• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso Makinesi Seçimi Konusunda Yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dante
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dante

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

ben bir süredir evde kullanabileceğim espresso makineleri konusunda araştırmalar yapıyorum gerek internette gerekse de forumlarda. Açıkçası kısa vadeli olmayan, uzun süre kullanabileceğim ve çok fazla sorun çıkarmayacak bir makine arayışındayım. Yaptığım araştırmalar sonucunda kafamda bazı modeller ve bunlar hakkında bazı sorular oluştu. Aşağıda yazdığım makineler hakkında sizler de yorumlarızı yazıp, hangisini seçmenin ihtiyacım doğrultusunda faydalı olacağı konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Makineler :
- DeLonghi ec685M (Boyut ve fonksiyon olarak yeterli gibi gözükmüştü fakat portafiltresi aluminyum olduğu için kafamda soru işareti oluştu açıkçası)
- Gaggia New Classic Pro RI9480 (portafiltresinin 58mm olması nedeniyle ve hakkındaki yorumlar nedeniyle listeye almıştım fakat kazanının aluminyum olması nedeniyle yine soru işaretleri oluştu)
- Sage bes810 (hakkında çok iyi yorumlar var ve kullanıcı memnuniyeti yüksek)
- Sage ses500
- Lelit Grace pl81t
- Lelit Anna pl41temp
- Lelit Glenda pl41plust (bildiğim kadarıyla Anna'dan ayrılan özelliği LCD ekran olması ve portafiltresinin 58mm olması)

Yukarda yazmış olduğum makineler arasında bildiğim kadarıyla Sage ve Lelit'ler tamamen çelik olarak üretilmiş ve herhangi bir aluminyum parça bulunmuyor makinelerde. O nedenle bunlara biraz daha ağırlık vermiş durumdayım. Ama sizler de fikirlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Fiyat olarak lelit anna'ya çıkıyorsaız patlatın bi cafelat robot --> sütsüz espresso
Delonghi'ye hiç elleşmeyin

Bütçeniz varsa:

Lelit Glenda pl41plust en iyi seçenek görünüyor. Rancilio Silviaya rakip olarak çıkarılan ek olarak PID olan bir cihaz.

Grace veriyim abime :)

İlk espresso deneyiminiz mi olacak ? Kullanmakta olduğunuz bir öğütücü var mı ?

Sütlü içecek içiyorsanız single boiler almayın. Bütçe yeterse dual boiler yetmezse HX alın
Hx cihaz alırsanız en azından boiler sıcaklığını goremezseniz istikrarlı sonuç almanız güç olur.
58mm cihaz alın. Ekipman alırken pişman olursunuz

Evet ilk deneyimim olacak daha önce herhangi bir espresso makinesi kullanmadım evde. Krups'un kahve öğütücüsünü kullanıyorum.
Bütçenizi esnetme imkanınız yoksa tavsiyem, bütçenizin bir kısmını makineden önce espresso odaklı bir değirmen için ayırmanız daha iyi olabilir. Uygun olmayan bir değirmenle başlamak, sizi daha espresso maceranızın en başında soğutabilir. Zorlukları olmasına rağmen el değirmeni araştırabilirsiniz. Son zamanlarda piyasaya giren markaların incelemeleri forumda mevcut..

Bende evde espresso işine merak saldım. Biraz da araştırma/öğrenme içine girdim. İyi bir espresso içmek için, biraz da ileri dönük olacaksa en az 8-9 bin tl cepten çıkması gerek. 3 yollu vana, pid, pre infision, sıcaklık ve basınç göstergesi, en kötü hx olması, porta filtrenin 58mm olması, yanına tamper, leveler, fincan, red clix, espresso tartısı derken iş büyüyor. Dolar yükselirken doların 2 katı yükselen makineler de dolar düşünce hiç mi hiç düşmemiş. 2. El bakıyorsun tecrüben olmadığı için işi bilmiyorsun güvenemiyorsun. Giriş makinelerinde biri olsa biri yok, öbür modelde ikisi var biri yok, diğerine bakıyorsun hepsini var fiyat 11000tl. Hepsini tam kıvamında ayarlamışlar. En sonunda cafflano kompresso alıp oradan başlayacağım espresso işine.

Bende evde espresso işine merak saldım. Biraz da araştırma/öğrenme içine girdim. İyi bir espresso içmek için, biraz da ileri dönük olacaksa en az 8-9 bin tl cepten çıkması gerek. 3 yollu vana, pid, pre infision, sıcaklık ve basınç göstergesi, en kötü hx olması, porta filtrenin 58mm olması, yanına tamper, leveler, fincan, red clix, espresso tartısı derken iş büyüyor. Dolar yükselirken doların 2 katı yükselen makineler de dolar düşünce hiç mi hiç düşmemiş. 2. El bakıyorsun tecrüben olmadığı için işi bilmiyorsun güvenemiyorsun. Giriş makinelerinde biri olsa biri yok, öbür modelde ikisi var biri yok, diğerine bakıyorsun hepsini var fiyat 11000tl. Hepsini tam kıvamında ayarlamışlar. En sonunda cafflano kompresso alıp oradan başlayacağım espresso işine.
o kadar güzel aciklamissiniz ki.. nereden baslamali, baslamali mi sorularini dusunuyorum ben de. Hic espresso bilgim ve tecrubem yok, basayim orta-iyi bir sey gelsin ve yormasin istiyorum, terimlerde kayboldum. Vana-pid-tek kazan gibi seyler(ne olduklarini da bilmiyorum ama) baslangic seviyesindeki adami ne kadar ilgilendirir?🤔

Bana filtre kahve icmek istiyorum nereden baslamali diye sorduklarinda dusunmeden aeropress diyorum. Baslayan insan icin zengin notalar, kullanmasi kolay, temizligi kolay, dusursen kirilmaz uzun omurlu, tarifi cok..

1) Bu espresso müessesinin aeropress’i nedir arkadas?!

2) Birkac youtube sayfasinda breville bambino plus adinda kucuk bir makine gorup gozume kestirmistim, forum ne dusunuyor?

3)Bir ihtimal Almanya’dan ekipman alma ihtimalim var(akraba sagolsun) ne getirtmeli?

bir ekleme yapmak istiyorum: mod’lama isi hic benlik degil. Sadece daha iyi tamler-leveler alirim ama makineye dokunamam, stok kullanirim. Tirsak tipler de kahve icer😃☕

Geri