• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

el değirmeni tavsiyesi

İsim
Erkan
Daha fazla  
İsim
Erkan
arkadaşlar merhaba
bir süre seramik öğütücülü değirmen kullandıktan sonra sıfır molent g50 satın aldım fakat molent 1 senenin sonunda darma duman oldu :S
firma ile iletişime geçtim bana yeni ayar mekanizması gönderdiler fakat çözüm olmadı
artık bir değirmen alıp değirmen meselesini kapatmak istiyorum
genel kullanımım v60 ve moka pot
uzun seneler sorun çıkartmayacak bir değirmen tavsiyesine ihtiyacım var
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
 
Bütçe durumunuz nedir peki? İlgili arkadaşlar en azından gördüğünde ona göre yardımcı olurlar 😊
 
dediğiniz ürün daha yeni çıktığı için çok güvenemiyorum
aslında cmd c40 baktım ama işin birde şu tarafı çok üstün kahveler tüketmiyorum
sanal baharat ,a roasting lab,sezy coffe vs
c40 alırsam biraz ferrariye lpg takmış gibi olacam :)
Ben yine iyi bir değirmen almanızdan yanayım. Şuan iyi bir kahve tüketmiyorsunuz, forumda aktif oldukça, yazılanları vs gördükçe hevesleneceksiniz nitelikli kahve içmek isteyeceksiniz. Comandante ile starbucks kahvelerini öğüterek başladım resmen çamur gibiydi. Sonra starbucks’dan bi tık daha iyi kendimce nitelikli kahve almaya başladım çünkü demleme vs bilmiyorum nitelikli kahve alıp ziyan etmeyeyim diye. İşte dedim bu, starbucks yanık kahvesi neymiş! Sonrasında hafiften nitelikli kahve almaya başladım 1 paket, şaşkınlıkla içtim diyebilirim. Sonuç olarak geçen ay 1.750 kg kahve almışım😀 hepsini vakumlayıp dondurucuya attım. Bunlarda daha çok tecrübesizim notaları alma duyum hiç yoktu ama her kupada artık tadım eşiğim artmaya başladı
 
Bence bütün kahveler iyi bir değirmeni hak ediyor. İyi bir öğütüm demlemenin en kritik elementlerinden biri olduğu için kalitesiz bir değirmen sadece kullanacağınız kahveden alacağınız verimi azaltacaktır. 5k'yı gözden çıkarabiliyorsanız benim kahvem buna değmez diye düşünmeyin derim. 1zpresso'nun o fiyat bandında güzel performanslara sahip değirmenleri de mevcut.
 
dediğiniz ürün daha yeni çıktığı için çok güvenemiyorum
aslında cmd c40 baktım ama işin birde şu tarafı çok üstün kahveler tüketmiyorum
sanal baharat ,a roasting lab,sezy coffe vs
c40 alırsam biraz ferrariye lpg takmış gibi olacam :)
Böyle diyen herkes altı ay sonra Panama Geishası reçetesi paylaşmaya başlıyor, bu işler böyle yürüyor. Molenti deneyimledi iseniz bundan sonraki tercihiniz ömürlük bir değirmen olmalı bence. Ben CMD öneririm size ama o parayı vermem derseniz 1zpresso Q2 heptagonal kullanan arkadaşlar öneriyiordu, bir araştırabilirsiniz.
 
Molent sonrası C40 MK4'e geçtim ben de. Fark ciddi büyük, öyle böyle değil. Bu arada X25 ile C40 aynı kesici seti kullanıyor. Sadece dış kasa-kaplama farkı var.
 
Ben de g50 den c40'a geçenlerdenim. Fark çok büyük. Öğütüm kalitesi ve fincandaki lezzet çağ atladı resmen. X25 cmd c40 ile aynı kesici sistemine sahip. Bütçe dahilinde düşünmeden alırdım. Filtrede c40 bana göre en iyi değirmen. Moka pottan filtreye Türk kahvesine her türlü işinizi görür.
 
3 ile 5 bin arasında olabilir

Bütçeniz uygun, zaten düşük kalite kahve tüketiyorum diye düşünmeyin çünkü hangi çekirdek olursa olsun molent ile cmd arasında büyük farkı göreceksiniz. Daha sonrasında indirimden vs kahveler alıp değirmenin keyfini sürebilirsiniz. Ayrıca Bizzat yaşamış biri olarak arada bir model alırsanız keşke deme olasılığınız çok yüksek.

Tavsiyem ikinci el c40 veya indirimden trailmaster almanız. Bununla birlikte kafanızda değirmeni bitirip tamamen demlemeye odaklanmış olurunuz.
 
Geçen ay ben de g50'den c40 geçtim. Öğütüm gözle görülür şekilde stabilleşiyor. İçerken damakta bıraktığı tat daha net c40'ın. Biraz daha bütçeyi zorlayıp c40 alırsanız pişman olmazsınız bence.
 
Benim asıl takıldığım yer molent nasıl darmaduman oldu. Burr hasar mı gördü, çizildi mi kırıldı mı? Öğütüm kalitesinin azalması olacak iş değil NŞA
Ben de bunu yazacaktım. G50 tank gibi değirmen, 1 yıl kullandım. En fazla ayar/klik sisteminin bilyelerinde içeri kaçma sorunu olabilir, ve de boyalı modellerde boya atması. Mesela Comandante sert zemine düşse içi oynayabilir fakat g50 tamamen yekpare alüminyum.
G50 sonrası Comandante öğütümde elbette daha farklı, iki ürünün fiyatı da farklı. G50 de bence pekâlâ, keyifle kullanılır.
 
hocam boya atması vs zaten onları geçtim onlar kozmetik
şu an
1)klik ayarı yapılamıyor ayar mekanizması boşa dönüyor (bilyeleri olduğu halde)
2)burr un üstündeki yay burr u itemiyor(yayı değiştirdim gene bir şey değişmedi)
3)ayar mekanizmasını sıfırlayınca burr alana takılıyor sanki üst kısmındaki yay itemiyor ayar meknaizması boşa dönüyor
uğraştım ama malesef sonuç alamadım
ilk kullandığımla şimdiki kullandığım arasında dağlar kadar fark var
öğütüm süresi,öğütüm sonrası homojenlik,toz oluşumu
 
Benim asıl takıldığım yer molent nasıl darmaduman oldu. Burr hasar mı gördü, çizildi mi kırıldı mı? Öğütüm kalitesinin azalması olacak iş değil NŞA

@PacoDeLucia_3315 zaten madde madde yazmış. Benim ekleyeceklerim aynı hususlardı. Molent ilk çıktığından beri fiyatı nediyle yakın arkadaşım aldı ancak hiçbir modelinde istikrarlı bir performans sunmadı. Üretime ve tasarıma yönelik iyileştirmeler yapılması gerekiyor. Aradan geçen süreye rağmen hala üretimlerde bu sorunlarla karşılaşılması normal değil. Firmanın müşteri memnuniyetine eleştirim yok. O konuda problemsizler bence.
 
Geri
Üst