• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso Çekirdeği Nasıl Olmalıdır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ilky
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ilky

Yeni Üye
İsim
Ilker
Daha fazla  
İsim
Ilker
Selamlar herkese,

Bugüne kadar aldığım espresso çekirdeklerinden en beğendiklerim Kahve Fabrikası ve Coffee Tropic oldu. Ancak bu iki yerden aldığım kahve çekirdekleri arasında önemli farklar var:

Coffee Tropic
  • Kavrumu daha koyu.
  • Çekirdekler parlak gozukuyor.
  • Ogutucu de çektikten sonra düz renk değil, aralarda sanki minik odun parçacıkları gibi açık renkte partikuller oluyor. 14 gr. için press yaptığımda kahve fabrikası çekirdeklerinde göre daha fazla yer kaplıyor.
Kahve Fabrikasi
  • Kavrumu bir tik daha açık renkte.
  • Çekirdekler daha mat
  • Çekildiğinde tüm tanecikleri düz renk gozukuyor. Daha smooth bir görüntü oluyor. 14 gr. ile press yaptığımda sepete daha iyi oturuyor.
  • Çıkan krema coffee tropic göre bir tik daha fazla oluyor.
İkisinde de acı ya da eksi tatlar almıyorum ama örneğin karamel, çikolata olarak belirtilen tadım notlarını alamıyorum.

Espresso çekirdeği nasıl olmalı? Hangisi daha iyi bir espresso çekirdeğine yakin gozukuyor? Teşekkürler

Valla nasıl olur bilemem birazcıkta tercih meselesi tabi ama açık kavrum olmamalı ! ayrıca latte art yapmıyorsanız kremaya da takılmayın

Ziyan olur çekirdekler genelde ama ekşi, acı espresso seven vardır illaki açık kavrum uygun olabilir bazı damaklar için
Dial-in daha zor sadece açık çekirdeklerle, yoksa iyi bir dial-in ile dha çok sevebilceğiniz shotlar da alabilirsiniz açık kavrumla. Gerektirdiği şey daha fazla sadece, iyi makine öğütücü vs. ekşilik yeterince extraction alamamaktan kaynaklanır, o da yanlış bir dialdan, hem acılık hem ekşilik varsa da hrld channelling olmuştur. Demeye çalıştığım şey, espresso için net bir kavrum profili yok sadece dialı değiştirmek gerekir. Açık espresso kavrumu merak ediyorsanız Tim Wendelboe'dan isteyebilirsiniz mesela, gerçi artık istenmeyecek kadar arttı bence shipping, eskiden istenebiliyodu:( veya gelen filtre kavrumlarını deneyin açık olan, varabilirsiniz bazı çekirdeklerle çok iyi sonuçlara

Dial-in daha zor sadece açık çekirdeklerle, yoksa iyi bir dial-in ile dha çok sevebilceğiniz shotlar da alabilirsiniz açık kavrumla. Gerektirdiği şey daha fazla sadece, iyi makine öğütücü vs. ekşilik yeterince extraction alamamaktan kaynaklanır, o da yanlış bir dialdan, hem acılık hem ekşilik varsa da hrld channelling olmuştur. Demeye çalıştığım şey, espresso için net bir kavrum profili yok sadece dialı değiştirmek gerekir. Açık espresso kavrumu merak ediyorsanız Tim Wendelboe'dan isteyebilirsiniz mesela, gerçi artık istenmeyecek kadar arttı bence shipping, eskiden istenebiliyodu:( veya gelen filtre kavrumlarını deneyin açık olan, varabilirsiniz bazı çekirdeklerle çok iyi sonuçlara
Evet ben de açık kavrum deniyorum bazen, açık kavrum asla olmazda kesin kaide olarak söyleyemem tabiki, iyi bir su ve sıcaklıkla alınabilir ve aldım da öncelerden ancak yarışmaya katılmıyoruz, evde espresso içiyoruz 250gr çekirdek 70 lira 100 lira bazen, ben onu espresso da güzel bir dial yakalamak için 50 gr 100 gr denemeyi uygun görmüyorum. Ev kullanıcısı olarak zaten makinelerimizde sınırlı modlar varken, en rahatı güzel bir espresso ya da omni kavrum kullanmak. Ancak bütçesi olan Kawa da dener April da dener Circular da 😅 Kastettiğim buydu aslında hocam. Teşekkürler 🙏🏻

Dark roast kavrumlarda amaç asiditeyi öldürerek ortalama bir kahve çıkarmaktır, kavrum ne kadar açık olursa asidite o kadar baskın olur Açık kavrumda da sıkıntımız bu maalesef unpleasent high acidity, damağı cidden rahatsız eden bir asidite. Bu demek değilki, Açık kavrum asla olmaz. Dark roastta miss gibi filtre kahve de olur ama deneyen var mı? demleyen var mı? 😅

Evet ben de açık kavrum deniyorum bazen, açık kavrum asla olmazda kesin kaide olarak söyleyemem tabiki, iyi bir su ve sıcaklıkla alınabilir ve aldım da öncelerden ancak yarışmaya katılmıyoruz, evde espresso içiyoruz 250gr çekirdek 70 lira 100 lira bazen, ben onu espresso da güzel bir dial yakalamak için 50 gr 100 gr denemeyi uygun görmüyorum. Ev kullanıcısı olarak zaten makinelerimizde sınırlı modlar varken, en rahatı güzel bir espresso ya da omni kavrum kullanmak. Ancak bütçesi olan Kawa da dener April da dener Circular da 😅 Kastettiğim buydu aslında hocam. Teşekkürler 🙏🏻
Dediğinizi anlıyorum, ben ilk 3 shotu fln boşa atmakta çok sıkıntı görmüyorum kalanı iyi olacaksa onun için light roastu uygun görüyorum biraz da hrld:)

Dark roast kavrumlarda amaç asiditeyi öldürerek ortalama bir kahve çıkarmaktır, kavrum ne kadar açık olursa asidite o kadar baskın olur Açık kavrumda da sıkıntımız bu maalesef unpleasent high acidity, damağı cidden rahatsız eden bir asidite. Bu demek değilki, Açık kavrum asla olmaz. Dark roastta miss gibi filtre kahve de olur ama deneyen var mı? demleyen var mı? 😅

Dark roast büyük ihtimalle herkes speciality'e girmeden önce denemiştir, sıkıntı sizin dediğiniz noktada çıkıyor zaten, kahve hiçbir zaman ortalama olmanın üstüne çıkamıyor (iyi ihtimalle o da) daha tutarlı olsa da, zaten starbucks'ın fln bu kadar koyu kavurmasının

cevap veriyorum santa rosa espresso kavrum nordik gibi açık kavrum
düzgün shot almak imkansıza yakın eğer çok üst düzey basınç profillemeli makinanız yoksa :)
Clean cup santa rosa mı bahsettiğiniz? toplu alımın yanında alayım öyleyse hiç denemiştim şimdiye kadar.

Kahvefabrikası, Şerif hoca kahvede filtreyi de espressoyu da ayrı ayr kavrum profilleri çıkarıp paketler üzerine olması gereken agtron değerini yazıyor. @Beytbaba ’dan rica etsek konu hakkında kosa bir bilgi verebilir bize.

Geri