• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso Makine Tavsiyesi

Yagimutsu

Üye
İsim
Yağız
Daha fazla  
İsim
Yağız
Değirmen
CMD C40 MK4
Ekipmanlar
Hario V60 Decanter, Delter Press, Hario Switch, Flair Pro 2
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ataşehir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Kadıköy
Selamlar herkese bir süredir aranızdayım. Yaklaşık olarak 1,5 senedir V60 konusunda kendimi öğrendiklerimle geliştirmeye çalıştım ve halen devam ediyorum. Bu süreç boyunca imkanım olduğunda ara ara espresso ve süt bazlı içeceklerde tükettim. Açıkçası kahvenin her türlüsü ilgimi çekiyor ve zevk alıyorum fakat son birkaç aydır espresso benim için daha ön planda. Süt bazlı içecekleri her zaman sevdim ve yapmayı da istedim. Bu yüzden bir espresso makinesi almak istiyorum.

Okuduğum kadarıyla süt bazlı içecekler hazırlanacak ise heat exchanger olan makineler daha uygun gibi. Yanlışsam lütfen beni düzeltin, espresso dünyasında henüz yeniyim. Bir giriş makinesi mi almak mantıklı yoksa orta segment bir makine mi almak mantıklı tam olarak bilemedim. Fakat alacağım makineyi kesinlikle günde en az 1 defa kullanmayı hedefliyorum. Elimde değirmen olarak 1Zpresso K-Pro bulunmakta. Bu süreçte bana yeterli olur mu fikrinizi almak isterim. Bütçe olarak Max 12.000TL ayırabileceğim.

Bütçe olarak maksimum 12.000 lira ile 2. El bir HX makine kovalamanızı öneririm.
Çevirmek yormazsa el değirmeni günde 3-4 fincana kadar yeterli olur diye düşünüyorum.

Sütlü içecek = HX makine

Sütlü içecek ve 12000TL bütçeniz varsa, benim tavsiyem kampanya fiyatı ile çift kazanlı Lelit Elizabeth’i incelemeniz.

El değirmeni her gün uğraşılacak iş değil. Beni çileden çıkartıyordu. Kaliteli bir elektrikli öğütücü şart bence.

El değirmeni her gün uğraşılacak iş değil. Beni çileden çıkartıyordu. Kaliteli bir elektrikli öğütücü şart bence.
Buna katılıyorum. Doğru ayarı bulana kadar el değirmeni ile çok zorlu bir süreç olacağı kanaatindeyim.

Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biraz daha araştırma yapıp bir HX makinede karar kılmaya çalışacağım. Değirmen konusundada bütçemi genişletebilir isem eğer güzel bir şey alabilirim.

Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biraz daha araştırma yapıp bir HX makinede karar kılmaya çalışacağım. Değirmen konusundada bütçemi genişletebilir isem eğer güzel bir şey alabilirim.

Bu makineye baktığımda Single boiler olduğunu gördüm. ECM'in çok iyi bir marka olduğunu biliyorum ve güzel bir fırsat gibi duruyor fakat sormak isterim HX bir makine olmamasına rağmen bu cihazı önermenizde özel bir sebep var mı acaba ?

Bu makine benim için yeterli olacak mıdır ?

Birde merak ettiğim diyelim ufak sıkıntılarını göze alıp bu makineyi aldım. Portafiltresini değiştirmek ne kadar mümkün ?

HX bir makine olmamasına rağmen bu cihazı önermenizde özel bir sebep var mı acaba ?
Kusura bakmayın karıştırmışım HX değilmiş single boiler bir cihazmış.

Sizin için uygun olmaz. Sadece espresso içmek isteyenler için iyi bir seçenek.
Görece büyük boiler/kazan
PID
Profesyonel E61 grup yapısı öne çıkan özellikleri

Kusura bakmayın karıştırmışım HX değilmiş single boiler bir cihazmış.

Sizin için uygun olmaz. Sadece espresso içmek isteyenler için iyi bir seçenek.
Görece büyük boiler/kazan
PID
Profesyonel E61 grup yapısı öne çıkan özellikleri
Sorun yok gözden kaçıyor bazen :) Teşekkür ederim yinede.

Geri