• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Elektrikli Gooseneck ikilemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bonobo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bonobo

Yeni Üye
İsim
Yiğit Mehmet Ongun
Daha fazla  
İsim
Yiğit Mehmet Ongun
Arkadaşlar elektrikli bir Gooseneck almak istiyorum.Escobarista ve Konchero (gri) arasında kaldım.Escobarista'nın ısı ölçmede Konchero'nun ise dökümde sıkıntı yaşattığını biliyorum.Konchero'ya limitliyici takılarak bu sorun kompanse ediliyor bildiğim kadarıyla.Siz ne düşünüyorsunuz?Sizce hangi kettle'ı tercih etmeliyim.Eğer Escobarista'nın ısı sapması sabit ise ve birkaç derece düşük başlangıç değeri ile sorunun önüne gecilebilecekse fiyat olarak daha uygun olduğundan önceliğim o olacak.Yardımlarınızı bekliyorum

Birkaç aydır Escobarista'daki kettlei kullanıyorum. Isı sapması sabit, yaklaşık 600 ml suya kadar hep ayarladigimdan 3 derece yukarı çıkıyor. 650 ml civarlarında calistirdigimda 3 yerine 2 derece çıktığı da oluyor. bu duruma 2 gün sonra alıştım, zaten genelde 500 ml ısıtıyorum. Akışı çok iyi onu söyleyebilirim. Konchero'ya göre biraz daha az yer kaplıyor, altındaki platform yok çünkü.

Ben de iki kişilik demlemelerde sürekli duvara tosladiğımdan dolayı.Çok kişi olduğunda üst üste iki demleme yapmaya karar verdim.Bu yüzden ocaküstünden elektrik kettle'a gecmek farz oldu.Döküm aralarında tekrar ısıtma yapıyor değil mi?

Ben de iki kişilik demlemelerde sürekli duvara tosladiğımdan dolayı.Çok kişi olduğunda üst üste iki demleme yapmaya karar verdim.Bu yüzden ocaküstünden elektrik kettle'a gecmek farz oldu.Döküm aralarında tekrar ısıtma yapıyor değil mi?
Döküm aralarında platforma geri koyarsanız tekrar ısıtma gibi bir durumu yok, sadece belli bir dereceye düştüğünde tekrar çalışmaya başlıyor. O konuda açıkçası çok deneme yapma şansım olmadı. Niye derseniz, tekrar ısıtmaya başlaması için 3-4 derece düşmesi gerekiyor. Yani sizin ayarladığınız derece 93 ise, 89-90 olduğunda geri ısıtmaya başlıyor. Ben o sürede zaten kahveyi demlemiş oluyorum. Bu açıdan belki bir eksi yazılabilir. Konchero'da tekrar ısıtma durumu ne kadar hızlıdır onu bilmiyorum.

Ben genelde 4 basamaklı döküş yapıyorum.2:15'de falan bitiriyorum döküşümü.2 dk'kada çok değişim olmaz gibi geliyor bana ama yine de bilemiyorum

Isıtmayı kapayıp tekrar açınca çalışabilir belki
O konu da biraz sıkıntılı ya. Şöyle ki suyu ısıt düğmesine basıyorsunuz, sonra da sıcak tut düğmesine bastınız diyelim. Platformdan kaldırdığınız anda sıcak tut fonksiyonu boşa düşüyor. Yani bu kettleın tekrar ısıtmaya başlaması için sürekli platformun üzerinde durması gerekiyor, kaldırıp geri koyduğunuzda tekrar ısıtma özelliği yok. Dolayısıyla suyu geri ısıtma özelliği için alınacak bir kettle olmayabilir bu.

Son düzenleme:
Ben genelde 4 basamaklı döküş yapıyorum.2:15'de falan bitiriyorum döküşümü.2 dk'kada çok değişim olmaz gibi geliyor bana ama yine de bilemiyorum
2 dk da zaten çok değişim olmuyor, ben tekrar ısıtma konusuyla alakalı olarak eksi olabilir demek istedim. Misal ben istediğim sıcaklığa geldikten sonra tekrar platformun üstüne koymuyorum bile.

Vay vay vay.Hocam sende mi kahveciydin:).Yazmaz oldun konuya.Endiselendim hatta
Hocam orayı bırakınca buraya sardım 1 senedir.Konchero kullanıyorum kendimce bir akış kisitlayici geliştirdim.Herhangi bir problem yaşamıyorum.Isıtıcısı çok stabil.Sahibi de sorun olursa ilgileniyor baya .Konchero tavsiye ederim.Bak dokus videosu da atarim istersen

O zaman bir soru daha bırakayım

Başaralı olduğum tek kişilik reçete:

Molent 32 klik

20gr 300 ml su 1/15

93 derece Nestle Pure Life

0-10 sn 75 ml su

45-55 sn 75 ml su

1:25-1:35 75 ml su

2:05-2:15 75 ml su

3:20-3:25 bitiş

Şimdi ben bu reçeteyi 32 Gr 480 ml'e göre uyarlamak istedim

Öncelikle hedefim yatakta ısı kaybının yaratacağı extaction düşüklüğünü 2 derece daha yüksek su yani 95 derece ile başlayarak ve 2 klik daha ince oguterek kompanse etmek ve süreyi de 4:30'lara çekmekti

dokusleri 120 ml yapıp döküş aralarında 10 sn fazladan beklememe rağmen 3:45'te anca bitirebildim ve sonuç doğal olarak underextract oldu.Tabi icilmeyecek kadar kötü bir bardak değilse de bariz tatlılık kaybı yaşadım.Daha da mı incelsem döküm aralarında daha çok mu beklesem bilemedim.

Molent 32 klik

20gr 300 ml su 1/15

0-10 sn 75 ml su

45-55 sn 75 ml su

Öncelikle hedefim yatakta ısı kaybının yaratacağı extaction düşüklüğünü 2 derece daha yüksek su yani 95 derece ile başlayarak ve 2 klik daha ince oguterek kompanse etmek ve süreyi de 4:30'lara çekmekti

dokusleri 120 ml yapıp döküş aralarında 10 sn fazladan beklememe rağmen 3:45'te anca bitirebildim ve sonuç doğal olarak underextract oldu.Tabi icilmeyecek kadar kötü bir bardak değilse de bariz tatlılık kaybı yaşadım.Daha da mı incelsem döküm aralarında daha çok mu beklesem bilemedim.
30 gr ile yaptiğin v60 hiçbir zaman 20 gr ile yaptığını tutmaz.v60 ile hicbir zaman 25-30 gr demlemelerde verim alamadım zaten buna uygun bir yapısı yok.Yükseklik arttıkça kanallanma ihtimali artıyor.
Eğer sürekli 30 gr demleme yapıyorsan şiddetle tavsiye edeceğim kalita 185 alman olur.

Molent 32 klik

20gr 300 ml su 1/15

0-10 sn 75 ml su

45-55 sn 75 ml su

30gr, yüksek bir miktar, hoffmann'ın metodunu deneyin başka pek bir şey çalışmıyor benim denemiş olduğum

Yukarda yazdım 450 ml demlemeler hep kaos.O yüzden elektrikli kettle alıp.İki tek kişilik demleme yapacam artık.

Chemex'te var bende ama ayda yılda misafir olacak diye ona reçete geliştirmek için kahve israf etmek istemiyorum

Geri