• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

El değirmeni tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mete35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mete35

Barista
İsim
Metehan
Daha fazla  
İsim
Metehan
Değirmen
Comandante c40 mk4
Ekipmanlar
Comandante c40 mk4, v60, hiroia
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ödemiş
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Tire
Herkese merhaba, aranızda yeniyim. Uzun süredir kahve hobime yatırım yapmak istiyordum. Comandante c40 alacağım ama bütçemi sağlam zorlayacak fiyatından dolayı. Sürekli artıyor, sizin yorumlarınızdan gördüğüm kadarıyla değirmen bu işin en baş noktasında. En son haberlere göre c60 modeli yoldaymış. Beklemeli miyim sizce?

Değirmen önemli :) fakat uyarmam lazım forumdaki azılı comandante düşmanı olarak neden comandante sormam lazım ? benim tavsiyem timemore x lite işini rahatça görecektir filtre ve üzerinde, espresso yapacaksan o zaman elektrikli grinderları tavsiye ederim. Hatta evden başka bir yerde yapmayacaksan o zaman el değirmeninede tümden gerek yok, iyi bir elektrikli öğütücü hem aynı fiyatlarda hemde işini birçok yönden görecektir.
Burdada Gaggia'nın modelleri bence güzel öneriler olabilir.

Not: Comandanteciler şaka yapıyorum düşman değilim :)

Bu arada comandanteden başka da birçok seçenek var. Hazırladığım bu diyagram genel bir fikir verecektir.
Hocam hazırladığınız diyagramı çok beğendim ve çevremle de paylaştım, epey işlevli, ellerinize sağlık:) Size bir sorum var, orta bütçe ile el değirmeni için yalnızca moka pot için G50+ mı tercih ederdiniz yoksa 1Zpresso JX mi? Bu modeller arasında çok kararsız kaldım doğrusu

Cmd c40 özellikle filtre demlemelerde bana göre en iyisi. Ancak bütçenizi zorlamadan, güzel sonuçlar alabileceğiniz çok başarılı değirmenler de var. 1zperessonun bazı modellerini , timemore x lite gibi alternatifleri de düşünebilirsiniz.

Hocam hazırladığınız diyagramı çok beğendim ve çevremle de paylaştım, epey işlevli, ellerinize sağlık:) Size bir sorum var, orta bütçe ile el değirmeni için yalnızca moka pot için G50+ mı tercih ederdiniz yoksa 1Zpresso JX mi? Bu modeller arasında çok kararsız kaldım doğrusu

Kısa bir süre G50 kullanmıştım. Aldığım zaman comandantenin üçte biri fiyatındaydı. Timemore slim ile rekabet ediyordu. Bence o zamanlar alınabilirdi ama şu fiyatları yüksek buluyorum.

G50'de estetik bulmadığım şeyler vardı. Belki G50+ ta değişmiştir.
1- Metalimsi bir koku var. Kahveye de siniyordu
2- Haznenin çapı değirmenden biraz daha küçük. Tam oturmuyor.
3- Boyası çok rahat çıkabiliyor.
4- Sapı çok uzun

1Zpresso kullanmadım ama saydığım sebeplerden dolayı molenti tercih etmem. Timemore modellerine de bakabilirsiniz.

Kısa bir süre G50 kullanmıştım. Aldığım zaman comandantenin üçte biri fiyatındaydı. Timemore slim ile rekabet ediyordu. Bence o zamanlar alınabilirdi ama şu fiyatları yüksek buluyorum.

G50'de estetik bulmadığım şeyler vardı. Belki G50+ ta değişmiştir.
1- Metalimsi bir koku var. Kahveye de siniyordu
2- Haznenin çapı değirmenden biraz daha küçük. Tam oturmuyor.
3- Boyası çok rahat çıkabiliyor.
4- Sapı çok uzun

1Zpresso kullanmadım ama saydığım sebeplerden dolayı molenti tercih etmem. Timemore modellerine de bakabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim yanıtınız ve ayrıntılar için

Geri