• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso Cihaz Yükseltme 20-45k

İsim
Arif Karahan
Daha fazla  
İsim
Arif Karahan
Espresso Makinesi
Rocket Giotto
Değirmen
Eureka Mignon Specialita
Ekipmanlar
Aeropress, V60
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Mevcut ekipmanlarım;

Delonghi Dedica ec685
Eureka Mignon Specialita

Dipsiz portafiltre ve puck kulanıyorum. Yan ekipman olarak wdt, dolum hunisi, yaylı tamper ve hassas tartı kullanıyorum. Ayarlamalar sonrası 25-30snde 18grama 36-40gram çıktı alıyorum. Genellikle günde 2-4 kez americano, haftada 2-3 kez de sütlü kahve tüketiyorum. Şu an için kahvelerimden memnunum ama makinemi yükseltip hobimi geliştirmek istiyorum. Cihazları çok detaylı araştıramadım ama baktığım kadarıyla Rocket Appartamento hoşuma gitti. Lelitten de birkaç model hoşuma gitti. Artılarıyla eksileriyle hangisi iyidir, yükseltme bana ne katacak, çıktılarımda nasıl farklılıklar görebileceğim? Önerilerinize ve yardımlarınıza açığım, şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_8825.jpeg
    IMG_8825.jpeg
    130.9 KB · Görüntüleme: 232
Lelit mara x'i tavsiye ederim, oldukça güzel bir makine. Gayet stabil sonuçlar veriyor. (Tabi çift kazanlı makineler kadar değildir diye tahmin ediyorum :)) 6 - 7 ay kadar kullandım ben oldukça memnundum.
Heat exchanger bir makine aynı anda hem shot alıp hemde süt köpürtebilirsiniz.

Öğütücünüz gayet yeterli. Espresso makinesi içinde stone değerlendirilebilir bence.
Stone markasına bakmamıştım. Espressoperfettoda vardı yanlış hatırlamıyorsam, oradan bakarım. Önerdiğiniz bir modeli var mı?
Lelit mara x'i tavsiye ederim, oldukça güzel bir makine. Gayet stabil sonuçlar veriyor. (Tabi çift kazanlı makineler kadar değildir diye tahmin ediyorum :)) 6 - 7 ay kadar kullandım ben oldukça memnundum.
Heat exchanger bir makine aynı anda hem shot alıp hemde süt köpürtebilirsiniz.
Çift kazanlıya gerek var mı bilemedim. İleride yükseltmek için bahane olur. Mara X'i detaylı inceleyeceğim teşekkürler.
Çoğunlukla sek espresso tüketicisi olmayacaksanız elinizdeki makineyi değiştirmenize pek gerek yok. Ama sek tüketirim derseniz rocket de lelit de çağ atlatır. Görsel zevkinize ve bütçenize hangisi hitap ediyorsa onu tercih edebilirsiniz.
Dedica ile samansı sarı renk oluşmadığı halde espresso olarak içmeye çalıştığımda sert (çekirdeğe göre acı ya da ekşi) geliyor. İyi espresso yapan bir yerde deneyip, kendi kahvemle kıyaslamam lazım.

e61 grup başlıklı herhangi bir makine alınabilir diye düşünüyorum bütçenize göre. Yedek parça, bakım servis, aksesuar anlamında rahat hareket edersiniz. Ecm, rocket, lelit vb. Dekoratif olsun derseniz Rocket Appartamento'nun yenisi gelecek Espresso Perfetto'ya ona bakın derim. Şu anki appartamenyoya göre daha şık daha işlevsel. Ben giotto kullanıyorum. Hem görünümünden hem özellikleri ve çıktıları bakımından çok memnunum. Isı ayarı, timer vb gibi özellikleri var ayırt edici olarak.

https://www.espressoperfetto.com/urun/ecm-classika-pid-espresso-kahve-makinesi

e61 grup başlıklı herhangi bir makine alınabilir diye düşünüyorum bütçenize göre. Yedek parça, bakım servis, aksesuar anlamında rahat hareket edersiniz. Ecm, rocket, lelit vb. Dekoratif olsun derseniz Rocket Appartamento'nun yenisi gelecek Espresso Perfetto'ya ona bakın derim. Şu anki appartamenyoya göre daha şık daha işlevsel. Ben giotto kullanıyorum. Hem görünümünden hem özellikleri ve çıktıları bakımından çok memnunum. Isı ayarı, timer vb gibi özellikleri var ayırt edici olarak.

https://www.espressoperfetto.com/urun/ecm-classika-pid-espresso-kahve-makinesi
Mozzafiato ve giotto nun vibrasyon pompalı modelleri de ilgimi çekti aslında. En iyisi espresso perfettoya gidip orada canlı görmek gibi, ecm ye de gittiğim zaman bakıp inceleyeceğim teşekkür ederim. Yeni appartamento tca bana mozzafiatodan daha pahalı olacakmış gibi geliyor.

Mozzafiato ve giotto nun vibrasyon pompalı modelleri de ilgimi çekti aslında. En iyisi espresso perfettoya gidip orada canlı görmek gibi, ecm ye de gittiğim zaman bakıp inceleyeceğim teşekkür ederim. Yeni appartamento tca bana mozzafiatodan daha pahalı olacakmış gibi geliyor.
Giotto'yu seviyorum açıkcası. Klasik rocket ürünü. Gidip yerinde görme şansınız var ise, karşılaştırma yapmak sağlıklı karar verme açısından iyi bir etken olur sizin için. Kdv gider göstermek derdiniz yoksa forumda bianca v3 vardı bir tane ona bakabilirsiniz.

Giotto'yu seviyorum açıkcası. Klasik rocket ürünü. Gidip yerinde görme şansınız var ise, karşılaştırma yapmak sağlıklı karar verme açısından iyi bir etken olur sizin için. Kdv gider göstermek derdiniz yoksa forumda bianca v3 vardı bir tane ona bakabilirsiniz.
Giotto ile yola devam etme kararı aldım. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Umarım kısa sürede alışırım

Ekli dosyalar

• IMG_8844.jpeg
    IMG_8844.jpeg
    219 KB · Görüntüleme: 221
Hayırlı olsun kaça aldınız

Almamı önerdiğiniz ekipman önerilerine açığım. Neouza markasının ürünlerini kullanıyordum dedicada, giotto için de işe yararlar mı yoksa normcore ya da rocketin kendi ürünlerini mi almalıyım

Almamı önerdiğiniz ekipman önerilerine açığım. Neouza markasının ürünlerini kullanıyordum dedicada, giotto için de işe yararlar mı yoksa normcore ya da rocketin kendi ürünlerini mi almalıyım
Portafiltre çapı farklı olduğu için bazı ekipmanlarda güncelleme yapmak gerekecektir ama marka konusunda kafanıza göre takılabilirsiniz. Ben dahil herhangi bir Neouza ürünü alıp memnun kalmayan görmedim şimdiye kadar. Bence önemli olan estetik olarak hangisinin size daha güzel geldiği

Türkiye'ye yeni giriş yapan Rocket Appartamento TCA kazan basıncının 0.9 bar dan 1.2 bar a 0.1 barlık kademelerle ayarlanabildiği bir makineymiş. 1.2 bar yani 123 Centigrad derece civarı malesef steam basıncı için yetersiz. Kendi segmentindeki Mara X de son kademe 1.5 bar ve yaklasık 126-127 derece, Profitec Pro 400 de son kademe 128 derece 1.6 bar.

Giotto ile yola devam etme kararı aldım. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Umarım kısa sürede alışırım
Hayırlı olsun çok sevindim adınıza.

Neouza'nın fotoğraflarda görünen ürünlerini kullanıyorum. Gayet yeterli iş gören ürünler, bir deneyim zaten çok pahalı değiller diğer markalara nazaran diye aldım şu an kullanıyorum. İlerde keyfe keder farklı ürünler alırım belki.

Giotto için bir kaç belki işinize yarayacak bilgiler geçebilirim;

Grup başlığı üzerindeki etiket zamanla sıcaklıktan dolayı kalıcı izler bırakabiliyormuş redditte okumuştum burda biri de bahsetmişti ben çıkarttım onu. Islatıp bekledikten sonra çıkartabilirsiniz.

18 gr'lık sepete neouza puck screenda 17.5 gr kahve ile güzel sonuç alıyorum
12 gr'lık sepette ise 12.5 gr kullanarak iyi sonuç alıyorum.

Bazen basınç olması gerektiği gibi 1.5 olmuyor, su doluluğuna dikkat ederseniz çözülüyor. Ben de bir kaç kez olmuştu. Sorun var sandım fakat yetersiz su ile alakalıymış. Deponun olabildiğince dolu olmasına dikkat edin.

Double shot'ı çift akışı portafiltreden alırken bazen bir taraftan daha az akış geliyordu bende, ayarlı ayakların dengesiz olduğunu farkedip ayarları yaptıktan sonra düzeldi. Fabrika çıkışlı ayaklar farklı yüksekliklerde olabiliyor.

Çabuk çizilebildiği için çok fazla temizlik yapmayın derim.

Üst raf kısmı için mutlaka ısıya dayanklı bir bez yada raf örtüleri var onlardan kullanın, orası da bardaklardan çizilme olasılığı var.

Ek olarak giotto'nun yan kapakları rahat çıkabiliyor onları ben kişiselleştirmeyi düşünüyorum. Onları çıkartıp ahşap malzeme olabilir yerine, yada ısıya dayanıklı folyo kaplama vs gibi. instagram.com/spect_design hesabında çok güzel kişiselleştirilmiş giottolar var. Güzel fikir veriyor. Bir kaç tane paylaşayım. Reditte'de benzer konular var bakarsınız belki.

Benim makinenden de bir görsel atayım. :)

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-10-12 at 09.40.20 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-12 at 09.40.20 (1).jpeg
    233.1 KB · Görüntüleme: 116
  • WhatsApp Image 2023-10-12 at 09.40.20.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-12 at 09.40.20.jpeg
    101.4 KB · Görüntüleme: 82
  • WhatsApp Image 2023-10-12 at 09.53.59 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-12 at 09.53.59 (1).jpeg
    60.2 KB · Görüntüleme: 76
  • WhatsApp Image 2023-10-12 at 09.53.59 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-12 at 09.53.59 (2).jpeg