• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso Ekipmanları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kürşad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kürşad

Barista
İsim
Kürşad
Daha fazla  
İsim
Kürşad
Merhabalar arkadaşlar. Espresso için ekipmanlara ihtiyacım var. Öncelikle Makaron tamper, tartı ve dipsiz portrafiltre düşünüyorum. Toplamda 1000 liralık bir bütçem var bu üç ürün için (öğrenciyim :) Ben almayı düşündüğüm ekipmanların linkini buraya atacağım. Sizin gerek bu ekipmanlar konusunda gerekse de diğer ekipmanlar konusundaki fikirlerinizi de duymak isterim. Şimdiden teşekkürler.

Sadece espresso bazlı kahveler tüketiyorum. Genelde yazın affogato ve buzlu latte, geri kalan aylarda ise genellikle double espresso ve ristretto tüketiyorum. Ekipmanları da buna göre seçtim açıkçası.

Merhaba, ben de sizin gibiyim 2-3 ay önce başladım bunların hepsini aldım :D. 2 tavsiyem var. 1. si tartıyı 0.1 gr hassasiyetli almanız, çünkü öyle akış vs. kontrol etmek daha rahat https://www.trendyol.com/royal-kitc...ve-kuyumcu-terazisi-2000-gr-0-1-gr-p-35667983 ben bunu kullanıyorum işimi görüyor çok kaliteli olmasa da. 2. si ise tamperle distribütörü ayrı almanız. Bunun tam bi mantıklı sebebini açıklayamam ama bu 2si bir arada onlarlarda derinlik ayarı biraz sıkıntıya giriyor. Ben ürünleri aliexpressten almıştım hepsi yaklaşık bütçenize yakın tutmuştu.

Aliexpress fiyat olarak uygun fakat ürünler çok geç geliyor. Ayrıca sanırım siz de espresso makinesi olarak Delonghi Ec685 kullanıyorsunuz. Benim makinem de bu model. Aldığınız ürünlerden sonra kahve niteliğinde bir artış gözlemlediniz mi? Yani ürünler işe yaradı mı? Ayrıca gösterdiğiniz tartıyı birisi daha bana göstermişti fakat açıkçası pek kaliteli değil gibi. Başka önerebileceğiniz bir model var mı? Ayrıca diğer ürünleri hangilerinden aldınız acaba?

Hicbir seyin acelesi yok. Ogrenci iseniz yavas yavas toplayabilirsiniz ekipmanlarinizi.

En onemlisi 0.1 gr hassasiyetli tarti ve tamper.

Sonrasinda istediklerinize gore sekillendirebilirsiniz. Tamperden sonra da wdt alabilirsiniz. Evde de yapanlar var ama ignelerin inceligi bayagi onemli.

Asagidaki video fikir verecektir.

Dipnot: Bottomless portafiltre alirken kulakciklarina dikkat etmenizi oneririm. Her makineye her portafiltre uymuyor.

Bu ekipmanlardan önce kendime bir öğütücü almayı düşünüyorum ve bunun için de 1zpresso jx pro modelini düşünüyorum. Fiyatı öğrenci için gerçekten yüksek fakat bu kalitede daha uygun bir değirmene de rastlamadım. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Evet makinam o ve ufak ufak farklar cidden oluyor özellikle gramlarla uğraşmaya başladığınızda. Tamperi cafemarkttan https://www.cafemarkt.com/cafemarkt-deco-tamper-51-mm-koyu-zeytin almıştım. Bu convex bi tamper yani tam düz değil altı ufak bombeli memnunum şimdilik. Portafiltre yani basınçsız sepet de olunca cidden tatta en büyük fark burada oldu, hem kıvam hem tat. https://tr.aliexpress.com/item/4001...416542650912344251e2eb3!12000018177884896!sea o da bu idi. Ben öğütücü olarak da sonradan lelit fred aldım bu da bayağı etkiledi adım adım gittik yani :D. Tartı konusunda bence ihtiyacınızı görecek, çünkü bir üstü ile arasında çok fark oluyor (timemore black mirror gibi). Başka yine plastik modeller var fakat bundan çok farklı kalitede olacağını düşünmüyorum. Distributor de buydu bu arada : https://tr.aliexpress.com/item/3298...416542651897626859e2eb3!12000015650875022!sea. Ve son ek olarak WDT de edinmenizi tavsiye ederim, ben forumda 3d yazıcı ve akupunktur iğneleriyle yapan bir arkadaştan edinmiştim en işe yarayan şeylerden biri olduğunu düşünüyorum.

Hicbir seyin acelesi yok. Ogrenci iseniz yavas yavas toplayabilirsiniz ekipmanlarinizi.

En onemlisi 0.1 gr hassasiyetli tarti ve tamper.

Sonrasinda istediklerinize gore sekillendirebilirsiniz. Tamperden sonra da wdt alabilirsiniz. Evde de yapanlar var ama ignelerin inceligi bayagi onemli.

Asagidaki video fikir verecektir.

Dipnot: Bottomless portafiltre alirken kulakciklarina dikkat etmenizi oneririm. Her makineye her portafiltre uymuyor.

Katılıyorum ben de her ay parça parça topladım. Etkilerini görmek daha kolay oldu böylece. Ve portafilter konusunda 3 kulakçıklı olmalı bu makinaya genelde satıcılar not olarak uyumlu olup olmadığını yazıyor delonghi ec685 lere uygun gibi.

Bu ekipmanlardan önce kendime bir öğütücü almayı düşünüyorum ve bunun için de 1zpresso jx pro modelini düşünüyorum. Fiyatı öğrenci için gerçekten yüksek fakat bu kalitede daha uygun bir değirmene de rastlamadım. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Degirmen, tamper ve tarti olarak degistiriyorum siralamami o zaman.

Her seyden once degirmen. 1zpresso el degirmeni. Kullanmadim, kullananlar cok memnun ama el degirmeni beni espressoda yormustu. Basta ne olacak ya ne guzel degiriyoruz diyorsun ama sonra yeni cekirdek koyunca dial-in ile vs ugrasinca biktiriyor.

Ben lelit fred oneririm baslangic icin. Ikinci el uygun fiyatli bulursaniz guzel kombinasyon.

Bir de makinenizi simdi gordum. Yaninda basincsiz sepet geliyor mu bilmiyorum. O da cok onemli.

Katılıyorum ben de her ay parça parça topladım. Etkilerini görmek daha kolay oldu böylece. Ve portafilter konusunda 3 kulakçıklı olmalı bu makinaya genelde satıcılar not olarak uyumlu olup olmadığını yazıyor delonghi ec685 lere uygun gibi.
Linkte attığım portrafilte üç kulakçıklı ve ayrıca ec685 modeline uygun olduğu da belirtilmiş. Parça parça olarak toplamak da mantıklı elbette fakat her şey günden güne artıyor ve düşecek gibi de değil. Bu yüzden tek seferde halletmek istiyorum.

Degirmen, tamper ve tarti olarak degistiriyorum siralamami o zaman.

Her seyden once degirmen. 1zpresso el degirmeni. Kullanmadim, kullananlar cok memnun ama el degirmeni beni espressoda yormustu. Basta ne olacak ya ne guzel degiriyoruz diyorsun ama sonra yeni cekirdek koyunca dial-in ile vs ugrasinca biktiriyor.

Ben lelit fred oneririm baslangic icin. Ikinci el uygun fiyatli bulursaniz guzel kombinasyon.

Bir de makinenizi simdi gordum. Yaninda basincsiz sepet geliyor mu bilmiyorum. O da cok onemli.
Basınçsız sepeti portrafiltre ile temin edeceğim. İkinci el ürün pek düşünmüyorum açıkçası. Aslında el değirmenlerinin daha homojen ve verimli öğütüm yaptığını öğrenmeden önce (birçok kişi böyle söyledi) Gaggia d15 düşünüyordum.

Basınçsız sepeti portrafiltre ile temin edeceğim. İkinci el ürün pek düşünmüyorum açıkçası. Aslında el değirmenlerinin daha homojen ve verimli öğütüm yaptığını öğrenmeden önce (birçok kişi böyle söyledi) Gaggia d15 düşünüyordum.
Evet el değirmenleri bu konuda güzel fakat espresso için biraz yoruyor. Ben de bu yüzden lelit fred' e karar verdim aslında. İlk başta bir el değirmenim vardı zevkliydi fakat 2 shotlık 18 gr'ı günde 3 kere yapınca falan anladım biraz yorduğunu, biraz kişiye bağlı yani aslında. Gaggia md15 i de bildiğim kadarıyla basınçsız sepete kadar ince öğütmüyor sıkıntı yaşarsınız. Eğer elektrikli düşünüyorsanız kafanız hiç ağrımasın lelit fred öneririm. İncelik konusunda zaten sıkıntınız hiç olmayacak tek sıkıntısı ayarı biraz eski tip olduğundan arada filtre kahve yapmak için öğütmeye karar verirseniz çarkı baya döndürmeniz gerekiyor o kadar. Sadece espresso içinse biçilmiş kaftan.

Hocam öğrenci olduğum için çift değirmen almak istemiyorum. Eğer lelit fred alırsam kamp için bir de el değirmeni almam gerekir. Eğer sadece el değirmeni alırsam hem evde hem de kampta kullanabilirim. Dolayısıyla el değirmeni bana daha yakın geliyor. Elbette önerdiğiniz model de çok iyi fakat işte bütçe :D. Elimi yormasının ise benim için sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası.

Hocam öğrenci olduğum için çift değirmen almak istemiyorum. Eğer lelit fred alırsam kamp için bir de el değirmeni almam gerekir. Eğer sadece el değirmeni alırsam hem evde hem de kampta kullanabilirim. Dolayısıyla el değirmeni bana daha yakın geliyor. Elbette önerdiğiniz model de çok iyi fakat işte bütçe :D. Elimi yormasının ise benim için sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası.
O zaman dediğiniz jx espresso işinizi fazlasıyla görür. Eğer zaten 4 shot üzeri yapmıyorsanız çok da yormaz aslında. Benimkisi biraz elektronik merakı oldu :D.

Evde olduğum zamanlarda 2 shot üzeri yapmıyorum. Doble olarak tek seferde alıp makineyi kapıyorum :D

Evde olduğum zamanlarda 2 shot üzeri yapmıyorum. Doble olarak tek seferde alıp makineyi kapıyorum :D
Çok güzel hocam. Ve zaten kampa falan götürmek istiyorsunuz, çok daha iyi olur size jx pro. Bu arada eğer bütçenizi hepsi zorlayacaksa en iyi tada etki olarak sıralama cidden 1 öğütücü 2 basınçsız sepet(portafiltreyle) 3 tamper ve wdt . Diğerlerini ufak ufak alabilirsiniz benim fikrimce.

Çok güzel hocam. Ve zaten kampa falan götürmek istiyorsunuz, çok daha iyi olur size jx pro. Bu arada eğer bütçenizi hepsi zorlayacaksa en iyi tada etki olarak sıralama cidden 1 öğütücü 2 basınçsız sepet(portafiltreyle) 3 tamper ve wdt . Diğerlerini ufak ufak alabilirsiniz benim fikrimce.
Öğütücüyü aldıktan sonra diğerleri zaten bütçe anlamında da pek zorlamaz gibi. Yavaş yavaş tamamlarım seti. Tamper ile makaronu da ayrı ayrı alırım gibi. Düşüncelerini için teşekkürler :D

Evet makinam o ve ufak ufak farklar cidden oluyor özellikle gramlarla uğraşmaya başladığınızda. Tamperi cafemarkttan https://www.cafemarkt.com/cafemarkt-deco-tamper-51-mm-koyu-zeytin almıştım. Bu convex bi tamper yani tam düz değil altı ufak bombeli memnunum şimdilik. Portafiltre yani basınçsız sepet de olunca cidden tatta en büyük fark burada oldu, hem kıvam hem tat. https://tr.aliexpress.com/item/4001054082271.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.297d2a24eZkSeh&algo_pvid=0e5aa8e8-9ec4-46d6-9457-b36a26f7830c&algo_exp_id=0e5aa8e8-9ec4-46d6-9457-b36a26f7830c-8&pdp_ext_f={"sku_id":"12000018177884896"}&pdp_npi=2@dis!TRY!!378.35!!!97.65!!@2101e9d416542650912344251e2eb3!12000018177884896!sea o da bu idi. Ben öğütücü olarak da sonradan lelit fred aldım bu da bayağı etkiledi adım adım gittik yani :D. Tartı konusunda bence ihtiyacınızı görecek, çünkü bir üstü ile arasında çok fark oluyor (timemore black mirror gibi). Başka yine plastik modeller var fakat bundan çok farklı kalitede olacağını düşünmüyorum. Distributor de buydu bu arada : https://tr.aliexpress.com/item/32989931185.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.1d47c9b2djyJTq&algo_pvid=353139aa-7c94-4f16-abfd-43f6adaeeb0e&algo_exp_id=353139aa-7c94-4f16-abfd-43f6adaeeb0e-8&pdp_ext_f={"sku_id":"12000015650875022"}&pdp_npi=2@dis!TRY!!168.18!!!55.3!!@2101e9d416542651897626859e2eb3!12000015650875022!sea. Ve son ek olarak WDT de edinmenizi tavsiye ederim, ben forumda 3d yazıcı ve akupunktur iğneleriyle yapan bir arkadaştan edinmiştim en işe yarayan şeylerden biri olduğunu düşünüyorum.
Hocam bu ürünler kaç günde geldi acaba?

Geri