roasthor
Yeni Üye
- İsim
- roasthor
Daha fazla
- İsim
- roasthor
Merhabalar
Forumda genelde espressoyu fincana almakla ilgili sorunlar ve sorular belirtilmişti aradığım cevabı bulamadım ondan açıyorum bu konuyu. Espresso çekirdek yapısı ve degassingi ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Oda şu. Dark roast bir kahve kavurmak istemediğim için daha açık kavrumlar tercih ediyorum. Ama çekirdekte mi sorun var bende mi bilemediğim noktalar oldu. O da şu ki; racafe colombia kullanıyorum. Çekirdek kazandan düştükten sonra böyle puslu bir görüntüye sahip oluyor. Ve is tatları hakim oluyor. Degassingi için 4-5 gün bekliyorum fakat fincanda bana kremayı tam kıvamında veremiyor ve acılığı düşüremiyorum. Bütün kavurma reaksiyonlarını dengeli bir şekilde alamıyorum. Degassing süresi ya da çekirdekteki renk pusluluğu hakkında ne öneride bulunabilirsiniz?
Forumda genelde espressoyu fincana almakla ilgili sorunlar ve sorular belirtilmişti aradığım cevabı bulamadım ondan açıyorum bu konuyu. Espresso çekirdek yapısı ve degassingi ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Oda şu. Dark roast bir kahve kavurmak istemediğim için daha açık kavrumlar tercih ediyorum. Ama çekirdekte mi sorun var bende mi bilemediğim noktalar oldu. O da şu ki; racafe colombia kullanıyorum. Çekirdek kazandan düştükten sonra böyle puslu bir görüntüye sahip oluyor. Ve is tatları hakim oluyor. Degassingi için 4-5 gün bekliyorum fakat fincanda bana kremayı tam kıvamında veremiyor ve acılığı düşüremiyorum. Bütün kavurma reaksiyonlarını dengeli bir şekilde alamıyorum. Degassing süresi ya da çekirdekteki renk pusluluğu hakkında ne öneride bulunabilirsiniz?