teyyaredenkahve
Üye
- İsim
- Levent
Merhaba arkadaşlar,
Kullandığımız el değirmenleri ile ilgili paylaştığımız öğütüm süreleri, aslında tek başına doğru bir referans değil ve kullanıcının çevirme hızına göre değişecektir. @Kahveciningalaksirehberi ile konuştuğumuzda, öğütüm referansının tur sayısı olarak verilmesi, daha doğru olabilir dedik.
Bir el değirmeni ortalama saniyede 2-3 tur çevrilebiliyor.
Timemore Slim ve Comandante ile ilgili yaptığım çalışmayı da paylaşıyorum. Sizler de deneyip, yazarsanız ortak bir dil geliştirebiliriz.
Timemore C1 ile de, filtre öğütümde benzer aralıklar elde ettim. Bu karşılaştırma öğütüm kalitesi ile ilgili değildir
Timemore Slim:
Kullandığımız el değirmenleri ile ilgili paylaştığımız öğütüm süreleri, aslında tek başına doğru bir referans değil ve kullanıcının çevirme hızına göre değişecektir. @Kahveciningalaksirehberi ile konuştuğumuzda, öğütüm referansının tur sayısı olarak verilmesi, daha doğru olabilir dedik.
Bir el değirmeni ortalama saniyede 2-3 tur çevrilebiliyor.
Timemore Slim ve Comandante ile ilgili yaptığım çalışmayı da paylaşıyorum. Sizler de deneyip, yazarsanız ortak bir dil geliştirebiliriz.
Timemore C1 ile de, filtre öğütümde benzer aralıklar elde ettim. Bu karşılaştırma öğütüm kalitesi ile ilgili değildir
Timemore Slim:
- 5 gram/37 adet kahve çekirdeği
- 8 klik – Türk Kahvesi/Espresso – 42 tur
- 18 klik V60 – 16 tur
- Farklı 3 çekirdek ile 18 klikte 15 gramı yine sırasıyla 37 , 39 ve 44 turda öğüttüm
- 5 gram/38 adet kahve çekirdeği
- 10 klik – Türk Kahvesi/Espresso – 38 tur
- 21 klik V60 – 32 tur
- Farklı çekirdeklerile 21 klikte 15 gramı 90-110 turda öğüttüm.