• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

El Değirmeni Önerisi

Buyukalpelli

Barista
İsim
Suleyman
Daha fazla  
İsim
Suleyman
Espresso Makinesi
Breville Bes810
Değirmen
BCG820 and Timemore C2
Merhabalar,
Espresso için elektronik öğütücüm var ve genellikle aynı çekirdeği kullandığımdan ayarını ve çekirdeği değiştirmek istemiyorum.
V60 da kullanmak adına 2. bir el değirmeni almak istiyorum. Commandatte, timemore ya da g50 alacak kadar bütçem yok. Bunların dışında önerilerinizi alabilir miyim.
Sözen öneriliyor ise lütfen model de belirtir misiniz.

Sıfır istiyorsan o fiyatlara bildiğim kadarıyla seramik burr lu değirmenler alabilsin ( arzum okka, hario vs. ) , o değirmenler ile beklentin yüksek olmazsa iyi olur.
2.el düşünürsen timemore c2 alabilirsin

Forumda satılan ikinci el C2'leri inceleyin bence. Diğer türlü paranıza yazık. Hem siz uygun fiyata iyi bir değirmen edinmiş olursunuz hem de satan arkadaşlar istedikleri ekipman ya da her ne almak istiyorlarsa ona bütçe oluştururlar.

Aynı durumdayız hocam, benim de espresso için öğütücüm var. Espressoda da ayarı bir kaçırınca geri yakalamak eurekalarda zor. En makulü ikinci el c2 almak olacaktır. Sonuçta espresso inceliğinde öğütme derdiniz olmayacak. Ben şahsen öyle yaptım 450-550 aralığında bulunabiliyor. Birçok kişi comandanteye geçmek için satıyor.

Aynı durumdayız hocam, benim de espresso için öğütücüm var. Espressoda da ayarı bir kaçırınca geri yakalamak eurekalarda zor. En makulü ikinci el c2 almak olacaktır. Sonuçta espresso inceliğinde öğütme derdiniz olmayacak. Ben şahsen öyle yaptım 450-550 aralığında bulunabiliyor. Birçok kişi comandanteye geçmek için satıyor.
Her çekirdek değiştirdiğimde temizlemek, ayara getirmek gerçekten sıkıcı ve zaman alıyor.
Öneri için teşekkür ederim

Stepless değirmen espressoda ne kadar faydaliysa başka ogutume ayarlarken o kadar sağlığa zararlı :) specialitada hızlı olur diye ogutucusu olmayan bir arkadaşa V60 için kahve çektim. Eski espresso ayarına üç gündür gelemedim :)

Ben hario skerton ve öncesinde tombul ve ince uzun Sözen kullandım. Bir daha ucuz çekirdek alırım ucuz değirmen almam.
Sözen kokuyor bir de ayarının kendi kendine bozulması , yavaş ogutmesi, V60 için öğütürken french presse kadar uzanan bir skalada hata payının olması yanında

Ben uzun zaman espresso için Sözen kullandım memnundum beko makinemle beraber, ama zamanla vida asinarak ayar kaçırmaya başlıyor. Onu da teflon bant sararak bir nebze çözebilirsiniz. Bu işlere yeni giren herkese öneririm.

Geri