• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Espresso Çok Ekşi Oluyor

yunemars

Aktif Üye
İsim
yunus arslan
Daha fazla  
İsim
yunus arslan
Merhaba,

3 Cores Roastery'den aldığım kahvenin ilk 2 paketinden çok başarılı sonuç almış olmama rağmen, süreyi ve gramajı değiştirmemiş olmama rağmen sonradan açtığım 2 paket inanılmaz ekşi. Resmen çöpe atıyorum. Makine Lelit Anna, Öğütücü Eureko Mignon Specialita. Hiç bir ayar değiştirmedim pazar günü öğlen içtiğim mükemmel kahve sonrası ama hepsi çöp.

Öğütücüyü epeydir temizlemiyorum ondan heralde dedim, öğütücüyü temizledim. Makineyi backflush ile tekrar temizledim ama hala çok kötü. Başka bir kahve alıp deneyeceğim ama makine ya da öğütücüde bir sorun olmasından endişe ediyorum açıkçası. Bu konu hakkında bir yorumunuz var mıdır acaba?

Teşekkürler.

Merhaba,

3 Cores Roastery'den aldığım kahvenin ilk 2 paketinden çok başarılı sonuç almış olmama rağmen, süreyi ve gramajı değiştirmemiş olmama rağmen sonradan açtığım 2 paket inanılmaz ekşi. Resmen çöpe atıyorum. Makine Lelit Anna, Öğütücü Eureko Mignon Specialita. Hiç bir ayar değiştirmedim pazar günü öğlen içtiğim mükemmel kahve sonrası ama hepsi çöp.

Öğütücüyü epeydir temizlemiyorum ondan heralde dedim, öğütücüyü temizledim. Makineyi backflush ile tekrar temizledim ama hala çok kötü. Başka bir kahve alıp deneyeceğim ama makine ya da öğütücüde bir sorun olmasından endişe ediyorum açıkçası. Bu konu hakkında bir yorumunuz var mıdır acaba?

Teşekkürler.
Aynı Suyu mu kullandınız öncelikle onu sorayım ve kaç ppm su kullanıyorsunuz ek olarak Kahveler kaçıncı gününde degs. tamamlamımış olabilir son olarakta sizde hiçbir problem olmayabilir kavurucu aynı kavrumu yakalayamamış olabilir çokca karşılaşılan bir durumlardan biridir.

Aynı Suyu mu kullandınız öncelikle onu sorayım ve kaç ppm su kullanıyorsunuz ek olarak Kahveler kaçıncı gününde degs. tamamlamımış olabilir son olarakta sizde hiçbir problem olmayabilir kavurucu aynı kavrumu yakalayamamış olabilir çokca karşılaşılan bir durumlardan biridir.
Paket su olarak espresso bpmine yakın hangi marka var acaba?

@AltayOzger Hocam su aynı herşey aynı. Öğlen bayılarak içtiğim kahve akşam çöp. PPM'ini bilmiyorum ama Fuska marka damacana su kullanıyorum. 4 paket kahve satın aldım son siparişimde. Yani öğlen içtiğim kahve ile akşam içemediğim kahve belki de aynı paketten çıkma ama en kötü ihtimalle aynı kavrumda aynı anda farklı paketlere doldurulan kahveler.

Ekşilik eger acılık ile karıştırmiyorsaniz az çözünme-az demleme demek. Kac gram çıktıdan kaç saniyede kaç gram espresso alıyorsunuz?

Eksi mi desem tuzlu mu desem underextract mi desem bilemedim. Erikli ile, Abant suyu sodyum bikarbonat ve Epsom tuzu ile 100ppme çıkartarak da denedim.
Shot süresi doğru, doz doğru , yield doğru ama sonuç bazen kötü oluyor. Bazı kahveleri anlamıyorum. Bu kadar zahmete ne gerek var dök içindekini rahatla...

Merhaba,

Teşekkürler.
Kullandığınız kahve Blend mi, Single mı? Bu arada siz ölçüleri değiştirmediğinizi düşünseniz de kalibrasyon yapmanız gerek, rutin bir coffee shop'ta bile günde 2 veya 3 kez kalibrasyon yapmanız gerekir... gramaj, öğütme derecesi ve süre ile değişiklik yaparak bir sonuca varabilirsiniz..

@AltayOzger Hocam su aynı herşey aynı. Öğlen bayılarak içtiğim kahve akşam çöp. PPM'ini bilmiyorum ama Fuska marka damacana su kullanıyorum. 4 paket kahve satın aldım son siparişimde. Yani öğlen içtiğim kahve ile akşam içemediğim kahve belki de aynı paketten çıkma ama en kötü ihtimalle aynı kavrumda aynı anda farklı paketlere doldurulan kahveler.
Tampınız hatalı olabilir vs vs bir çok sebebi olabilir
Paket su olarak espresso bpmine yakın hangi marka var acaba?
Erikli vs var 70-80 ppm'e ama onlarada ekleme yapmak gerekiyor maden suyu vs ile 110-130 seviyesine çekmek lazım kahvesine göre değişir.

Sizin sabah yaptığınız kahve ile akşam yaptığınız kahve farklı paketlere mi ait?

Kahvenin adı nedir?
Başarılı sonuç aldığınız demlemeler ile başarısız sonuç aldığınız demlemeler arasında dikkatinizi çeken bir fark var mı? Süre vs?

Aklıma gelen iki neden birincisi kahve farklı ise beğenmediğiniz kahve damak tadınıza uymuyor olabilir, ikincisi kavrum hatalı olabilir ama bu karara varmadan önce firmaya durumu sorabilirsiniz.

Tekrar merhaba. Kullandığım kahve bu : https://www.3coresroastery.com/product-page/ikıga-espresso.

Firmadan reçeteyi istedim ve o şeklide yaptım kahveyi. Dediğim gibi memnundum aslında. Arada bir saçma çıktılar alıyordum ama hemen sonraki shotta toparlıyordum. Onu da tamp heralde diyordum. Ama bu seferki farklı. Makine ya da öğütücüde bir sorunum mu var diye düşünüyorum artık.

18,5/37 civarını yaklaşık 30 saniyede tutturmaya çalışıyorum. Derdim şu ki öğlen aynı süre ve aynı miktarları tutturup mükemmel kahve içtim ama akşam ve sonrasındaki 3 gün boyunca yapmaya çalıştığım bütün kahveleri döktüm.

Sizin sabah yaptığınız kahve ile akşam yaptığınız kahve farklı paketlere mi ait?
O arada haznenin içindeki miktarı hatırlamıyorum ama farklı paket bile olsa aynı siparişte verdiğim aynı kahve hepsi. Yani aralarında bir fark olmamasını beklerim.

O arada haznenin içindeki miktarı hatırlamıyorum ama farklı paket bile olsa aynı siparişte verdiğim aynı kahve hepsi. Yani aralarında bir fark olmamasını beklerim.
Kahvenizi mümkün olduğunca tek yönlü valf bulunan pakette tutun. Hazneden bekletilen kahve daha hızlı bayatlar. Kullanacağınız kadar kahveyi hazneye döküp öğütebilirsiniz. Ama bunlar bahsettiğiniz ekşiliği açıklamayabilir. Cihazınızda sanırım PID mevcut sıcaklığı artırmayı deneyebilirsiniz.

Anladığım kadarı ile eski kahve ile yeni kahve haznede karıştığı için fotoğraflarını çekip kavurma renklerini karşılaştıramıyoruz.

Eski paketi atmadıysanız kavrum tarihlerini karşılaştırın. Kavrum tarihleri yazmıyorsa alışveriş alışkanlıklarınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Suat beyin dediği gibi haznede değil paketlerde tutun kahveyi, shot alacağınız zaman koyun öğütücüye.
Ama not olarak eklemek isterim mi 3core espressoları beni en zorlayan kahveler oldu, bi shot diğer shotu tutmadı hiç bir zaman.

bi shot diğer shotu tutmadı hiç bir zaman.
Arkadaşın problemi sonrasında acaba kahve blend olarak hazırlanmış olabilir mi diye düşündüm. Ama gördüğüm kadarı ile Peru'ya ait single origin bir çekirdek. Kooperatif ürünü ise bir ihtimal kötü çekirdek denk gelmiş olabilir. Bazı küçük çiftliklerin bir araya gelerek toplama yapılan kahvelerde single origin olmasına rağmen problemler ile karşılaşabiliyorum. Ama hiç bir zaman arkadaşın yazdığı gibi iki uç nokta olmuyor.

ö
Merhaba,

Teşekkürler.

makinede bir kimyasal kullandınız mı? öğütücünüzün ayarının aynı olduğundan emin misiniz? makineniz yeteri kadar ısınmış mıydı?

Geri