• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Elektrikli Timemore Chestnut G1 Plus (DIY) El Yapımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ttuna64
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ttuna64

Üye
İsim
Tuncay
Daha fazla  
İsim
Tuncay
Espresso Makinesi
Lelit Elizabeth + LelitGrace
Değirmen
Euroka Mıgnon Specialita, Breville BCG600,Tımemore Chestnut G1S
Ekipmanlar
STUDYRAC a400 Coffee Roaster, Hand made cold drıp, Home Coffee Roaster-4 wıth Artisan (DIY)
thumbnail_IMG_3140.jpgthumbnail_IMG_3144.jpgthumbnail_IMG_3146.jpgthumbnail_IMG_3145.jpgthumbnail_IMG_3149.jpg
Evde öğütücü olarak Breville bcg 820-600 kullanıyorum.Çinden Timemore gelince elekrikli yapmaya karar verdim.
Cihaz hem elektrikli hemde elektrikler kesilirse içindeki şarjlı piller ile de çalışabiliyor.Çekirdekleri yandan içeriye iletebiliyoruz(Kahve kapasitesi yaklaşık40-45 gr yükselmiş oldu.
İlk izlenim de tek dezavantaj motor biraz güçsüz geldi.3.6 volt yerine 4.8 volt ile çalışan diğer motor ile upgrade yapılabilir.Estetik olarak üzerinde biraz daha uğraşılacak

Son düzenleme:
Çevremde tarım ile uğraşanları her gördüğümde etrafınızda zeytin kesen olursa bana kütük getirirmisiniz diyorum.
Kütük gelince 2 ay kadar beklıyorum. Sonra kestirip tekrar yaklaşık 1 ay daha bekliyorum.
İşlem bitince daha önce hazırladığım doğal balmumunu sıcak zeytinyağını benmari usulu ile karıştırıp oluşturduğum doğal koruyucu ile parlatıyorum

Son düzenleme:
@ttuna64 dün kahve köşesinde gördüm g1’i hangi ara aldınız diye soracaktım ki bu gönderi 🤩 kullandığınız motor hakkında da bilgi rica etsek

@ttuna64 dün kahve köşesinde gördüm g1’i hangi ara aldınız diye soracaktım ki bu gönderi 🤩 kullandığınız motor hakkında da bilgi rica etsek
Geçen sene zincir marketten 150 tl alışverişe 19 tl ye şarjlı tornavida vermişlerdi.Onun içindeki motor ve pilleri kullandım.Ancak güçü yetersiz geliyor(3.6 volt).
Elimde 4.8 volt olan da var o daha mantıklı olacak gibi (umarım o yeterli gelir).

Çalışırken bir videosunu da paylaşabilir misiniz? Bu arada emeğinize sağlık gerçekten muazzam olmuş.

Son düzenleme:
Çok yaratıcı olmuş. Elinize sağlık.

Harika!
Nasıl bir dişli kullandınız acaba? Öğütücünun milini nasıl başladınız motora görebilsek güzel olur.

Bunun Sözen versiyonu yapılmıştı yıllar önce. Hatta bir arkadaştan satın almıştım ben ama verimli çalışmamıştı, stop ediyordu sık sık. Onu oto cam kaldırma motoruyla yapıyorlardı. Hem torku yüksek hem de yavaş dönüyordu.

Bunun Sözen versiyonu yapılmıştı yıllar önce. Hatta bir arkadaştan satın almıştım ben ama verimli çalışmamıştı, stop ediyordu sık sık. Onu oto cam kaldırma motoruyla yapıyorlardı. Hem torku yüksek hem de yavaş dönüyordu.
Breville öğütücüler bile çok açık kavurma çekirdeklerde durup takılabiliyor.Özenli kavurma yapmayan bazı firmaların çekirdeklerinde taş bile çıktığını biliyoruz.Bu sebepten torku çok yüksek motorlar kullanılırsa taş vb nedenler ile burr e ağır hasarlar verebilir diye düşünüyorum.
(Ben lada ön cam kaldırma motorunu tamburu çevirmesi için kahve kavurma makinemde kullanıyorum.)

Son düzenleme:
Geri