• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso Demleme İçin Öğütücü-Ticari

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emrekara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
E

emrekara

Guest
Arkadaşlar merhaba.
Uzun zamandır Simonelli değirmen kullanıcısıyım kendisinden hayli memnunum fakat biraz daha iyi bir iş çıkarmasını istiyorum değirmenin. Sirkülasyonu çok yoğun olan bir işletmem var. Bu yüzden Ek43 kadar kaliteli bir değirmen istiyorum. Ama espresso için tabi. Genel kullanım değirmeni değil. Birçok marka var ama forumdaki arkadaşlarında yorumlarını merak ettim. Mazzer, eureka, fiorenzato bla bla... gibi markalara bakıyorum şu sıralar. Yorumlarınız için teşekkürler...

Yüksek hacimli işletmeler için Mahlkonig K30 ve Peak modelleri çok iyidir. K30 Twin ile hem sütlü içecekler için blend, hem de espresso ve Americano için single origin kullanım imkanı oluyor. Peak daha yeni ve daha büyük burr'e sahip.

Peki bu fiyatları hakeden cihazlar mı? Deneyimim olmadı. Ek43 kullanım çok iyi tabi. Ama mesela ne biliyim güzel bi mazzerda iyi olmaz mı? Yani bu paranın büyük bir kısmını marka baskına mı veririz bunlardan alsak? Bilemedim.

Bu biraz beklentiler ve kişisel tercih ile de alakalı. Hem Mazzer hem K30'u çok uzun süre olmasa da kullanma fırsatım oldu. Arada malzeme kalitesi olarak küçük bir fark hissettim ama Mazzer de tabi ki iyi bir marka. Burada bahsettiğim kişisel tercih ve workflow kısmı işin içine giriyor. Yoksa birisi Mazzer alıp içine SSP burr takarım daha iyi olur da diyebilir. Benim şahsi tavsiyem bu ürünlerin aktif kullanıldığı bir kafeye gidip önce workflow olarak değerlendirmeniz ve samimiyet varsa bir iki shot almayı denemeniz olur. Yoksa dediğiniz gibi çok çeşit var ve "Yoksa şu mu olsa?" sorusunun sonu yok

Evet haklısınız aslında. Bu tarz değerlendirmeleri nerelerde yapabilirim bilmiyorum aslında ama muhakkak denerim. Denemenizde fayda var diyebileceğiniz başka modeller var mı? Bakmak araştırmak isterim onları da?

Evet haklısınız aslında. Bu tarz değerlendirmeleri nerelerde yapabilirim bilmiyorum aslında ama muhakkak denerim. Denemenizde fayda var diyebileceğiniz başka modeller var mı? Bakmak araştırmak isterim onları da?
Simonelli'nin Mythos var hocam, o da iyi bir değirmen fakat şahsi kullanım deneyimim olmadı. Bazı distribütörlerde teşhir ve deneme ürünü oluyor ama üst düzey değirmen ve Türkiye'de görece talep az olması sebebiyle çok yaygın değil. Eğer mekan sahibi veya barista arkadaşlarınız varsa onlardan rica edebilirsiniz, biraz arsız olup değirmeni gördüğünüz bir kafede sohbet arasında rica da edebilirsiniz:). Dediğim gibi büyük bir yatırım olduğu için mümkünse denemeniz en iyi seçenek olur

Bu değirmenler arasında daha önce mythos one, k30, peak ve fiorenzato f64 kullandım fakat hiç mazzer kullanmadım. İlk üç değirmen farklı teknik özelliklere sahip olsa da yoğun sirkülasyon senaryosunda performans olarak üçünde de bir şikayetiniz olacağını sanmıyorum aralarında atla deve bir fark yok üçü de gayet stabil ve hızlı öğütüm yapıyor fiorenzato ise orta ölçekli bir yer için daha uygun bir seçim olur. Şahsi olarak ben aralarında en verimlisini mythos olarak görüyorum fakat bence en mantıklısı ditting/mahlkönig çift başlı bir değirmen alıp bir tarafını sütlüler için bir tarafını single origin için kullanmak olur.

Selamlar, santos no 55, 18gram kahve 3 saniyede alınıyor. Hazne çok büyük, arkadaşımın kafesinde deneyebilirsiniz, caffe soske, hem değirmenin ana bayisi hem de bomontide yakınsanız. İkili değirmen yerine iki tane bundan alınabilir, yine daha uygun olur. K30 dan no55 e geçen bir tanıdığım epey memnun öğütüm kalitesi açısından.

Ceado E37 de çok hızlı bir değirmen 80 veya 84mm bıçağı var. Arkadaşa almıştık 2.el oldukça memnun

Selamlar, kafede aktif olarak Mythos Plus ve Mythos 1 kullanmakla beraber K30 ve Peak de uzun süreli kullanmasam da deneyimledim. Myhos'u açıkça diğerlerinden daha çok beğendim. Hem kullanım pratikliği, hem öğütüm hem de malzeme kalitesi açısında. Kafede açık kavrum güney amerika blendi kullanıyoruz ve günlük 500-600 kahve yapıp da bizi yarı yolda bıraktığı daha olmadı. Bıçak olarak da önceden standart titanyum kaplama bıçak setini kullanıyorduk sonrasında Red Speed ile değiştirdik. Öğütüm hızı olarak da 18-20 gram kahveyi, kahvesine göre değişmekle beraber, 6-8 saniye arasında öğütebilirsiniz. Daha hızlısını da aslında çok mantıklı değil, hem kullanılışlık açısından hem de rpm açısından. Açıkçası bir değirmen alıp kafam rahat olsun, gerçekten uzun yıllar kullanayım diyorsanız sizi üzmez. Eksi yönü ise tabi ki fiyat.

Selamlar,

Eureka Helios 80mm olana bakabilirsiniz, 18g yaklaşık 2 sn de öğütüyor. Mahlkönig K30 eski seri diye biliyorum onun yerine E65s modeline bakabilirsiniz, ancak benim tavsiyem o markada peak modeli olacaktır. Ceado e37s den de memnun kalırsınız (ssp burr ilave edilebiliyor) diye düşünüyorum.

Arkadaşlar merhaba.
Uzun zamandır Simonelli değirmen kullanıcısıyım kendisinden hayli memnunum fakat biraz daha iyi bir iş çıkarmasını istiyorum değirmenin. Sirkülasyonu çok yoğun olan bir işletmem var. Bu yüzden Ek43 kadar kaliteli bir değirmen istiyorum. Ama espresso için tabi. Genel kullanım değirmeni değil. Birçok marka var ama forumdaki arkadaşlarında yorumlarını merak ettim. Mazzer, eureka, fiorenzato bla bla... gibi markalara bakıyorum şu sıralar. Yorumlarınız için teşekkürler...

Fiorenzato f64 evo pro kesinlikle tavsiye ederim. Hızlı öğütüm, bıçak soğutma ve günün sonunda bıçakların temizliği ve bakımı için kolay ulaşım imkanı var.

Geri