teyyaredenkahve
Barista
- Konum
- İstanbul
- İsim
- Levent
harioturkey'e konu ile ilgili mesaj atın. onların elinde var. eğer isterseniz gönderiyorlar. bu motoru alırken, cmd ile kullanacağım demeniz yeterli. eğer motoru önceden aldıysanız. mail atın. motor var. cmd adaptörü gönderir misiniz dediğinizde, ücretsiz olarak gönderiyorlar.Comandante için mile tam oturacak matkap ucu piyasada buiunur mu?
harioturkey'e konu ile ilgili mesaj atın. onların elinde var. eğer isterseniz gönderiyorlar. bu motoru alırken, cmd ile kullanacağım demeniz yeterli. eğer motoru önceden aldıysanız. mail atın. motor var. cmd adaptörü gönderir misiniz dediğinizde, ücretsiz olarak gönderiyorlar.
eğer öyle sorulduysa cevabını veriyorumSanırım motordan çok matkap/elektrikli tornavida kullanmak adına uygun uç sorulmuş.
Özel uca gerek olmadan öğütücünün milini uç gibi takabilirsiniz matkapın ağzına. (Hario'da öyle kullanıyordum ama CMD'ye kıyamadım)
Evet sizin dediğiniz gibi kastetmiştim fakat ben matkapla kullanmayı düşünmüyorum, vidalama makinesinin ucuna uygun şekilde bir uzatma aparatı bakıyorum. Comandantenin mevcut mili vidalama makinesinin yuvasına giriyor ama boşluk kalıyor.eğer öyle sorulduysa cevabını veriyorumcmd ye uygun matkaba takmalık uç var ama çok araştırmanız lazım. allen lokma 5,5 ölçüsü. biraz da kesip biçme işi olacaktır.
ama cmd ye yazıktır. matkap yüksek devirde çalıştığı için cmd ye zarar verebilir. amman dikkat!
Sanırım buçuklu Alyan Comandante ben bir ara aramıştım bir kaç yerde .Evet sizin dediğiniz gibi kastetmiştim fakat ben matkapla kullanmayı düşünmüyorum, vidalama makinesinin ucuna uygun şekilde bir uzatma aparatı bakıyorum. Comandantenin mevcut mili vidalama makinesinin yuvasına giriyor ama boşluk kalıyor.
Bugün bir kaç hırdavatçı gezip 5,5 mm lokma ucunun olabileceğine kanaat getirdim fakat bulamadım. Yarın başka yerlere bakacağım. Eğer olursa ne Hario Solo ne Motordante düşüneceğim. Motordante, Hario Solo'ya göre çok daha iyi duruyor ama o parayı verecek olsam, ki daha da zamlanacak, Comandante ve üstüne Motordante yerine iyi bir elektrikli değirmen alırım.
Bu linkteki aynı ürünü mü alayım? 12 mm görünüyor.motordante öğütme olarak hario solo dan iyi gibi duruyor evet. benim hario solo alma sebebim şarjlı olması ve biraz daha zarif durması. motordante'de merak ettiğim konu şu, çekirdekler tek tek atılarak öğütüm yapılan kahvelerin tadı.
tek tek çekirdek atma işini hario ile de yapabiliriz bu arada.
motordantenin, harioya göre avantajlarından birisi de şu, harionun şarjı azaldıkça, torku da düşecektir.
lokma ucu olarak bulmanız zor şöyle bir şey almıştım ben.
Bugün bir kaç hırdavatçı gezip 5,5 mm lokma ucunun olabileceğine kanaat getirdim fakat bulamadım. Yarın başka yerlere bakacağım. Eğer olursa ne Hario Solo ne Motordante düşüneceğim. Motordante, Hario Solo'ya göre çok daha iyi duruyor ama o parayı verecek olsam, ki daha da zamlanacak, Comandante ve üstüne Motordante yerine iyi bir elektrikli değirmen alırım.
Lokma ucu ben almıştım internetten. 5.5mm olandan. Farklı bir siteden almıştım, 10TL civarı almıştım. şu anda amazonda 25TL civarı. Aldığım site diğer ürünlerimi tam yollamadığı ve sorun yaşadığım için amazon linkini veriyorum. Direk izeltaş yada Ceta bayisinde bulmanız yada getirtmeniz olası.Bugün bir kaç hırdavatçı gezip 5,5 mm lokma ucunun olabileceğine kanaat getirdim fakat bulamadım. Yarın başka yerlere bakacağım. Eğer olursa ne Hario Solo ne Motordante düşüneceğim. Motordante, Hario Solo'ya göre çok daha iyi duruyor ama o parayı verecek olsam, ki daha da zamlanacak, Comandante ve üstüne Motordante yerine iyi bir elektrikli değirmen alırım.
bu 12mm, bu olmaz. bu linkteki gibi bir üründü ama bu değildi yani.Bu linkteki aynı ürünü mü alayım? 12 mm görünüyor.
bir haftadır, cmd ve hario electro solo kullanıyorum.
deneyimlerim objektif olarak şöyle.
şimdilik deneyimlerim bu yönde. biraz daha kullanıp, tecrübelerimi buraya tekrar yazarım.
- açık kavrulmuş ve sert çekirdeklerde filtre için öğütsen bile zorlanabiliyor. misal null'un çekirdeği worka 38 red click te 3-4 kere zorlandığı için durabiliyor.
- statik elektrik yüzünden kahve yapışıyor! neyse ki bunun çözümü basit.
- çok çok açık kavrulmuş bir çekirdeği öğütürken, cmd adaptörünün plastik kısmı kırıldı. yüke dayanmadı. neyse ki, hario türkiye anında konuya el attı ve yenisini gönderdiler.
- kaplaması çok, oldukça hoş bir dokunma hissiyatı veriyor.
- şarjı tatmin edici. 20 gr kahve öğütüyorum her seferinde, 20-25 kere öğütebiliyorum.
- motorlu öğütme yaptığım kahveler biraz daha tatlı oluyor.
- 20 gr 44 red click 55 saniyede öğütüyor. (elle 1,10 saniyede öğütüyorum)
Hala kullanıyorsanız görüşlerinizde değişiklik var mı diye soracaktım.
(Özellikle cmd 6-8 klik arası espresso öğütüm deneyiminizi...)