• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso için giriş seviye değirmen

Alihan__

Yeni Üye
İsim
Ali han yarar
Daha fazla  
İsim
Ali han yarar
Merhaba. Foruma yeni üye oldum. 3 yıldır öğütülmüş kahve alıp delongi ec685 orijinal basınçlı sepetle kahve içiyorum. Öğütülmüş kahve çabuk bayatlıyor artık uygun fiyatlı bir el değirmeni almak istiyorum. Dediğim gibi şimdilik orijinal basınçlı sepetle espresso hazırlamak için 1000-1500 civarı bütçe ile el değirmeni tavsiyesi lazım. Forumu genel olarak araştırdım. Genelde v60 için seçenekler mevcut. Espresso içinse jxpro kplus gibi yüksek fiyatlı ürünler tavsiye ediliyor. Daha uygun fiyatlı tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler

Basınçlı sepetli ürün kullandığınız için timemore c2, molent pocket,1zpresso q2 vs gibi giriş seviyesi çelik bıçaklı modeller bile iş görür tahminim.

Kalibrasyonunda sorun olmayan ikinci el bir Timemore S, Jx-pro veya G50 uygun olabilir. Sıfır tercih ederseniz kampanya dönemlerinde o fiyat aralığında bulabilirsiniz.

Aslında merak ettiğim ama henüz almadığım bir değirmen var aliexpress'de. Omnicup. Comandante ile aynı öğütüm kalitesine sahip olduğu yazıyor yorumlarda. Ki zaten sistem olarak Comandante'den esinlenmiş. Şu an ki kurlarla 1500 lira civarı yapıyor. Bir de yüzde 20'ye yakın gümrük vergisi. Bütçenizin sınırlarında yani. Bir de aliexpress'de indiriminiz varsa tadından yenmez.

Gözünüzü karartıp ona girişirseniz öğütüm açısından üst segment değirmen edinmiş olursunuz.

Dış kaplama aksam plastik. Kargoda kırık gelme ihtimali nedir bilmiyorum. Ama plastik dış kap rengi için aksesuar olarak farklı renk kaplar da satılıyor.

Fiyat performans ve giriş seviyesi için en uygunu Lelit fred. İyi espresso ucuz bir şey değil memleketimizde malesef.

Lelit Fred giriş seviyesi için yeterli olacaktır. EC685 kullanmış biri olarak, kesinlikle basınçsız sepete geçin derim. Basınçlı sepet ile kaliteli espresso almak çok zor. El değirmeni ile ince kahve çekip ec685'in basınlı sepeti tıkanınca sinir krizleri geçiriyordum. Haydi bir daha çevir çevir... O yüzden Lelit Fred gibi bir makina almak hayat kurtarır. Eğer ec685'i uzun süre kullanacağım diyorsanız basınçsız sepet + süt çubuğu değişimi şart bence.

Not: delonghi kg79-89 gibi makinelerden uzak durun.

Geri