• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Elektrikli kahve değirmeni önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AN1L
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AN1L

Üye
İsim
Anıl
Daha fazla  
İsim
Anıl
Espresso Makinesi
Lelit Mara X Pl62x
Değirmen
Lelit Fred PL043MMI
Merhabalar formda yeniyim, bir kaç gündür kahve değirmeni araştırıyorum evde kullanacağım kullandığım makine Delonghi BCO431.S genelde espresso için kullanacağım fiyat aralığım 1.000 TL civarı bir kaç araştırma sonucu;

Rommelsbacher Ekm 200- 1200 TL civarı​

https://www.trendyol.com/rommelsbac...c0uiBa6dfhOMdmBE0CkKlzcoN70MZSPcaAvrPEALw_wcB

SND Caso Barista Crema Kahve Öğütme Makinesi 1833 caso1833 - 900 TL civarı
https://www.trendyol.com/snd/caso-barista-crema-kahve-ogutme-makinesi-1833-p-58420870
Sizlerin de daha önce kullandığı memnun kaldığı bu fiyat aralığında öğütücü var mı yada başka önerileriniz. Teşekkürler

Sadece espresso ve ikinci el düşünüyorsaniz lelit fred önerebilirim. Farkli bir ürün tecrübem olmadi ancak alirken epey araştırma yaptim. Forum kullanicilarinin da fiyat performans olarak öne çıkardığı bir model.

Sadece espresso ve ikinci el düşünüyorsaniz lelit fred önerebilirim. Farkli bir ürün tecrübem olmadi ancak alirken epey araştırma yaptim. Forum kullanicilarinin da fiyat performans olarak öne çıkardığı bir model.
lelitin filtre öğütüm homojenliği nasıl idare eder mi?

Ben de ev için almayı düşünüyorum. Bu tarz elektrikli değirmenler Molent G50 kalitesinde homojenlik sunar mı ? Bir de benim aklımdaki soru şu. Bu tarz elektrikli değirmenlerle Commandante arasında uçurum mu var ? Neden genelde herkes commandante tercih ediyor ? Elektrikli değirmenler hem daha ucuz hem daha pratik değil mi ?

Ucuz olan elektrikli değirmenler ile aynı homojenliği elde edemeyebilirsiniz cmd den daha çok para vermeniz gerekebilir. Bu yüzden daha çok tercih ediliyor
Bi de ayrıca cmd ile bir çok demleme yöntemi için öğütüm alabilirsiniz. Alacağınız elektrikli değirmenle her demleme yöntemi için öğütüm almak çok ama çok zor.

Sadece tek çeşit çekecekseniz Leleit Fred derim. Yani hem espresso hem filtre pek kullanışlı değil. Lelit fred espresso ağırlıklı olduğu için küçük dokunuşlarla harika shotlar alabilirsiniz.

Ben de ev için almayı düşünüyorum. Bu tarz elektrikli değirmenler Molent G50 kalitesinde homojenlik sunar mı ? Bir de benim aklımdaki soru şu. Bu tarz elektrikli değirmenlerle Commandante arasında uçurum mu var ? Neden genelde herkes commandante tercih ediyor ? Elektrikli değirmenler hem daha ucuz hem daha pratik değil mi ?
Birden çok demleme metodu kullanan ve bütçesini kaliteli tek bir öğütücü için kullanmak isteyenlerin cmd alması mantıklıdır. Ama kalıcı bir çözüm değildir bence. Evimde birden çok demleme yapıyor ve birden çok öğütücü kullanıyorum. Naçizane kendi deneyimlerimi paylaşmak isterim. Molent, cmd, fred ve mignon kullandım/kullanıyorum. Molent ve cmd ile tk ve filtre kahve hazırladım. Tk için molent, filtre için cmd daha konforlu öğütüm sağladı. Her ikisi de öğütüm olarak tatmin etti. Farklı türden kahveler için günde birden fazla fincan hazırlanacağı zaman, ya da art arda espresso shot alınacağı zaman manuel değirmen işi sıkıyor. Kullandığınız kahve çekirdeği sert ise hele hayattan soğutuyor. O yüzden bütçe el veriyorsa espresso makinesinin yanında mutlaka elektrikli bir değirmen olmalıdır bence. Çekirdeğinize göre ayarınızı yapıp sonra günlerce ayara çok dokunmadan (belki de hiç dokunmadan) hızlıca shot alırsınız. Yani sonuç olarak, manuel değirmen ile espresso hazırlamak bir geçiş sürecidir(maddi imkanlar el verene dek), nihayetinde varacağı nokta elektrikli bir değirmen edinmektir. Espresso'nun mantığına uygun olanı budur bence.

Gayet iyi, bir aydır olumsuz bir durum görmedim

@Scofield ben sorunuzu tekrar okudum ama şüpheye düştüm,
ben sadece espresso için kullanıyorum, bu metod için öğütümleri gayet yeterli. french press için bile kullanabilir diye yorumlar var.
siz filtre kahve için homojenliğini sorduysanız kesin bir şey demek istemem ama fred'in sıkıntısı farklı demleme türleri arasında geçişler yapmak istediğinizde ayarı değiştirmek için öğütücüde kahve bulunması zorunlulugu ve kolun yavaş çevirilebilmesi. eğer farklı demlemeler yapacaksanız belki 100 gram kahveyi boşa harcamanız gerekebilir.

@Scofield ben sorunuzu tekrar okudum ama şüpheye düştüm,
ben sadece espresso için kullanıyorum, bu metod için öğütümleri gayet yeterli. french press için bile kullanabilir diye yorumlar var.
siz filtre kahve için homojenliğini sorduysanız kesin bir şey demek istemem ama fred'in sıkıntısı farklı demleme türleri arasında geçişler yapmak istediğinizde ayarı değiştirmek için öğütücüde kahve bulunması zorunlulugu ve kolun yavaş çevirilebilmesi. eğer farklı demlemeler yapacaksanız belki 100 gram kahveyi boşa harcamanız gerekebilir.
Kafam da benimde böyle bi soru vardı cevabınız için teşekkür ederim

Neden genelde herkes commandante tercih ediyor ? Elektrikli değirmenler hem daha ucuz hem daha pratik değil mi ?
espresso harici için söylediğinizi varsayıyorum.
ben baratza encore kullanıyordum filtre için , cmd aldım. baratza ile çok benzer v60 ve french press arası öğütüm kalitesi. ama baratza ile 15 saniyede öğüttüğüm kahveyi cmd ile 30 saniyede neredeyse 0 retention ile öğütüp, pop corningle uğraşmayıp, öğütücüyü çok daha kolay temizleyebiliyorum. taşınabilirliği büyük artı. yer kaplamıyor olması büyük artı. kahveyi öğütüp kavanozun kapağını kapatıp yanımda taşıyabilmek büyük artı. fiyatları arasında da çok bir fark yok açıkçası.
özet olarak bireysel kullanımda cmd filtre ve v60 gibi öğütümlerde daha kullanışlı.

espresso için çok ses çıkarmasa lelit fred alırdım. sessizlikten dolayı eureka mignon specialita aldım.

Ben de filtre kahve yapmak için elektrikli değirmen arıyorum. Açıkçası ben de çok merak ediyorum, sadece V60 demlemesi yapan birisi için elektrikli değirmenle manuel arasında çok fark var mıdır? Yukarıdaki makine hakkında ise çok iyi yorumlar var ama pek yaygın bir makine değil sanırım. Ben almayı düşünüyorum biraz daha emin olduktan sonra, espresso için çok iyi sonuç vermediğini söyleyen yorumlar da vardı ama. Sanırım espresso işi biraz zorlaştırıyor..

Geri