamında yok basınçsız sepet yok naked portafiltre yok tamper yok leveler derken 2500'lük olursunuz o ayrı![]()
değirmen ne var?Herkeze selam dostlar 2.el yada 0 farketmez 1.500TL butceyle acil birtane espresso makinesi almam gerekiyor kapsulu olmamak sartıyla sizce ne alabilirim acil fikir verirseniz cok sevinirim sizlerin tecrubeleri gercekten onemli tesekurler![]()
![]()
Bence mutlaka bir elektrikli öğütücü lazım hocam.Timemore degirmenim var suan ama onla olmaz derseniz birtane elektrikli makine bakıcam
yada tam otomatik espresso da alabilirim