• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

El değirmeninizi ne sıklıkla temizliyorsunuz?

El değirmeninizi ne sıklıkla temizliyorsunuz?

• Her öğütüm sonrası

Oy: 12 11.2%
  • Günde 1 kere

Oy: 5 4.7%
  • Farklı çekirdek kullanacağım zaman

Oy: 14 13.1%
  • Farklı boyutta öğütüm yapacağım zaman

Oy: 5 4.7%
  • Haftada birkaç kere

Oy: 10 9.3%
  • Haftada bir

Oy: 39 36.4%
  • Ayda bir

Oy: 27 25.2%
  • Değirmeni temizlemem mi gerekiyordu?

Oy: 6 5.6%
  • Diğer

Oy: 3 2.8%

• Kullanılan toplam oy
    107

ontheotherhand

Barista
İsim
Burak
Daha fazla  
İsim
Burak
Değirmen
Comandante C40 Chocolate Fineline MK4, DF64 v4
Ekipmanlar
Aeropress, Chemex 3 cup, Clever dripper, dijital termometre, French Press, Hario v60 02, Kalita Wave 185, Origami Air S, Timemore Fish 800ml Isı Ayarlı Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ataşehir
Çekirdek haznesi ve burr'ün kesici ağzında biriken partikülleri ne sıklıkla temizlemek lazım bilmiyorum ama alışkanlıkları görmek için bir anket açtım. Değirmenimi ilk aldığımda her öğütüm sonrası tamamen söküp temizliyordum fakat şimdi o kadar uğraşamıyorum. Sizce (öğütülmüş kahve haznesi ve burr çıkışındaki üfleyerek giden tozlar hariç) temizliğin (fincana ve değirmenin ömrüne) çok fazla etkisi var mı?

Not: Ankette aynı anda 2 yanıt seçilebilir. Mesela; farklı boyutta öğütüm yapacağım zaman + haftada bir.

Ağır bakım (tam sökme-ayırma) ayda bir kez, ama her öğütüm sonrası fırça ile üstünkörü temizlerim. Kimi çekirdeklerde inanılmaz statiklenme oluyor, o biraz rahatsız edici. Onun haricinde kuvvetli bir üfleme veya fırça darbesi bile yetiyor.

Çekirdek haznesi ve burr'ün kesici ağzında biriken partikülleri ne sıklıkla temizlemek lazım bilmiyorum ama alışkanlıkları görmek için bir anket açtım. Değirmenimi ilk aldığımda her öğütüm sonrası tamamen söküp temizliyordum fakat şimdi o kadar uğraşamıyorum. Sizce (öğütülmüş kahve haznesi ve burr çıkışındaki üfleyerek giden tozlar hariç) temizliğin (fincana ve değirmenin ömrüne) çok fazla etkisi var mı?

Not: Ankette aynı anda 2 yanıt seçilebilir. Mesela; farklı boyutta öğütüm yapacağım zaman + haftada bir.
her öğütümden sonra söküp temizlemek yerine yeni öğüteceğiniz çekirdekten 4-5 adet içine atıp öğütüp sonra esas öğütüme başlayabilirsiniz (Gesha ve özel çekirdekler hariç :D)

Ben C2de tavsiye edildiği üzere her kullanılım sonrası fırçasıyla öğütüm kısmını ve öğütülmüş kahve haznesini temizliyorum, haftada bir de tam söküp her tarafını fırçasıyla temizliyorum. Bundan gizliden gizliye acayip mutlu olan bir ben miyim onu da merak ediyorum 😁

Her öğütümden sonra statikten dolayı yapışanları değirmeni sökmeden fırçayla temizlerim. Günün son demlemesinden sonra da komple söküp bütün elemanları temizlerim. (Molent G50)

farkli bir ayarda kullanacagim zaman ve farkli bir cekirdege gececegim zaman temizlerim ama alt hazneyi her zaman temiz tutarim.

Yaklaşık 10 öğütmede bir desek, elektrikli değirmen de kullandığımı göz önüne alırsak ortalama haftada bir kez komple açıp temizlerim. Her öğütme sonrasında da altta kalan ve kavanozda yapışan kahveleri fırçayla uzaklaştırırım.

Her öğütüm sonrası nefes egzersizi yaparım 😅 kuvvetli üfleyince pek birşey kalmıyor gibi. Haftada 1 de detaylı temizlerim. Sürekli söküp takmanın da uzun vadede yıpranmayı artıracağını düşünüyorum.

Genellikle haftada 2 defa tamamen söküp,farklı cekirdek kullanacaksam hemen öncesinde diş fırçası ve hava pompasıyla temizliyorum. 😊

Her öğütüm sonrası hava pompasıyla içini ve dışını yapışan kahve tozlarından arındırıyorum. Ayda bir de tüm sökülebilen parçalarını söküp detaylı temizlik yapıyorum.

Geri