• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso makinesi tavsiyesi alabilir miyim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Felurian
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Felurian

Yeni Üye
İsim
Ali
Daha fazla  
İsim
Ali
Herkese Selamlar

2000tl civarına bir espresso makinesi arıyorum.

Evde espresso yapmayla ilgili hiçbir bilgim ve tecrübem yok, dolayısıyla tam otomatik vs daha pratik bir şeyi tercih ederim ama sanırım bu fiyatlara biraz zor bulunuyor artık, o yüzden her türlü tavsiyeye açığım…

Kendim internette bir kaç makine buldum da tam olarak aralarında ne fark var çözemedim, örn:

De'Longhi Icona Vintage Espresso Siebträgermaschine ECOV311.BG - mit professioneller Milchaufschäumdüse, 15 bar, 1,4 l, auch für Pads geeignet, Edelstahl in Retro Look mit Chrom-Details, beige https://www.amazon.com.tr/dp/B00S4U4W4I/ref=cm_sw_r_cp_api_glt_i_VNGT6BW8DHSB8Z9C3FDA

Son düzenleme:
Öğütücünüz var mı ? Espresso için yeterli mi?
Bu tarz makine ile espresso alacaksanız iyi öğütücü şart.

Öğütücünüz var mı ? Espresso için yeterli mi?
Bu tarz makine ile espresso alacaksanız iyi öğütücü şart.
Öğütücüm yok.Evde filtre yaparken kendi makinemin öğütücüsü olmasına rağmen tam istediğim gibi öğütemediği için normalde hep çekilmiş alıp geliyorum sıkıntı olmuyor.Ama Espresso için ayrı olarak bir öğütücü de alabilirim artık, onun için de tavsiyelere açığım.

O zaman zehirli oku atayım

Espressoda öğütücü > makine ;)

Böyle konularda tavsiye vermek zor. Ama öncelikle şunu söyleyeyim, espresso için dışarıdan öğütüp aldığınız kahveler ile bütçeniz kapsamında düşündüğünüz makinelerde espresso alabilmeniz pek mümkün değil. Genelde kendi kullandıkları ticari makineler için öğütüm yaptıklarından giriş seviyesindeki espresso makineleri için çok ince kalıyor öğütüm, bu da makinelerin tıkanmasına neden oluyor. O yüzden öğütücü önemli. Filtre kahve makineniz de varmış, aslında hem filtre hem espresso için tek bir el değirmeni ile giriş seviyesi için yeterli olabilir. Espresso maalesef uzun ve pahalı bir yolculuk, özellikle paramızın bu kadar değer yitirdiği bir zamanda size toplam fiyatı 10k lara çıkan makine ve elektrikli öğütücü tavsiyesinde bulunmak istemem. Ama kahveye olan ilginiz varsa yukarıda dediğim gibi giriş aşamasında hem filtre hem de espresso inceliklerine inebileceğiniz bir el değirmeni ile başlayabilirsiniz.

Geri