• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Epinox mu Urban Tools mu?

Iamnotcoffe

Barista
İsim
Berke Önlü
Daha fazla  
İsim
Berke Önlü
Merhaba french press almak istiyorum normalde Bodum marka öneriyorlar ama bana fiyatları biraz yüksek geldi. Ana kahve demleme âletim mokan pot
French press i arada bi kullanırım diye alıyorum bu sebeple şimdilik ucuz birsey olsada idare etsin yeter ilerde seversem kalitelisini alırım iki farklı sitede iki farklı set buldum iki siteninde kahvelerini denedim ikiside güzel french presslerin boyutuda aynı fakat markaları farklı hangisini önerirsiniz?

Merhaba french press almak istiyorum normalde Bodum marka öneriyorlar ama bana fiyatları biraz yüksek geldi. Ana kahve demleme âletim mokan pot
French press i arada bi kullanırım diye alıyorum bu sebeple şimdilik ucuz birsey olsada idare etsin yeter ilerde seversem kalitelisini alırım iki farklı sitede iki farklı set buldum iki siteninde kahvelerini denedim ikiside güzel french presslerin boyutuda aynı fakat markaları farklı hangisini önerirsiniz?
ben alacak olsam a roasting lab paketini alırım. hem blend değil hem de farklı kahveleri deneyimleyip damak tadınıza hangisi uyuyor onu belirlersiniz. sonrasında ondan daha büyük paketler halinde alabilirsiniz.

ben alacak olsam a roasting lab paketini alırım. hem blend değil hem de farklı kahveleri deneyimleyip damak tadınıza hangisi uyuyor onu belirlersiniz. sonrasında ondan daha büyük paketler halinde alabilirsiniz.
Arosting lab daki kahvelerin hepsini denedim. Bu sebeple şu anlık kahve benim için belirleyici kriter değil. Kahveye göre alcak olsam blend olanı alırdım hiç tatmadığı bir tadı denemiş olurum

Aralarında çok fazla bir fark olacağını sanmıyorum. Şahsen görerek almayı tercih etmiştim. İç aksamı plastik değil tamamen metal olsun ve camın sonuna kadar inebilsin istiyordum. Araştırırken bir gün migrosta 1 lt tarif ettiğim gibi bir French pressi 50tl ye aldım. Sizin böyle şartlarınız var mı bilmiyorum ama o ikisi arasında çok fazla fark olduğunu zannetmiyorum (ikisini de görmedim, bilmiyorum ).

Aralarında çok fazla bir fark olacağını sanmıyorum. Şahsen görerek almayı tercih etmiştim. İç aksamı plastik değil tamamen metal olsun ve camın sonuna kadar inebilsin istiyordum. Araştırırken bir gün migrosta 1 lt tarif ettiğim gibi bir French pressi 50tl ye aldım. Sizin böyle şartlarınız var mı bilmiyorum ama o ikisi arasında çok fazla fark olduğunu zannetmiyorum (ikisini de görmedim, bilmiyorum ).
Hiç french press kullanmadım bi kere dışarıda bir kafede içmiştim oda 2 yıl oluyor herhalde. O sebeple önemli noktalar nelerdir bilmiyorum yaşadığım şehirde bi tarz malzemeler satan yer yok. Başlığı belki kullanan vardır diye açtım

French preslerin hepsi aynı geliyor bana. Belki kriter olarak süzgeç kısmı vidalı olması (sökülebilmesi açısından) faydalı olabilir.

Ben bu ürünü almıştım. 600ml,süt köpürtmek için ideal. Ayrıca ölçü kabı, server gibi işlevlerinin yanı sıra ateşe dayanıklı olması benim tercihim olmuştu. Bunun süzgeci sökülmüyor, şimdiye kadar ihtiyacım da olmadı açıkcası.

https://www.hepsiburada.com/vipgros...-press-600-ml-p-HBV0000141SJ3?magaza=vipgross

Son düzenleme:
karaca oneriyorum ben 1 yildir kullaniyorum saglam, saglikli, pressin delikleri ince kulpu cam olan modeli önermiyorum koptugunu soyluyorlar ama otekiler gayet iyi

Ben bu konu hakkında şunu eklemek isterim.

Bazı tariflerde kahvenin sonuna kadar bastırılmaması ve üstünde durması daha iyi söyleniyor o yüzden. Sonuna kadar bastırılmasa dahi akışı sağlayan bir press almanızı tavsiye ederim. (A101'de satılan pressler bunu sağlamıyorlar.)

Ben bu konu hakkında şunu eklemek isterim.

Bazı tariflerde kahvenin sonuna kadar bastırılmaması ve üstünde durması daha iyi söyleniyor o yüzden. Sonuna kadar bastırılmasa dahi akışı sağlayan bir press almanızı tavsiye ederim. (A101'de satılan pressler bunu sağlamıyorlar.)
Hocam zaten bu sebeple buraya yazıyorum yaşadığım şehirde satan yer yok internetten alıcam kullanan arkadaşların yorumlarını öğrenmek için

Epinox urban tools falab derken ben ikea nın veya karaca nin getirdiği coffe bean cookplus modellerinden birini alcam ama aklıma takılan bir kaç konu oldu. Bu french preslerde ne kadar kahve çıkar 3 cup 350 ml denilenlerden büyük boy fincan kahve çıkar mı 350ml yerine daha büyük alıp ihtiyaca göre az ya da çok demlemem sorun olur mu mokapot 'daki gibi illa full doldurcan diye bir kural var mı?
Ayrıca ben göremedim veya üründe yok french preslerde suyu şuraya kadar doldurmalısın diye nokta var mı elimde tartı veya ölçü kabı yok moka potta basınç valfine kadar doldurup ölçü kaşığıyla kahve koyuyordum bu french preslerinden yanında ölçü kaşığı var fakat su meselesinde tereddütce kaldım

Geri