• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso makinesi akış problemi konusunda yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gökhan13
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gökhan13

Üye
İsim
Gökhan
Daha fazla  
İsim
Gökhan
Merhaba henüz öğütücüm bulunmadığından ilk kez sanalbaharat.com adlı siteden espresso için öğütülmüş kahve sipariş ettim ama bir türlü düzgün akış elde edemedim fazla hızlı bir extraction oluyor :( yeni bir gaggia classic pro kullanıcısıyım, leveler ve tamper kullanmama rağmen iyi bir sonuç alamayınca sizlerden yardım almak istedim bu durumun olası sebepleri neler olabilir ? Çözüm önerileriniz nelerdir ?

Hocam ilk seçenek daha fazla kahve kullanmak, gramaj artarsa su daha zor geçecektir. Eğer bütçeniz yoksa Sözen değirmen alın, en ucuz yol bu olur.

Yakınd Eureka specialita alacağım fakat o gelene kadar öğütülmüş kahveyle pratik yapayım demiştim ama olmadı, kahve miktarını arttırarak da deneyeyim bakalım teşekkürler 🙏🏻

Specialita gayet iyi değirmen istediğiniz inceliğe hatta fazlasına bile iner 👍

çok hızlı extraction alıyorsanız;

1-Daha sıkı tamp
2-leveler ayarlanabilirse aynı şekilde daha derine bastırabileceğiniz ayara getirip güçlü bir şekilde bastırma
3-Daha yüksek gramajlı kahve

Bu alternatifleri deneyebilirsiniz

Merhaba henüz öğütücüm bulunmadığından ilk kez sanalbaharat.com adlı siteden espresso için öğütülmüş kahve sipariş ettim ama bir türlü düzgün akış elde edemedim fazla hızlı bir extraction oluyor :( yeni bir gaggia classic pro kullanıcısıyım, leveler ve tamper kullanmama rağmen iyi bir sonuç alamayınca sizlerden yardım almak istedim bu durumun olası sebepleri neler olabilir ? Çözüm önerileriniz nelerdir ?
Hocam ne yaparsanız yapın düzgün akış elde edemezsiniz. Hazır öğütülmüş kahveleri standart ayarlarda öğütüp yolladıkları için, makinenize uygun öğütümü bulmak çok zor. Değirmeniniz gelince makinenize ve kahveye en uygun ayarı siz kendiniz bulursunuz.

Geri