• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Elektrikli Kahve ve Baharat Öğütücü Tavsiye (İstek)

nuclearmoonrise

İyi Bilinen Üye
Merhaba, ben kendim için bir el değirmeni sipariş ettim ancak ailem ev için elektrikli bir öğütücü almak istiyorlar. Öğütmekle uğraşmamak için elektrikli tercih ediyorlar. Elektrikli kahve öğütücüleriyle baharat da öğütülebilir diye sanıyorum? Kahve için french press veya mokapot kullanıyorlar. İkinci el düşünmüyoruz maksimum bütçe 500 lira. Değecek bir şey olursa bütçe biraz artabilir.

Yurtiçi tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Elektrikli öğütücü alırsanız Kahve için kullanacaksanız sadece kahve öğütün baharat öğütmeyin.

Kahve forumunda olduğumuzu biliyorum ancak öncelik baharatta. Amaç baharat öğütmek ama olursa kahve de öğütürüz mantığında :)

Asıl amacınız baharat öğütmek ise gönül rahatlığı ile bıçaklı bir öğütücü alabilirsiniz. Aşağıdaki linkteki gibi:

Ucuz baharat öğütücülerle ilgili şöyle bir sorun var. Bu Sinbo 2934 için de geçerli. Hazneleri çıkamıyor. Haznede bir de bıçak olduğu için, bıçağın altında kalan kısımları tam temizleyemiyorsunuz. Badem, susam gibi yağlı tohumları çekip un yaptığınızda, haznenin dibinde kenarlarında yağlı un parçaları yapışıp kalıyor. Sıcak havalarda bozulup küfleniyor bu kalıntılar.

Dolayısıyla benim tavsiyem, haznesi çıkabilen bir öğütücü olur. Arçelik'in öğütücüsü mesela, 2 adet çelik hazne ile geliyor.

Geri