• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

El değirmeni tavsiye (molent g50 vs 1zpresso jx)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kkaannn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Siz olsanız hangi değirmeni seçerdiniz ?

• Molent G50

Oy: 15 30.0%
  • 1Zpresso Jx

Oy: 35 70.0%

• Kullanılan toplam oy
    50

Kkaannn

Üye
İsim
Kaan
Daha fazla  
İsim
Kaan
Öncelikle herkese merhabalar,

Forumda yeniyim ekipman oluşturmaya çalışıyorum . En önemli parça olan değirmen almak istiyorum fakat bu 2 model arasında kaldım , herhangi bir indirimde henüz mevcut değil yakın zamanda indirim olacak mı acaba ? Birde hangi ürünü neden önerirsiniz ? Moka pot v60 filtre kahve ve TK çekimi homojen olarak yapması yeterli . Şimdiden teşekkürler.

1zpresso jx kullanmadım bilmiyorum ama g50 için konuşacak olursam işinizi görecektir. Moka pot um yok ama french pres, v60, filtre kahve makinesi ve Türk kahvesi çekimlerinde gayet memnunum.

1zpresso jx kullanmadım bilmiyorum ama g50 için konuşacak olursam işinizi görecektir. Moka pot um yok ama french pres, v60, filtre kahve makinesi ve Türk kahvesi çekimlerinde gayet memnunum.
Bilgi için çok teşekkürler. Memnun olmanıza sevindim. Türk Malı olmasından dolayı molent sıcak geliyor fakat 1zpresso da daha global eski bir firma .

ben de molent kullanıyorum. şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım, espresso işine girene kadar da kullanacağım muhtemelen. İlhan bey de çok iyi bir insan müşteri desteği konusunda sıkıntı yaşayacağınızı hiç sanmam molentde :)

Ben de Molent G50 kullanıyorum ve oldukça memnunum. Türk kahvesi ve V60 için kullanıyorum, V60'da Kasuya 4:6 yaptığım için french press boyutlarında oluyor. Bunu belirtmemin sebebi iki uç kutup öğütümde kullanmama rağmen beni üzmüyor ve memnuniyetle kullanıyorum. Cam kavanoz beni kendine çok çektiği, ama en azından şu an öğrenci olarak Comandante C40 benim için seçenek dışıydı, zaten zorlayarak G50 aldım. Ama dediğim gibi demlemelerimde obsesif bir yaklaşım sergilememe rağmen beni üzmüyor ve kendisiyle bir çok güzel fincana ulaştım, ulaşıyorum, ulaşacağım da su götürmez olarak görünüyor. Tavsiyem eğer sadece evde kullanacaksanız renkli seçeneklere yönelmeniz, mesela benim içimde siyah rengi hala bir uktedir 😂😂.

Cevaplar için çok teşekkürler. Molentden çoğu kişi memnun sanıyorum . 1zpresso değirmenide kullanan varsa kıyaslama yapabiliriz.

selamlar g50 türk kahvesini un gibi yapamıyor maalesef , ancak izlediğim videolarda 1zpresso serileri un gibi yapabiliyor ancak molente göre iki katı fiyatları var , indirimde hangi model kaça düşmüştü acaba ?

selamlar g50 türk kahvesini un gibi yapamıyor maalesef , ancak izlediğim videolarda 1zpresso serileri un gibi yapabiliyor ancak molente göre iki katı fiyatları var , indirimde hangi model kaça düşmüştü acaba ?
İndirimi kurallar gereği paylaşmak yasak, fakat türk kahvesi konusunda şahsi görüşüm G50'de 3 klikte çok güzel ve nitelikli türk kahvesi yapılabilir, yapılıyor. Türk Kahvesinde kullanılan un gibi kıvam konusunda Kronotrop'tan bir tane türk kahvesi için öğütülmüş bir de çekirdek olarak aldığım ve G50de 3 klikte öğüttüğüm Kronotrop Peru Huabal filtre kavrumda kıyasladığımda G50 ile öğüttüğüm kahve evet un gibi değildi, fakat elimden geldiğince aynı parametrelerle yaptığım demlemelerde G50 ile kronotropa kıyasla daha kalın olan öğütümde çok daha keyifli bir fincan elde etmiştim. Bunu Molent'i savunmaktan ziyade türk kahvesi demlemelerinde alışılagelinen un, pudra gibi kıvamların aksine aşırı çözünmeye yol açması ve acılık ortaya çıkarmasından ötürü belirtiyorum. Bunu aslında V60 öğütümlerine de benzetebiliriz, kabul gören öğütüm orta, orta-ince iken orta-kalın, kalın öğütümlerle de yapılan tarifler var.

İzlediğim birkaç video da Türk kahvesini comandante de 10-12 klikte öğütüyorlardı. Pudra kıvamında olmasa da molent g50 de 3 klikte çok güzel sonuçlar alıyorum. Yani kıstasın pudra kıvamı olmadığına karar verdim kendi çıkarımlarımda.

Selamlar @Kkaannn

Ben bir 1ZPRESSO JXPRO kullanıcısıyım ve demlemelerimi bende mokapot ile yapıyorum.Değirmeni almadan önce bende forumdaki arkadaşlarsan destek almıştım ve bende Molent G50 ile 1ZPresso'nun Q2 modeli arasında kalmıştım.Forumdaki arkadaşlarımızın kıymetli yorumları ile gelecek planlarımda espresso ya yönelmek olduğumu paylaşmam ile 1ZPRESSO'nun JXPRO modelini tavsiye ettiler ve olaki pour-over'a yönelmem halinde de çok rahat uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğimi ilettiler.1ZPresso'nun her bir basamağının arasında espresso çekimi için ince ayar yapmaya imkan veren 4 adet click mevcut.Hızından ve öğütümünün homojenliğinden son derece memnunum.

Eğer ki demleme tercihim pour-over olsaydı bir türk markası olan Molent'in G50 sini tercih edecektim ki forumdaki arkadaşlarımızda aynı tavsiyede bulundu.Eğer tercihlerin pour-over olacak ise ve arada birde mokapot ile demleyeceksen Molent G50 keyifli bardaklar çıkartacaktır.

Molent G50 hususunda @teyyaredenkahve Levent abinin güzel ve kıymetli yorumları ile yaptığı incelemeye dair youtube'daki kahve masası videosunu referans olabilmesi açısından senin nezlinde tüm arkadaşlarımızın dikkatine sunarım;

1ZPresso'nun benimde kullandığım JXPRO modeline dair yine forumumuzdan @kahvetrip Onur kardeşimizin güzel sunumu ve kıymetli yorumları ile nickname'i ile aynı adını taşıyan youtube'daki sayfasında yayınladığı videonun linkini referans olması açısından senin nezlinde tüm arkadaşlarımızın dikkatine sunarım;

Umarım yardımcı olabilmişimdir,yanıldığım hususlar var ise forumdaki bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlarımızın beni düzeltmesinden memnuniyet duyarım.Sürçil ihsan ettiysem affola :=)

Molent G50 eminim iyidir ancak ben gerçekten 1zpresso yu beğendim. Jx te gayet çok güzel bir ürün. @kahveanalisti ninde jx incelemesinden etkilenmiştim açıkçası. Öte yandan ben kpro kullanıcısıyım ancak evvelinde Q2 ve Jx arasında kalmıştım. Q2 aslında daha kompakt ve işinizi görecektir. Hemde çok rahatlıkla taşıyabilirsiniz onu. Kutu kola yüksekliğinde. Ancak onda türk kahvesi ve espresso önerilmiyor. Ben ürünü aldımmı suyunu çıkarmak isterim. Uzun yıllar kullanmak isterim. Bu bağlamda jx inde distribütörleri ile görüştüğümde burr lerinin 300kg a kadar sorunsuz iddiasının olduğunu söylemişlerdi. Buda düz mantık kurduğumuzds nerden baksak belki 40 yıl götürür demek :) Sağlam demek yani. Her türlü öğütüm için q2 üstünü tercih edebilirsiniz bence. Yoksa q2 alın geçin.

2 üründe çok yakın geliyor birbirine . Fakat kalite ve sağlamlık açısından jx önde gibi .jx proya çıkabilsem bütçe açısından düşünmeden alırdım gerçi şuan stokta gözükmüyor Dems 'de. Düz jx için indirim gelirse eğer molent g50 ile yaklaşırsa fiyatları jx önceliğim olabilir pour-over ve TK çekimi iyiyse. Bende ürünü uzun yıllar kullanmak istiyorum konuyuda o yüzden açıp bilgi almak istedim tecrübeli arkadaşlardan .Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler @kahvolik @VuralUfuk

Jx pro beni içerisinde bulunan çok fazla parçadan dolayı soğuttu. Çok uğraştırıyor gibi ama tercih meselesi tabi.

Jx pro beni içerisinde bulunan çok fazla parçadan dolayı soğuttu. Çok uğraştırıyor gibi ama tercih meselesi tabi.
Bu aslında değinilmesi gereken ve çok önemli bir konu. Molent'i tercih ederkenki en büyük sebeplerimden birisiydi diyebilirim parça sayısının az olması ve kolay olması. Ne yazık ki takıntılı bir insanım, ve artan parça sayısıyla birlikte 'ya yanlış taktıysam, ya zarar verdiysem' gerginliğim de artıyor. Molent'te bu pek mümkün değil: Önce mil takılıyor, ardından kol takılarak mil sabitleniyor, alt üst fark etmeden yay mile geçiriliyor, burr yerleştirilip oturtuluyor ve ayar vidası burr'e yerleştirilip sıfır noktasına kadar sıkılıyor, bu kadar. Bu kadar basitken bile huzursuzluk ve gerginlik yaşayabiliyorum, ve parça sayısı çok daha fazla olan bir değirmenle kim bilir ne yapardım bilemiyorum 😂.

Bu aslında değinilmesi gereken ve çok önemli bir konu. Molent'i tercih ederkenki en büyük sebeplerimden birisiydi diyebilirim parça sayısının az olması ve kolay olması. Ne yazık ki takıntılı bir insanım, ve artan parça sayısıyla birlikte 'ya yanlış taktıysam, ya zarar verdiysem' gerginliğim de artıyor. Molent'te bu pek mümkün değil: Önce mil takılıyor, ardından kol takılarak mil sabitleniyor, alt üst fark etmeden yay mile geçiriliyor, burr yerleştirilip oturtuluyor ve ayar vidası burr'e yerleştirilip sıfır noktasına kadar sıkılıyor, bu kadar. Bu kadar basitken bile huzursuzluk ve gerginlik yaşayabiliyorum, ve parça sayısı çok daha fazla olan bir değirmenle kim bilir ne yapardım bilemiyorum 😂.
En fazla 10 sök takla rahatlıkla alışılacağını düşünüyorum. Basitliğe gelene kadar çok daha önemli etkenler bu seçimde etkili olmalı bence.

Bende de JX var, gerçi yeni aldım ama yaklaşık bir haftadır kullanıyorum ve çok memnunum. Hatta kullanılan malzemesi oldukça kaliteli. Türk kahvesi, V60 ve French Press için birkaç demleme yaptım ve hepsinde de çok güzel sonuçlar elde ettim. Bence en büyük avantajı oldukça geniş bir öğütüm aralığı sunması ve dişlinin her iki parçasının da sökülüp takılabiliyor olması. Temizlemesi de çok pratik. Genel olarak memnunum ama seramik değirmenden geçtiğim için biraz abartıyor olabilirim. Molent G50'yi deneyimleme şansım da olmadı. Objektif değerlendirmeler için her ikisini de kullanabilmiş kişilerin yorumları çok daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Bende de JX var, gerçi yeni aldım ama yaklaşık bir haftadır kullanıyorum ve çok memnunum. Hatta kullanılan malzemesi oldukça kaliteli. Türk kahvesi, V60 ve French Press için birkaç demleme yaptım ve hepsinde de çok güzel sonuçlar elde ettim. Bence en büyük avantajı oldukça geniş bir öğütüm aralığı sunması ve dişlinin her iki parçasının da sökülüp takılabiliyor olması. Temizlemesi de çok pratik. Genel olarak memnunum ama seramik değirmenden geçtiğim için biraz abartıyor olabilirim. Molent G50'yi deneyimleme şansım da olmadı. Objektif değerlendirmeler için her ikisini de kullanabilmiş kişilerin yorumları çok daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Aynen 2sini kullanmış biri olursa daha objektif bir bakış açısı olur . Şuan bende jx e yakınım gibi . Yorumunuz için teşekkürler.

Yurtdışı forumlara bakmakta fayda var 1zpresso için, çok fazla kullanıldığını görüyorum çünkü yurtdışında.

söküp takmaktan korkmayın. çok basit aletler.

temiz bir masa ya da bez üstünde açın, ve parçaları düşürmeyin yeter :)

Geri