• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso Makine Tavsiye: Sage, Lelit veya Delonghi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LastDex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LastDex

Yeni Üye
İsim
Cengizhan
Daha fazla  
İsim
Cengizhan
Merhaba,

Yıllardır kahve içiyorum, 1-2 yıldır'da V60 ile içiyorum ama artık güzel bir makine almanın zamanı geldiğini düşünüyorum. Genelde eşim ve ben sade içiyoruz o yüzden süt ile çok işimiz yok açıkçası, araştırmalarım sonucu otomatik almamaya karar verdim fakat aldığım makinenin içinde öğütücü olsun istiyorum nedendir bilmiyorum yer sorunum çok yok 2 ayrı makine sevmediğim için heralde (üşengeç değilimdir)
Kullanan veya kıyaslama fırsatı bulmuş olan arkadaşlar değerli yorum ve önerilerini yazarlarsa çok sevinirim. Bütçe sorunum yok ama çokta uçmak istemiyorum o yüzden 1000-1500 dolar civarı düşünüyorum.

Sage/Breville Barista serisi almaya yakınım öğütücü üzerinde olduğu için,
Lelit Glenda veya Delonghi EC 685 alırsam hangi öğütücü alacağıma karar veremedim. Öğütücüleri 3 farklı markaya indirebildim Sage, Graef veya Baratza Encore

Not: Forumu biraz araştırdım Lelit önerileri baya çokça gördüm özellikle 58mm portafilter Lelit glenda öneriliyor fakat yinede bir sormak istedim.

Teşekkürler

Gaggia New Classic (Pid ve Opv modlu) + GelBura'dan G-iota sanirim fiyatlarina gore en yuksek performansli iki urun olacaktir.

1500 usd bütçeniz varsa Delonghi ec 685 + graef öneririm, kalan 1250 usd ile kur korumalı mevduata katılırsanız faizi ile kahveler de bedavaya gelir.
Gerçekten bir fark yoksa örneğin delonghi ile lelit glenda veya anna versionu ile çok doğru söylüyorsunuz zaten en anlamlısı bu (:

Delonghi dedica ec 685 kullanmış birisi olarak şunu söyleyebilirim verdiğiniz bütçeyle bu makineyi alırsanız yazık etmiş olursunuz çünkü basınçsız filtre takmanız lazım bar ayarı yapamıyorsunuz sıcaklık göstergesi yok manuel shot ayarlaması yapamıyorsunuz vs vs. ben şuan gaggia new classic kullanıyorum biraz kaba bi makine sagelere göre ancak çok fazla modifiye modlama yapabiliyorsunuz sageler buna çok izin vermiyor eğer ben bu işle uğraşmayı seviyorum diyorsanız gaggia new classic veya lelit glenda öneririm lelit graceye de bakabilirsiniz 57mm portafiltresi var ancak bana daha şık kompakt geliyor.
Bir diğer tavsiyemde bütçenin %60'ını iyi bi öğütücüye ayırmanız espresso için eurekalar baya tavsiye ediliyor şahsen ben kullanmadım.
Modlu bir Gaggia+ Eureka Mignon Specialita veya Lelit Glenda + yine eureka ile güzel bi set oluşturursunuz. Gaggialı set daha ucuza gelir haliyle bide temiz 2. el gaggia bulursanız.
Ya da derseniz ben uğraşamam barmış kazan sıcaklığıymış vs. alın bi sage barista yolunuza bakın derim. Biraz size kalmış her türlü espresso için güzel bi set kurmuş olursunuz.
Gel burada öğütücülü makine olarak lelit kate ve anita var onlarada bakabilirsiniz çok bi bilgim yok.

Delonghi dedica ec 685 kullanmış birisi olarak şunu söyleyebilirim verdiğiniz bütçeyle bu makineyi alırsanız yazık etmiş olursunuz çünkü basınçsız filtre takmanız lazım bar ayarı yapamıyorsunuz sıcaklık göstergesi yok manuel shot ayarlaması yapamıyorsunuz vs vs. ben şuan gaggia new classic kullanıyorum biraz kaba bi makine sagelere göre ancak çok fazla modifiye modlama yapabiliyorsunuz sageler buna çok izin vermiyor eğer ben bu işle uğraşmayı seviyorum diyorsanız gaggia new classic veya lelit glenda öneririm lelit graceye de bakabilirsiniz 57mm portafiltresi var ancak bana daha şık kompakt geliyor.
Bir diğer tavsiyemde bütçenin %60'ını iyi bi öğütücüye ayırmanız espresso için eurekalar baya tavsiye ediliyor şahsen ben kullanmadım.
Modlu bir Gaggia+ Eureka Mignon Specialita veya Lelit Glenda + yine eureka ile güzel bi set oluşturursunuz. Gaggialı set daha ucuza gelir haliyle bide temiz 2. el gaggia bulursanız.
Ya da derseniz ben uğraşamam barmış kazan sıcaklığıymış vs. alın bi sage barista yolunuza bakın derim. Biraz size kalmış her türlü espresso için güzel bi set kurmuş olursunuz.
Gel burada öğütücülü makine olarak lelit kate ve anita var onlarada bakabilirsiniz çok bi bilgim yok.

Teşekkür ederim, delonghi'yi rafa kaldırdım ya gaggia ya lelit alacağım.

Bence sizin için en doğru hamle Lelit Glenda PL41PLUST PİD, 58 mm portafiltre, pid bunlar mevcut, yanına eureka specialita ile sizi uzun süre idare eder.

fiyatı nedeniyle delongi dedica ec 685 almayı düşünüyordum :( yorumunuzdan sonra düşünmeye başladım

fiyatı nedeniyle delongi dedica ec 685 almayı düşünüyordum :( yorumunuzdan sonra düşünmeye başladım
Dedica Ec 685 Amatör Eglendirir hocam şöyle güzel bi espresso yapayım dediginizde orda tıkanırsın. Anca Soguk Latte - Americano vb kahveler için iş görür. Bu Paralara çıkacaksanız Gaggia Classic alın paranıza yazık olmasın Dedica Ec 685 ile.

Yok o benim için pahalı üstüne biraz daha koyamam derseniz 2.El Beko 2170 bakın iç aksam Gaggia ile aynı sayılır güzel sayılabilecek Shotlar sunar OPV + PİD modifiyesi yaptıgınızda Taş Çatlasın 1300 - 1400 Tl ye Mal olur. Hem Dedica'dan daha iyi bir kahve içmiş olursunuz hem paranız cebinizde kalır.

Forumda gördüğüm kadarıyla başlangıçta bir çok kişinin ilk aldığı makina Dedica olmuş. Dedica için yorumlar genel olarak kötü. Dedicanın Espressoyu kötü yapmasının sebebi nedir?

Ben dedica kullanıyorum şimdilik memnunum işimi görüyor gayet. Gerçi ben genelde cappucino- latte içiyorum o yüzden de olabilir :) alırken araştırmistim baya yabancı sitelerde de giriş seviyesi makinelerde en çok önerilenlerden biri . Ha tabiki Sageler , lelitler daha iyi espresso yapıyordur fakat arada fiyat olarak az bir fark yok dedicanin 3-4 katı fiyatları var rakip kategoride bile değiller

Üzerinden zaman geçmiş, güncelleme yapiyim belki yeni alacak arkadaşlara yardımı dokunabilir.

Forumda okuduktan sonra ve arakdaşların tavsiyeleri üzerine anladımki önemli olan öğütücü, çünkü iyi bir öğütücünüz varsa, tüm kahve demleme yöntemlerini deneyebilirsiniz. Sürekli espresso bazlı kahve yapmak istemeyebilirsiniz, örneğin ben yaz aylarında soğuk demleme yapıyorum.

Lelith yada Gaggia alacakken, o zamanlar amazon'da kampanya vardı Sage Barista Pro aldım. Şu an tam fiyatını hatırlamıyorum ama güzel bir fiyata denk gelmişti indirim ile. Hala da aynı makineyi kullanıyorum. Bu sene değiştirmeyi düşünmüyorum işimi hayliyle görüyor, sadece çekirdek öğütebiliyorum, 30 farklı kademesi var, çok iyi bir öğütücü değil ama işimi görüyor açıkçası şimdilik. Makineye alışmam hızlı oldu ama güzel bir espresso almak biraz zaman aldı, fakat internette çok fazla bilgi var sage modelleri ile ilgili.

Sütü bence güzel köpürtüyor zaten çok nadir sütlü kahve içiyorum.

Bu arada üşengeç/uğraşmak istemeyen arkadaşlar için kapsüllü kahve makineleri (nespresso ve benzerleri) güzel olabilir.

Sonuç olarak; Sage tavsiye edebilirim eğer hepsi bir makinede olsun istiyorsanız. (indirimde bulursanız alınabilir).

Geri