• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Elektrikli Kahve Değirmeni Önerileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kiwi21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kiwi21

Üye
İsim
Kıvanç
Daha fazla  
İsim
Kıvanç
Merhaba, sağlıklı Pazarlar.

Yaklaşık 1 hafta 10 gündür kullanıyor olduğum ekli espresso makinemde kullanılmak üzere elektrikli kahve değirmeni araştırıyorum. Forumdan araştırdığım kadarıyla bu bütçe biraz yetersiz gelecektir ancak yine de şansımı denemek istiyorum. Bütçem 500-600 lira civarında. Rusya'da yaşayan arkadaşım aracılığıyla oradan da getirtme imkanım bulunuyor. (~90 dolar) Bu bütçelerde Gaggia Prestige ile kullanabileceğim değirmen önerilerinizi rica ederim.

İyi günler.

Not : Dosya boyutundan dolayı makinenin fotoğrafını foruma ekleyemedim. Link olarak koyuyorum.

Durum o kadar mı acıklı :) Hiç mi işe yarar birşey çıkmaz bu skalada? Örneğin şunu buldum;

Durum o kadar mı acıklı :) Hiç mi işe yarar birşey çıkmaz bu skalada? Örneğin şunu buldum;

Tchibo'nun konik burr'lü değirmenini alabilirseniz tavsiye ederim.

Ben Almanya'dan şu anki Türkiye fiyatının yaklaşık yarısına almıştım. Rusya'da durum nedir bilemiyorum.

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Tchibo işini araştırayım.

Yukarıda attığım Wilfa iyi bir markaya benziyor ama bu model özelinde çok yorum bulamadım. Model Il Solito olarak geçiyor. Genelde bi üst modeli olan Svart için yorumlar var. Hatta yetkili bi abiye benzeyen James Hoffman da Baratza ile karşılaştırmalı videosunu yapmış.

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Tchibo işini araştırayım.

Yukarıda attığım Wilfa iyi bir markaya benziyor ama bu model özelinde çok yorum bulamadım. Model Il Solito olarak geçiyor. Genelde bi üst modeli olan Svart için yorumlar var. Hatta yetkili bi abiye benzeyen James Hoffman da Baratza ile karşılaştırmalı videosunu yapmış.

Bu konuda öneriler genelde aşağı yukarı bellidir: "Başlangıç için Encore, Tchibo/Severin vs. alın, sonra isterseniz yükseltirsiniz" diye.

Wilfa'nın gönderdiğiniz modeli metal flat burr'lüdür tahminimce KG79 ve muadilleri gibi. Çelik konik burr bu aşamada daha iyi olur. Ghost ya da paslanmaz çelik olmadıktan sonra iyi öğüten hangi flat burr'lü makineler var bilmiyorum.

Makinenizde basınçlı portafiltre var mı ? Eğer yoksa hiç ucuz değirmen işine girmeyin derim. Çünkü gerekli inceliğe inemediğinde kahveleriniz uygun demlemenez, gerekli süreyi yakalayamazsınız. O zaman da kahveleriniz ekşi ve tuzlu olur. Basınçlı portafiltreniz varsa o zaman bir çok kusuru örttüğü için uygun bir şey bulabilirsiniz belki.

Ben espresso kısmını atlamışım yahu, onun için Tchibo'yu tavsiye etmem. O incelikte, hatta Türk kahvesi inceliğinde öğütüyor fakat zorlamamak lazım fazla, makine ısınıyor. Doğru dürüst espresso öğütümü yapan bir makine gerekir, o konuda da tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Bu konuda öneriler genelde aşağı yukarı bellidir: "Başlangıç için Encore, Tchibo/Severin vs. alın, sonra isterseniz yükseltirsiniz" diye.

Wilfa'nın gönderdiğiniz modeli metal flat burr'lüdür tahminimce KG79 ve muadilleri gibi. Çelik konik burr bu aşamada daha iyi olur. Ghost ya da paslanmaz çelik olmadıktan sonra iyi öğüten hangi flat burr'lü makineler var bilmiyorum.
kg79 çelik evet haklısınız. espresso için kg79 yetersiz kalır muhtemelen. filtre için tavsiye ederim.

Makinenizde basınçlı portafiltre var mı ? Eğer yoksa hiç ucuz değirmen işine girmeyin derim. Çünkü gerekli inceliğe inemediğinde kahveleriniz uygun demlemenez, gerekli süreyi yakalayamazsınız. O zaman da kahveleriniz ekşi ve tuzlu olur. Basınçlı portafiltreniz varsa o zaman bir çok kusuru örttüğü için uygun bir şey bulabilirsiniz belki.
Merhaba, yardımınız için teşekkür ederim. Makinem bu;

Başlık kısmında 15 bar basınç yazıyor ama sorduğunuz bu mu bilemedim.
Ben espresso kısmını atlamışım yahu, onun için Tchibo'yu tavsiye etmem. O incelikte, hatta Türk kahvesi inceliğinde öğütüyor fakat zorlamamak lazım fazla, makine ısınıyor. Doğru dürüst espresso öğütümü yapan bir makine gerekir, o konuda da tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Teşekkür ederim, sağolun.

Evet, dediğiniz gibi flat burr'muş bu model.

Merhaba, yardımınız için teşekkür ederim. Makinem bu;

Başlık kısmında 15 bar basınç yazıyor ama sorduğunuz bu mu bilemedim.

Teşekkür ederim, sağolun.
Açıkçası makine ile ilgili bilgim yok. Biraz Basınçlı-Basınçsız portafiltre konusunu siz de bir bakın. Çünkü makinenin kendisi ile değil gelen akseuarlarla ilgili bir konu daha çok. O elinizde varsa veya ucuza edinebiliyorsanız düşünün derim.

Açıkçası makine ile ilgili bilgim yok. Biraz Basınçlı-Basınçsız portafiltre konusunu siz de bir bakın. Çünkü makinenin kendisi ile değil gelen akseuarlarla ilgili bir konu daha çok. O elinizde varsa veya ucuza edinebiliyorsanız düşünün derim.
Tekrardan merhaba, yaptığım araşırma sonucu makinenin portafiltresinin basınçlı olduğunu öğrendim.

Şunları buldum Rusya'dan uygun fiyata;

Rommelsbacher EKM 200

Yine Rusya fiyatları üzerinden bütçemi zorlayarak Delonghi KG520.M olabilir.

Hemen hemen Delonghi'yle aynı fiyatlarda Rommelsbacher'in EKM 300 modeli var.

Ne dersiniz?

Delonghi KG520’yi espresso için tavsiye etmem. Elektrikli değirmenleri vakti zamanında çok araştırmıştım ve maalesef eğer homojen öğütüm istiyorsanız makas çok açılıyor.
EKM 300 modelini bilmiyorum ama Delonghi ile aynı fiyatta ise çok farkı olacağını da düşünmüyorum.
Özellikle neden elektrikli istediğinizi sorabilir miyim?

Delonghi KG520’yi espresso için tavsiye etmem. Elektrikli değirmenleri vakti zamanında çok araştırmıştım ve maalesef eğer homojen öğütüm istiyorsanız makas çok açılıyor.
EKM 300 modelini bilmiyorum ama Delonghi ile aynı fiyatta ise çok farkı olacağını da düşünmüyorum.
*düzeltme*
EKM300 Krups’a çok benziyor. Yani onu da tavsiye etmem :) zaten burada konuştuğumuz delonghi-krups-tchibo-rommelsbacher markaları birbirinin muadili. Aralarında aşırı bir fark yok, zaten fiyatları da birbirine çok yakın

Basınçlı portafiltresi olan bir makina için illa Espresso değirmeni olmasına gerek yoktur. Zaten basınçlı olmasının sebebi yanlış öğütüm yanlış tamp Gr vs onun yanlışlarını kapatması için basınçlı portafiltre kullanılmaktadır

Öncelikle detaylı marka bazında analizleriniz için teşekkür ederim.

Neden özellikle elektrikli istiyorum; çünkü her seferinde elimde kahve öğütmenin bana zor geleceğini ve üşeneceğimi düşünüyorum. Hazır içime sinen bir makine de almışken elimde kahve çekmeye üşenip makineyi kullanamamayı göze alamıyorum :)

Basınçlı portafiltresi olan bir makina için illa Espresso değirmeni olmasına gerek yoktur. Zaten basınçlı olmasının sebebi yanlış öğütüm yanlış tamp Gr vs onun yanlışlarını kapatması için basınçlı portafiltre kullanılmaktadır

Kusura bakmayın. Tam olarak anlayamadım. Yani yukarıda adı geçen 4-5 giriş seviyesi standart bir elektrikli değirmen de işimi görür mü makinemdeki portafiltrenin basınçlı olmasından kaynaklı?

Kusura bakmayın. Tam olarak anlayamadım. Yani yukarıda adı geçen 4-5 giriş seviyesi standart bir elektrikli değirmen de işimi görür mü makinemdeki portafiltrenin basınçlı olmasından kaynaklı?

Tam olarak onu dedim ama ben olsam amazondan graef cm702 alırdım başarılı değirmen zaten yukarıda bahsi geçen değirmenler ile sıfırı aynı neredeyse fiyatı

Zamanında aynı sizin gibi düşünen birisi olarak ve el değirmeni seçmiş olarak fikirlerimi paylaşmak isterim;
1- Hiç el değirmeni kullandınız mı bilmiyorum ama el değirmeninde tek kişilik espresso öğütümü 1-2 dakika sürer (maksimum).
2- Bütçenize uygun elektrikli değirmenlerin ömürleri ve sürdürülebilirliği maalesef kısa oluyor.
3- El değirmenlerinin en babası Comandante oda 2bin tl. Molent veya Timemore’u 500-600 TL’lere rahatça bulabilirsiniz.
4- Elektrikli değirmenlerin en kötüsü en alt segmenti 1000 TL’den başlıyor gördüğünüz gibi.
5- El değirmenini her yere taşıyabilirsiniz ve yer kaplamaz.
6- Elektrikli değirmenin arızası problemi daha fazladır. Ne de olsa elektrikli.
7- Elektrikli değirmenlerin temizliği daha zor oluyor. Ve söylediğiniz modellerin birçoğunda toz kaçırma olayı oluyor. Sonuçta 1 metrelik makineden motorla 10 gramlık kahveyi toz haline getirmesini bekliyorsanız bazı şeyleri kabulleniceksiniz :)
8- El değirmeninde belki öğütürken 1-2 dakika güç harcayacaksınız ama hem temizliği, hem bakımı, hem arızası açısından totale vurduğunuzda daha az zamanınızı almış oluyor :)
9- Tariflerde-reçetelerde çoğunlukla el değirmenlerine göre verildiği için sizinde o tarife göre öğütmeniz daha kolay olacaktır :)

Bende aynı sizin kafadaydım ve uzun araştırmalar sonucunda el değirmenini tercih etmiştim. Bence yol yakınken gelin bu sevdadan vazgeçin. Ha olurda elektrikli alırsanız bana hayırlı olsun demek düşer ama zamanı gelince bu dediklerimi hatırlayıp pişman olma garantinizi veriyorum :))

Tam olarak onu dedim ama ben olsam amazondan graef cm702 alırdım başarılı değirmen zaten yukarıda bahsi geçen değirmenler ile sıfırı aynı neredeyse fiyatı
Teşekkür ederim, daha önce hiç düşünmediğim bir öneri geldi. Amazon.com.tr'den baktığımda göndericisi Amazon.de olan ürünün fiyatlandırması aşağıdaki gibi;

Ürünler : 531,17
Kargo ve paketleme ücreti : 117,76
İthalat ücreti depozitosu : 246,60
Sipariş toplamı : 895,53

İki mesaj yukarıda bahsi geçen Delonghi KG520.M'in maliyeti 850 lira civarı, Rommelsbacher EKM 300'ün de maliyeti 800 lira civarına gelecekti.

Yanlış anlamazsanız bir şey sormak istiyorum. Diğer saygı değer üyelerimiz sizin tespitiniz gibi "portafiltre basınçlıysa standart bi öğütücü de iş görür" diye niye düşünmedi acaba. Tekrar özür diliyorum. Yazı dili çok yanlış anlaşılmaya açık olabiliyor. Farklı anlaşılmak istemem.

Geri