• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

En stabil, dengeli sonuç veren Kahve demleme Ekipmanı Hangisi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NACnac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NACnac

Yeni Üye
Ben Genel olarak gövdeli, ekşi olmayan baharatlı olabilir ama temiz kahve içmeyi seviyorum. Çok ince notalar vs tutturmak değilde her demlenen kahvede çok uğraşmadan aynı lezzeti yakalayabileğim ekipmanı merak ediyorum.

Bende v60, HarioSwitch ve Clever dripper var. "Her seferinden aynı lezzeti alayım" derseniz bu üçünden en garantisi Clever.
Diğerlerinde ister istemez ya siz gönüllü olarak oynuyorsunuz ya da bir takım su döküş demleme yöntemleri tadı değiştiriyor.
Ama yine yazınızda "gövdeli" dediğinizde iş biraz değişiyor, bence "gövde" bakımında Clever bu üçlüde en sonda, belki daha ince öğütümle ya da süreyi uzatarak değişebilir.

Şu ana kadar v60, mokapot, minipresso, switch ve french press kullandım.
Bana göre her şeyiyle genel sıralama v60(kesinlikle)>french press>switch(hayal kırıklığı)>minipresso>mokapot

Olurdu

Ben Genel olarak gövdeli, ekşi olmayan baharatlı olabilir ama temiz kahve içmeyi seviyorum. Çok ince notalar vs tutturmak değilde her demlenen kahvede çok uğraşmadan aynı lezzeti yakalayabileğim ekipmanı merak ediyorum.

Selamlar @NACnac

Hatırladığım kadarı ile mokapot demleyicisisin ve bende öyleyim.Ben mokapot demlemelerimden alıntıladığım mesajındaki tüm isteklerini alabiliyorum.

Eğer mokapot çıktılarından memnum değilsen yada istediklerini alamıyorsan ben destek olmayı çok isterim çünkü bu isteklerini tam olarak karşılayabilecek başka bir ekipman bilmiyorum ben.

Ben french press derdim. Hatalı demleme şansınız az. Fazla değişken olmadığı için aynı lezzeti yakalamanız kolay. Gövdesi yüksek. Ama çıktısı çok temiz olmuyo. Belki bi filtre kağıdından süzdürebilirsiniz.

Selamlar @NACnac

Hatırladığım kadarı ile mokapot demleyicisisin ve bende öyleyim.Ben mokapot demlemelerimden alıntıladığım mesajındaki tüm isteklerini alabiliyorum.

Eğer mokapot çıktılarından memnum değilsen yada istediklerini alamıyorsan ben destek olmayı çok isterim çünkü bu isteklerini tam olarak karşılayabilecek başka bir ekipman bilmiyorum ben.
Cevap yazan herkese teşekkür ederim, Genel olarak Clever dripper da oy birliği var.

Selamlar

Evet doğru hatırlıyorsunuz, ben v60 da kullanıyorum ama onuda beceremiyorum, Türk kahvesi de yapmayı sevdiğim için Mokapotu denemek istedim fakat onu hiç beceremedim. Molent G50 ile çeşitli boyutlarda öğütüp bir çok şeyi denedim ama acı veya ekşi aromalar alıp duruyorum. En çokta ekşi alıyorum bir kaç defa içilebilir tatlar aldım. Ve beceremediğime kanaat getirip bu konuyu açtım... Mokapotta ki bir çok tavsiyeyi denedim sanıyorum ama en sonunda dedim heralde ben yapamıyorum bu işi, Yoksa çok isterim Mokapot ile demlemeyi

Ben Genel olarak gövdeli, ekşi olmayan baharatlı olabilir ama temiz kahve içmeyi seviyorum sağlayan, çok ince notalar vs tutturmak değilde her demlenen kahvede çok uğraşmadan aynı lezzeti yakalayabileğim ekipman Clever Dripperdir :). Hario Switch de aynı mantıkla çalıştığı için o da olur :)

Clever veya Haria yöntemi bence de en sağlamı ancak bunların materyali plastik olduğu için bunları kullanmayıp, bu mantığa en yakın French Press To V 60 yöntemini kullanıyorum ( To yerine Türkçe terim kullanmak isteyenler kendileri kullansın ; ) )

Mokapot,French press

Nescafe 3'ü 1 arada yöntemiyle (eşantiyon gelen Nescafe bardağına bir paket 3ü1 arada, üstüne silme kaynar su) her seferinde aynı mükemmel sonucu elde ediyorum :geek:

Geri