Durdukça bayatlar, acılaşır. Espressoyu çeker çekmez, şöyle bir çalkalayın ya da kaşıkla karıştırın; sonra 2-3 yudumda fondip...Birer yudum olarak 15 ..20 dakika içerisinde içmeyi planlıyordum. Fakat birkaç dakika sonra acılaşmaya başladı.
Göreceli bir durum mudur? Kahveden mi?
Dakikalarca uğraş, öğüt-tarağıyla kaşı-tample-demle 2-3yudumda bitir. Vallahi çekildek çile değil bu espressoDurdukça bayatlar, acılaşır. Espressoyu çeker çekmez, şöyle bir çalkalayın ya da kaşıkla karıştırın; sonra 2-3 yudumda fondip...![]()
Yaprak sarma da öyleDakikalarca uğraş, öğüt-tarağıyla kaşı-tample-demle 2-3yudumda bitir. Vallahi çekildek çile değil bu espresso![]()
Haksız sayılmazsın, ama uğraşma kısmı da zevkli.Dakikalarca uğraş, öğüt-tarağıyla kaşı-tample-demle 2-3yudumda bitir. Vallahi çekildek çile değil bu espresso![]()
2-3 yudumda bitirdikten sonraki hesaplar daha yorucu. İçerken keyfine odaklanmaktan çok “Hmm suyu 38 yapmıştım 40 gr yapayım. Az daha kalına gideyim” vs vs diye hesaplara giriyorumDakikalarca uğraş, öğüt-tarağıyla kaşı-tample-demle 2-3yudumda bitir. Vallahi çekildek çile değil bu espresso![]()
After-Taste!Dakikalarca uğraş, öğüt-tarağıyla kaşı-tample-demle 2-3yudumda bitir. Vallahi çekildek çile değil bu espresso![]()
Portafiltreye kağıt koyanları görmüştüm. Küçük partikülleri azaltarak acılaşmayı epey azaltabilir ancak makine bozulmasına karşı sorumluluk kabul etmiyorum.Birer yudum olarak 15 ..20 dakika içerisinde içmeyi planlıyordum. Fakat birkaç dakika sonra acılaşmaya başladı.
Göreceli durum mu, kahveden mi?
Buna kesinlikle katılıyorum. Ağızda uzun süren bir tat bırakıyor.After-Taste!
diğer bütün kahvelerden ayrıştıran en önemli özelliği espressonun, uzuun süren after-taste 'i. ( Yahu türkçesi ne bu kelimenin? )
3-4 sn de içilen kahvenin yarım saatten fazla süren zevki var.
Usta n'aaptın ya, o işler hep sonradan olacak şeyler. Acelesi de yok ayrıca.İçmeden önce portafiltreyi temizlemek ve makineyi silmek gibi işlerle uğraşıyordum. Beyhude harcadığım zamanmış
3 saniyede içmeli.
Herkes herşeyi sevecek diye kural yok tabi.Kaç ülkede kaç kafede denedim hala çekmiyor canım![]()
İmreniyorum aslındaHerkes herşeyi sevecek diye kural yok tabi.![]()
Direkt çevirisi "ağızda kalan tat" ama ben "damakta kalış" demeyi tercih ederim.After-Taste!
diğer bütün kahvelerden ayrıştıran en önemli özelliği espressonun, uzuun süren after-taste 'i. ( Yahu türkçesi ne bu kelimenin? )
Vallahi bıhtıhk ya bıhtıhkKışkış cinler kışkış
Yallah cinler yallah 0.o