• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso hızlı içilir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fast24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fast24

Barista
Birer yudum olarak 15 ..20 dakika içerisinde içmeyi planlıyordum. Fakat birkaç dakika sonra acılaşmaya başladı.

Göreceli durum mu, kahveden mi?

Son düzenleme:
Birer yudum olarak 15 ..20 dakika içerisinde içmeyi planlıyordum. Fakat birkaç dakika sonra acılaşmaya başladı.

Göreceli bir durum mudur? Kahveden mi?
Durdukça bayatlar, acılaşır. Espressoyu çeker çekmez, şöyle bir çalkalayın ya da kaşıkla karıştırın; sonra 2-3 yudumda fondip... :)

Durdukça bayatlar, acılaşır. Espressoyu çeker çekmez, şöyle bir çalkalayın ya da kaşıkla karıştırın; sonra 2-3 yudumda fondip... :)
Dakikalarca uğraş, öğüt-tarağıyla kaşı-tample-demle 2-3yudumda bitir. Vallahi çekildek çile değil bu espresso(:

Dakikalarca uğraş, öğüt-tarağıyla kaşı-tample-demle 2-3yudumda bitir. Vallahi çekildek çile değil bu espresso:)
Haksız sayılmazsın, ama uğraşma kısmı da zevkli. :)
"Leveler - tamp sonrası üstünün dümdüz olması var ya, anlayamazsınız.:cry:"

Dakikalarca uğraş, öğüt-tarağıyla kaşı-tample-demle 2-3yudumda bitir. Vallahi çekildek çile değil bu espresso:)
After-Taste!
diğer bütün kahvelerden ayrıştıran en önemli özelliği espressonun, uzuun süren after-taste 'i. ( Yahu türkçesi ne bu kelimenin? )
3-4 sn de içilen kahvenin yarım saatten fazla süren zevki var.

Göreceli durum mu, kahveden mi?
Portafiltreye kağıt koyanları görmüştüm. Küçük partikülleri azaltarak acılaşmayı epey azaltabilir ancak makine bozulmasına karşı sorumluluk kabul etmiyorum. 😀

After-Taste!
diğer bütün kahvelerden ayrıştıran en önemli özelliği espressonun, uzuun süren after-taste 'i. ( Yahu türkçesi ne bu kelimenin? )
3-4 sn de içilen kahvenin yarım saatten fazla süren zevki var.
Buna kesinlikle katılıyorum. Ağızda uzun süren bir tat bırakıyor.

İçmeden önce portafiltreyi temizlemek ve makineyi silmek gibi işlerle uğraşıyordum. Beyhude harcadığım zamanmış
3 saniyede içmeli.
Usta n'aaptın ya, o işler hep sonradan olacak şeyler. Acelesi de yok ayrıca.

After-Taste!
Direkt çevirisi "ağızda kalan tat" ama ben "damakta kalış" demeyi tercih ederim.

Espresso you 2-3 yudumda içip bitirdikten dakikalar sonra boş fincanın buram buram kokması

Tamam filtre kahve gibi yayıla yayıla içemiyorsun espressoyu ama yaklaşık 1 dakika içinde aldığın birkaç fırtın derinliği ve notaların belirginliği filtrede yok bence. Ben filtre için aldığım birçok çekirdeği espresso olarak çıkarmaya çalışıyorum ve bazı tipik filtre odaklı çekirdeklerin espresso performansı beni çok şaşırtıyor. Ama tabii, değirmen ve espresso cihazı manuel ise süreç biraz sadomazoya giriyor.

Geri