• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Elektrikli Kahve ve Baharat Öğütücü Tavsiye (İstek)

Merhaba, ben kendim için bir el değirmeni sipariş ettim ancak ailem ev için elektrikli bir öğütücü almak istiyorlar. Öğütmekle uğraşmamak için elektrikli tercih ediyorlar. Elektrikli kahve öğütücüleriyle baharat da öğütülebilir diye sanıyorum? Kahve için french press veya mokapot kullanıyorlar. İkinci el düşünmüyoruz maksimum bütçe 500 lira. Değecek bir şey olursa bütçe biraz artabilir.

Yurtiçi tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Kahve forumunda olduğumuzu biliyorum ancak öncelik baharatta. Amaç baharat öğütmek ama olursa kahve de öğütürüz mantığında :)

Asıl amacınız baharat öğütmek ise gönül rahatlığı ile bıçaklı bir öğütücü alabilirsiniz. Aşağıdaki linkteki gibi:

Ucuz baharat öğütücülerle ilgili şöyle bir sorun var. Bu Sinbo 2934 için de geçerli. Hazneleri çıkamıyor. Haznede bir de bıçak olduğu için, bıçağın altında kalan kısımları tam temizleyemiyorsunuz. Badem, susam gibi yağlı tohumları çekip un yaptığınızda, haznenin dibinde kenarlarında yağlı un parçaları yapışıp kalıyor. Sıcak havalarda bozulup küfleniyor bu kalıntılar.

Dolayısıyla benim tavsiyem, haznesi çıkabilen bir öğütücü olur. Arçelik'in öğütücüsü mesela, 2 adet çelik hazne ile geliyor.

Eski veya ucuz, el değirmeni veya konik elektrikli değirmenle tuz veya baharat öğütümü deneyen var mı, tıkanma vs. olur mu?

Eski veya ucuz, el değirmeni veya konik elektrikli değirmenle tuz veya baharat öğütümü deneyen var mı, tıkanma vs. olur mu?
Kaya tuzu veya standart baharatları çok rahat öğütürsünüz hiç bir sıkıntı olmaz. Hurma veya zeytin çekirdeği bile öğüteni duydum ancak hiç denemedim. Sanırım önceden biraz kavuruyorlar.

Kaya tuzu veya standart baharatları çok rahat öğütürsünüz hiç bir sıkıntı olmaz. Hurma veya zeytin çekirdeği bile öğüteni duydum ancak hiç denemedim. Sanırım önceden biraz kavuruyorlar.
Aradan baya zaman geçmiş ama maydonoz olmadan edemedim.

Diğer baharatlarda ya da çekirdeklerde "genelde" sıkıntı çıkmamakla birlikte, tuz biraz gıcık bir malzemedir. Bıçaklar seramik olursa pek sıkıntı çıkmaz ama bağlantılar, vidalar vs paslanmaz değilse şenlik başlar. Zamanla rutubetle olan aşkı sebebiyle buralarda paslanma görürsünüz. Bıçaklar seramik değilse zaten bir süre sonra paslanma kaçınılmaz olacaktır. Paslanmazı paslandırmayı başarabilmiş biri olarak 304 ya da 316 bıçak olursa belki kurtarır derim, ama 304/316 serilerini bıçakta (ya da burrda, her neyse artık) görmek biraz hayal sanırsam. Mesela lüküs yatlardaki küpeşteler fiyatına bakılmadan direk 316'dan yapılmakta. Tuz affetmez... Bu arada her 3xx yazılan ya da öyle olduğu söylenen, öyle olmuyor. Yapıştır mıknatısı gör. Ya da gidiyorlar 2 serisinden yapıyorlar falan, mıknatıs yapışmıyor.:LOL:

Baharatları da el değirmeninde öğütmek, teknik olarak mümkün tabi... Bıçağın sertlik derecesinin belli oranda altında olan her şey öğütülür ama her baharat için ayrı bir değirmen kullanılmadığı sürece çok akıl karı değil, bence. Yine de şu set üstü robotlarda bulunan "baharat öğütücü" denen ve işi bitince yıkanabilen parça varsa olur, iyi kötü iş görür. Zira kimyon öğüttüğünüz bir el değirmeninde zencefil öğütür, sonra da hadi biraz kakule öğüteyim derseniz, ortaya garip bir şey çıkacaktır.:ROFLMAO:

Geri