• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

El Değirmenlerinde Karşılaşabileceğiniz Sorunlar ve Basit Çözümleri

teyyaredenkahve

İyi Bilinen Üye
İsim
Levent
Merhabalar arkadaşlar,
Timemore el değirmenlerini (G1, Nano, Slim) tek tek inceledikten sonra, gelen sorular üzerine el değirmeni kullanırken yaşayabileceğiniz bütün sorunlar ve çözümlerini de detaylı olarak fotoğraflarla sizlerle paylaşmaya çalıştım. Bazıları forumdan da bildirilen sorunlar, diğerleri ise biraz da tecrübeme dayalı şeyler.

Ne zamandır aklımdaydı ama zaman alan bir şey olduğundan yeni çekebildim.

Sadece Timemore değil, bütün el değirmenleri için geçerli olan noktalar da var. Özellikle değirmenin nasıl tutulacağı hakkında.

Umarım faydalı olur. Beğenip, kanala abone olarak amatör çabamıza destek verebilirsiniz. 🙏

İyi seyirler,
levent

Timemore C2 kullanıcısıyım. Gerçekten çok yararlı bir video olmuş aklımdaki bütün soru işaretleri gitti. 😊 Teşekkürler @teyyaredenkahve

Timemore'u 1 ay falan kullandım ama güzel video olmuş.

CMD, g50 gibi popüler el değirmenleri için de bu tür içerikler gelirse güzel olur. ;)

Videoyu izlediniz yani :) nasıl buldunuz? Doğru mu tespitler? Eklemek istediğiniz ya da hatalı bir şey var mı?

Çoğu C2 için de geçerli
Evet izledim, elinize sağlık karşılaşılan temel sorunlara yönelik güzel bir içerik olmuş. Hele de son zamanlarda Timemore kullanımının distribütörlük ile arttığını düşünürsek. :) Ben de C2 kullanıyorum.

Anlattıklarınızdan sadece yayın sıkışması sorununu yaşıyordum ben, ama demlemelerimi çok etkilemediğini fark ettim. Özellikle çok ince ayarlara inmediğim sürece. Bir de yayın kalın kısmı burr'e gelecek şekilde takıyordum ben. Bir problem yaratmış mı daha önce deneyerek göreceğim. C2 de karşılaştığım bir sorun, ince ayarlarda burr'ün hazneye çekirdek almaması sorunuydu. Belki ona dair bir şeyler de söylenebilir. Ben ikili öğütüm yaparak (Önce çok kalın, sonra ince) çözmeye çalışıyorum bunu.

Evet izledim, elinize sağlık karşılaşılan temel sorunlara yönelik güzel bir içerik olmuş. Hele de son zamanlarda Timemore kullanımının distribütörlük ile arttığını düşünürsek. :) Ben de C2 kullanıyorum.

Anlattıklarınızdan sadece yayın sıkışması sorununu yaşıyordum ben, ama demlemelerimi çok etkilemediğini fark ettim. Özellikle çok ince ayarlara inmediğim sürece. Bir de yayın kalın kısmı burr'e gelecek şekilde takıyordum ben. Bir problem yaratmış mı daha önce deneyerek göreceğim. C2 de karşılaştığım bir sorun, ince ayarlarda burr'ün hazneye çekirdek almaması sorunuydu. Belki ona dair bir şeyler de söylenebilir. Ben ikili öğütüm yaparak (Önce çok kalın, sonra ince) çözmeye çalışıyorum bunu.
Bu aslında bir sorun değil ama değirmenin kabiliyeti ile alakalı ama yine de dediğiniz gibi bir çözüm mevcut.

Aklıma gelse eklerdim. Kusura bakmayın 🙏

Çok ince öğütümlerde gücünüz yetmeyebilir. Spor salonuna yazılıp omuz-göğüs çalışabilir; ya da elektrikli bir değirmen alabilirsiniz. :)

Bu aslında bir sorun değil ama değirmenin kabiliyeti ile alakalı ama yine de dediğiniz gibi bir çözüm mevcut.

Aklıma gelse eklerdim. Kusura bakmayın 🙏
Estağfurullah, dediğiniz gibi burr'ün yapısıyla alakalı bir durum bu sorundan ziyade. Burada yazılı kalsın gören arkadaşlara faydası olur belki :)

Estağfurullah, dediğiniz gibi burr'ün yapısıyla alakalı bir durum bu sorundan ziyade. Burada yazılı kalsın gören arkadaşlara faydası olur belki :)

Son denediğim espresso kesicili modeller ve Slim Plus ince öğütümde epey başarılı. Timemore da bu kadar model olması bir yandan güzel ama bir yandan da biraz kafa karıştırıyor. Güzel bir tablo hazırlamam gerekecek :)

Geri