• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

El değirmenlerinin fiyatları🤯

Iamnotcoffe

Barista
İsim
Berke Önlü
Daha fazla  
İsim
Berke Önlü
Uzun süredir demleme ile uğraşmıyordum Moka potla 3 4 aylık uğraşımın sonucu her 10 demlemeden 8 i hüsran 1 i idare eder kalan 1i güzel olunca çözünebilir kahveler Verdiği keyif/uğraş oranı daha iyi olduğu için Moka potum rafta süs eşyası olarak yerini almıştı, derslerimin uzaktan eğitimi geçmesiyle fazlaca boş vaktim oluştu
tekrar uğraşmaya başladım ama bu sefer düzgün bir başlangıç yapıp değirmen alıyım dedim ama düzgün metal burr lü modellerin fiyatları 1500tl yi geçmiş,
Seramik burrlü hario sketron benzeri çakma değirmenler 150tl civarında yanına birde elek alayım eleyip kullanırım dedim ama tek bulabildiğim kahve eleği kruve nin fiyatlarıda ulaşabileceğimin üzerinde

Sizlerin önerisi ne olur çakma sketron benzeri bir değirmen alıp hazır öğütülmüş bayat kahve içmekten iyidir demek mi yoksa Hario mini plus veya sketron tarzı bir model alıp kötünun iyisi olsun mu

Uzun süredir demleme ile uğraşmıyordum Moka potla 3 4 aylık uğraşımın sonucu her 10 demlemeden 8 i hüsran 1 i idare eder kalan 1i güzel olunca çözünebilir kahveler Verdiği keyif/uğraş oranı daha iyi olduğu için Moka potum rafta süs eşyası olarak yerini almıştı, derslerimin uzaktan eğitimi geçmesiyle fazlaca boş vaktim oluştu
tekrar uğraşmaya başladım ama bu sefer düzgün bir başlangıç yapıp değirmen alıyım dedim ama düzgün metal burr lü modellerin fiyatları 1500tl yi geçmiş,
Seramik burrlü hario sketron benzeri çakma değirmenler 150tl civarında yanına birde elek alayım eleyip kullanırım dedim ama tek bulabildiğim kahve eleği kruve nin fiyatlarıda ulaşabileceğimin üzerinde

Sizlerin önerisi ne olur çakma sketron benzeri bir değirmen alıp hazır öğütülmüş bayat kahve içmekten iyidir demek mi yoksa Hario mini plus veya sketron tarzı bir model alıp kötünun iyisi olsun mu
Moka pot seramik burr yeterli olur ama çok da ucuza kaçmayın yoksa homojen bir sonuç elde edemezsiniz. Hario iyi olur yada tchibonun el değirmeni var. o da olabilir. Güzel bir öğütümle şöyle güzel bir kahve içebilirsiniz. Bunu bugün yapmıştım. Moka potla demlerlen çekmiştim bunu.
Screenshot_20230304_202327_Gallery.jpg

Kesinlikle haklisiniz ne yazik ki :( Moka pot icin seramik degirmenler sizi uzer (yavaslik nedeniyle) Iyilerinin fiyati da pek az sayilmaz :( amazonda benzer fiyat araliklarinda celik ogutuculu degirmenler mevcut, yakin zamanda firsatlar bolumunde de bir kac tane paylasilmisti..onlara bir goz atin isterseniz

Aslında skerton gibi ürünlerde asıl sorun milin yalpa yapması oluyor. Buda homojen öğütümü ciddi etkiliyor, toz üretimide yadsınamaz durumda oluyor tabi, o yüzden metall burr, iskeletin de sağlam olması konusunda önerilere katılıyorum.

Son düzenleme:

Bütçeniz nedir? Ikinci el guzel seyler duşebiliyor arada, timemore c1-c2 vs...

Yeni kavrulmuş bir kahveyi hario skerton gibi bir değirmenle öğütmektense, bayatlamış ama iyi bir değirmenle öğütülmüş kahveyi tercih ederdim. Kötü bir değirmene sahip olduğum bir dönem bu karşılaştırmayı yapma imkanım olmuştu. Taze öğüttüğüm kahveden tat alamazken mekanda mahlkönig ek43’e çektirdiğim kahve bir ay sonra bile çok daha içilebilir durumdaydı.

Değirmeninin ne kadar önemli olduğunu iyi bir değirmen alınca anlıyorsunuz. Benim fikrimce iyi bir değirmen alamayacaksanız hiç almamanız yönünde olur. Pour over yapmayacaksanız sadece moca pot için değirmen gerekli değil. Az miktarda satın alıp öğütülmüş kullanmak en iyisi.
Harionun seramik iki modelini de kullandım öğrenciyken, sonra öğütmekten kol kası yapınca 1zpresso aldım bir ay önce. Aradaki fark şahinle porsche ye binmek gibi :)

Yeni kavrulmuş bir kahveyi hario skerton gibi bir değirmenle öğütmektense, bayatlamış ama iyi bir değirmenle öğütülmüş kahveyi tercih ederdim. Kötü bir değirmene sahip olduğum bir dönem bu karşılaştırmayı yapma imkanım olmuştu. Taze öğüttüğüm kahveden tat alamazken mekanda mahlkönig ek43’e çektirdiğim kahve bir ay sonra bile çok daha içilebilir durumdaydı.
Selamlar,

Ben de tam tersini savunuyorum. @raistlin meşhur pacamarasını "skerton çakması" değirmenle bile güzel bir kahve sunmuştu bana fakat çekilmiş ve bayatlamış kahveden nedense hiç verim alamadım :(.

Fakat burada kimseyi direkt olarak skerton vd. gibi bir değirmene de yönlendirmek istemem. Sonuçta seramik burr :(

Selamlar,

Ben de tam tersini savunuyorum. @raistlin meşhur pacamarasını "skerton çakması" değirmenle bile güzel bir kahve sunmuştu bana fakat çekilmiş ve bayatlamış kahveden nedense hiç verim alamadım :(.

Fakat burada kimseyi direkt olarak skerton vd. gibi bir değirmene de yönlendirmek istemem. Sonuçta seramik burr :(
Pacamara’yı taş değirmende öğütsek yine vay be! dedirtirdi bence 😄

500 TL civarı bir bütçem var şimdilik timemore lar genelde 1000tl altına düşmüyor gördüklerim
500-600₺ civarına en son pocket düşüyordu ikinci ele. Fiyatlar ne alemde bilmiyorum ama o fiyatlara yine düşürebilirseniz ben çok memnunum

Değirmeninin ne kadar önemli olduğunu iyi bir değirmen alınca anlıyorsunuz. Benim fikrimce iyi bir değirmen alamayacaksanız hiç almamanız yönünde olur. Pour over yapmayacaksanız sadece moca pot için değirmen gerekli değil. Az miktarda satın alıp öğütülmüş kullanmak en iyisi.
Harionun seramik iki modelini de kullandım öğrenciyken, sonra öğütmekten kol kası yapınca 1zpresso aldım bir ay önce. Aradaki fark şahinle porsche ye binmek gibi :)
Ben de yaazdıklarınıza pek katılmıyorum, öğütülmüş kahve 1 gün sounda bütün aromaları kaybederken, seramik değirmenlerle taze öğüterek o aromaları uzun süre alabilirsiniz. Tamam çekirdeğin tam potansiyeline ulaşamazsınız ama öğütülmüş kahveden her türlü daha iyi. Ayrıca mokapot için değirmen neden gerekli olmasın? Onda da gayet lezzetli çıktılar alabiliyorsunuz. Pour over için seramik bıçaklı değirmen çok toz üretir, filtreyi tıkar, çok daha az randıman alırsınız ama moka pot ile gayet aromatik sonuçlar alabilirsiniz. Tamam hem acı hem tuzlu tatlar da alırsınız sonuç dengesiz ve berraklıktan çok uzak olur ama gene de keyifli çıktılar alırsınız. He tabi çelik bıçaklı öğütücüler ile elde edilecek sonuçların yanında çok sönük olacaktır ama gene de hiç yoktan iyidir. Nereden mi biliyorum, bundan 4 sene önce değirmen değişimi yaparken kısa bir süre hario mini plus ve moka pot kullanmıştım ve sonuçlar hiç fena değidli.

Tabi Timemore a geçip aradaki farkı görünce benim de önerim çelik bir değirmene yönelmesi yönünde olur.

500 TL civarı bir bütçem var şimdilik timemore lar genelde 1000tl altına düşmüyor gördüklerim
Hocam bekleyin ve ikinci el bir şeyler düşürmeye çalışın derim. Ya da bütçenizi biraz artırabilirseniz aliexpressten söyle şeyler alabilirsiniz:

https://a.aliexpress.com/_mtlnaMO

Özellikle bu son attığım vergiler ve kargo da dahil 40.30 dolar gibi bir paraya geliyor.

Biraz bekleyin derim, bütçenizi biraz artırabilir ya da biraz sabırlı olabilirseniz sizi uzun sğre götürecek bir şeyler bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
Merhaba, Hario matkasına aldanmayın, içindeki mil yalpa yapan beş para etmez bir değirmen. Haario gibi bu sektörün öncü markası niçin böyle bir değirmen satışa sunar oradı ayrı, neyse.
Seramik değirmene hiç para harcamayın, Timemore c2-c3 ya da Molent Pocket alın derim. Zamanında Tchibo seramik değirmen almıştım, aldığım onca güzelim kahveyi seramik dişli ile heba etmişim. Evet arada belli bir fiyat farkı var ama atıyorum 400-500 tl verip alacağınız seramik dişli değirmen kısa sürede elinizde kalacak; plastik iç aksam sürtünmeden dolayı eriyecek ya da zaten seramik dişliler bitecek. Giriş seviye bir çelik dişli değirmen uzun yıllar işinizi görür.

Şimdi yardım etmeye çalışıyoruz da, seramik burr için dediklerinize de katılıyorum. Ben de wacaco exagrind kullanıyorum zaten. Ama bana değirmen lazım ve bütçem 500 TL, üstüne çıkamam diyen birine 1500 ve üstü çelik burr lu değirmen tavsiye etmeye çalışmak pek mantıklı değil artık. Değirmende ikinci elde, değirmenin burru mili filan sağlamsa satıcı 1500 den en fazla 1200 e filan iner. Sıfırı 1500 olan değirmeni 600 700 e satıyorsa o değirmen artık haşat olmuş demektir. Almaya değmez. Bütçe üstü değirmen önermek yerine ya işini iyi yapan bir seramik değirmen önermeliyiz, bildiğiniz bir model varsa ya da değirmen olayından vazgeç diyeceğiz. Yoksa bu konu uzar gider birbirine benzer yorumlarla.

Bir sözen değirmen alabilirsiniz belki, çelik değil ama seramik de değil. Uzun ömürlü, yenilerde doğru düzgün ayar yapılabiliyor. Türk kahvesinden french presse kadar. İnce bir ayar sistemi yok tabi ama çelikler pahalı, seramikler kötü, geriye sözen kalıyor. İşinize yarar emin olun. Ama markanın sözen olmasına dikkat edin. Çakmaları çıktı onların da.

Şimdi yardım etmeye çalışıyoruz da, seramik burr için dediklerinize de katılıyorum. Ben de wacaco exagrind kullanıyorum zaten. Ama bana değirmen lazım ve bütçem 500 TL, üstüne çıkamam diyen birine 1500 ve üstü çelik burr lu değirmen tavsiye etmeye çalışmak pek mantıklı değil artık. Değirmende ikinci elde, değirmenin burru mili filan sağlamsa satıcı 1500 den en fazla 1200 e filan iner. Sıfırı 1500 olan değirmeni 600 700 e satıyorsa o değirmen artık haşat olmuş demektir. Almaya değmez. Bütçe üstü değirmen önermek yerine ya işini iyi yapan bir seramik değirmen önermeliyiz, bildiğiniz bir model varsa ya da değirmen olayından vazgeç diyeceğiz. Yoksa bu konu uzar gider birbirine benzer yorumlarla.
Katılmıyorum. 500 TL verilip alınan seramik değirmen, çöpe atılan 500 tl ve mahfedilen belki de kilolarca kahve, içilen ve yanlış değerlendirilen onlarca bardak kahve demek.
Bütçesi yeterli olmayan bir süre öğütülmüş kahve alsın, uygun olduğunda çelik kesicili bir değirmen aldın derim.

Sözen değirmeni kendi adıma değerlendirmeye dahi almıyorum. Belki sadece Türk kahvesi için düşünülebilir diyeceğim ama bu sefer filtre kahve için yine başka değirmen gerekecek. Sözen değirmen tavsiye etmek bence, elinde kısıtlı bütçeyle araba araştıran birine at arabası tavsiye etmeye benziyor.

Geri