• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso Makine Önerisi & Grinder (Model Yükseltme)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GeneralS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GeneralS

Yeni Üye
İsim
GeneralS
Daha fazla  
İsim
GeneralS
Merhabalar,

Evimde Sage The Barista Express kullaniyorum. Isimi suan icin görüyor. Model yükseltmek istiyorum bu konu hakkinda bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak isterim. Sadece espresso tüketmekteyim. Kaliteli akisi iyi bir cihaz ariyorum. Rocket, bezzera, ecm markalarina bakiyorum. Tabi yaninda grinder da lazim olacak. Önerebileceginiz marka model var ise memnun olurum.

Merhaba belli bir bütçeniz var mı çünkü aralık çok geniş

Eğer üşenmem derseniz flair'e bakın derim. Espresso'ya odaklıysanız iyi değirmen almanız makinenizden daha önemli. Onun için eureka'lara bakabilirsiniz. Ben specialita kullanıyorum ve gayet memnunum. Espresso makinem ise oscar 2. Sütlü kahve yapacak olsanız önerebileceğim bir makine fakat espresso için bazı sorunları olabiliyor; basınç problemi ya da sıcaklığı dengeleyememesi gibi.

Eğer üşenmem derseniz flair'e bakın derim. Espresso'ya odaklıysanız iyi değirmen almanız makinenizden daha önemli. Onun için eureka'lara bakabilirsiniz. Ben specialita kullanıyorum ve gayet memnunum. Espresso makinem ise oscar 2. Sütlü kahve yapacak olsanız önerebileceğim bir makine fakat espresso için bazı sorunları olabiliyor; basınç problemi ya da sıcaklığı dengeleyememesi gibi.

Peki sizce degirmen icin specialita mi perfetto mu? Aralarinda cok bariz bir fark var midir?

Simdiye kadar evde tek kazan ve termoblok makineler olan breville bes 810, delonghi dedica kullandim, son olarak da HX kazani olan Nuova Simonelli Oscar II kullaniyorum.

Ogutucu olarak breville bcg 820 vardi, espresso icin yetersizligini gordum, on siparis avantajiyla df64 aldim gelmesini bekliyorum. Df64 gelmeseydi specialita alacaktim.

Sonuc olarak 2000 dolar gibi bir butcem olsaydi kendimi zorlayarak dual boiler, rotary pump, pid, shot timer li, flow control imkan kabiliyeti olan bir makine alirdim. Ilk firsatta HX makineden dual boilere gecmeyi dusunuyorum.

Benim begendigim ecm syncronika ancak turkiye de pahali ve flow control kitin ayrica almak gerekiyor. Ancak lelit bianca ve quick mill sebastiano turkiyede fiyati daha uygun ve ulasilabilir makineler.

Son düzenleme:
Simdiye kadar evde tek kazan ve termoblok makineler olan breville bes 810, delonghi dedica kullandim, son olarak da HX kazani olan Nuova Simonelli Oscar II kullaniyorum.

Ogutucu olarak breville bcg 820 vardi, espresso icin yetersizligini gordum, on siparis avantajiyla df64 aldim gelmesini bekliyorum. Df64 gelmeseydi specialita alacaktim.

Sonuc olarak 2000 dolar gibi bir butcem olsaydi kendimi zorlayarak dual boiler, rotary pump, pid, shot timer li, flow control imkan kabiliyeti olan bir makine alirdim. Ilk firsatta HX makineden dual boilere gecmeyi dusunuyorum.

Benim begendigim ecm syncronika ancak turkiye de pahali ve flow control kitin ayrica almak gerekiyor. Ancak lelit bianca ve quick mill emilia turkiyede fiyati daha uygun ve ulasilabilir makineler.
Synchronika gerçekten süper, aklınızda olsun fiyatlarımızın hepsi avrupa ile birebir aynı, sadece Türkiyede pahalı değil yani :)

Fiyat/Perfornmans df64+ssp bakabilirsiniz

Lelit Mara x ve df64 güzel bir set olacaktır diye düşünüyorum

Benim begendigim ecm syncronika ancak turkiye de pahali ve flow control kitin ayrica almak gerekiyor. Ancak lelit bianca ve quick mill sebastiano turkiyede fiyati daha uygun ve ulasilabilir makineler.

Cevaplariniz icin tesekkür ederim. Aklimda bir iki model var. Lelit Bianca, bezzera duo top mn, rocket appartamento. Bunlar arasinda hangisini secerdiniz cok kararsizim suan. Yurt disinda oldugum icin söyledigim markalara ulasabiliyorum. Fikirlerinize ihtiyacim var. Tesekkürler

Geri