• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

El değirmeni önerisi lütfen!!

Kahve tutkunu

Barista
İsim
Coffee Chemist
Daha fazla  
İsim
Coffee Chemist
Herkese merhaba,
Yaklaşık bi 4-5 aydır nitelikli çekirdek demleme hobisi edindim günde sadece 1 kupa filtre kahve demliyorum ve ilk aldığım tchibo öğütücü artık son günlerini yaşıyor bu sebeple yeni bir öğütücü arayışındayım bütçem en fazla 3000tl fazla bildiğim marka yok dolayısıyla önerilere ve tecrübelerinize açığım bu bütçe ile alınabilecek en iyi öğütücüler hangileri yardımcı olurmusunuz?

merhaba bütçenize uygun olarak daha iyi sonuç alabileceğiniz el değirmenleri molent g50, molent pocket, gelburada şu anda indirimde olan timemore chestnut g1 (bi miktar yüksek) yada 1zpresso Q2 olabilir.

Merhaba,
Böyle bir konu açılmışken ben de deneyimlilere sormak isterim:
Reçeteler genellikle comandante ile veriliyor, klik sayısı vs. Örneğin comandante 25 klik hario mini de kaça denk gelir?

Merhaba,
Böyle bir konu açılmışken ben de deneyimlilere sormak isterim:
Reçeteler genellikle comandante ile veriliyor, klik sayısı vs. Örneğin comandante 25 klik hario mini de kaça denk gelir?
Hocam o kadar konsantre düşünmene gerek yok temelde sana hario öğütücünün V60 demlemeleri için tavsiye edilen öğütüm aralığıyla comandentenin aralığını hesapla sonra deneme yanılma yöntemiyle doğruya gidiyorsun zaten bende molent g50 var açıkçası ben böyle yapıyorum hatta demleme tavsiyesi yoksa kavurucu da benim genel reçetem var oradan başlarım baktım demleme baya uzun sürdü kalınlaştırıyorum kısa sürdü inceltiyorum.

merhaba bütçenize uygun olarak daha iyi sonuç alabileceğiniz el değirmenleri molent g50, molent pocket, gelburada şu anda indirimde olan timemore chestnut g1 (bi miktar yüksek) yada 1zpresso Q2 olabilir.
Merhaba timemore chestnut c3 pro nasıldır acaba amazonda 3000 3100 bandında satılıyor söylediğiniz ürünler 700 800tl bütçemin üzerinde ve fazla aşıyor bana göre çok fazla kahve aldım diye para kalmadı:))

Timemore C3 her şekilde işinizi görür. İmitasyon AliExpress değirmenlerini saymazsak 2000 TL'ye Molent Pocket var, bütçeniz 3.000 sevyesindeyse C3'ü tavsiye ederim. 3500 civarı Molent g50 var fakat Timemore C3'ün kesici seti güncel ve Comandante benzeri, Molent kesici bıçaklar konusunda geride kaldı.

Ön edit; degirmende giriş seviyesi ekipman almayınız...

V60 için ben giriş seviyesinde en iyi alternatifin 1zpresso q2s olduğunu düşünüyorum. Espresso isine girmeyecekseniz neredeyse bir k max seviyesinde fincanı size 3te biri fiyata sunuyor.
Bütçe konusunda ise biraz farklı düşünüyorum; peşin fiyatına bir giris seviyesi yerine taksitle c40 alın derim. Ömürlük olmasada iyi bakılan bir el değirmeni cok uzun yıllar hizmet ediyor. Olmuşken en tatmin edici sonucu almak isterdim şahsen.
Zamanında Giriş seviyesi degirmenlerde harcanan nitelikli kahvelerime, verdiğim yüzlerce tl den alamadığım performanslara yazik etmişim diye düşünüyorum.

Ön edit; degirmende giriş seviyesi ekipman almayınız...

V60 için ben giriş seviyesinde en iyi alternatifin 1zpresso q2s olduğunu düşünüyorum. Espresso isine girmeyecekseniz neredeyse bir k max seviyesinde fincanı size 3te biri fiyata sunuyor.
Bütçe konusunda ise biraz farklı düşünüyorum; peşin fiyatına bir giris seviyesi yerine taksitle c40 alın derim. Ömürlük olmasada iyi bakılan bir el değirmeni cok uzun yıllar hizmet ediyor. Olmuşken en tatmin edici sonucu almak isterdim şahsen.
Zamanında Giriş seviyesi degirmenlerde harcanan nitelikli kahvelerime, verdiğim yüzlerce tl den alamadığım performanslara yazik etmişim diye düşünüyorum.
Şimdi baktım amazondan 1zpresso jx s modeli var ama 1zpresso resmi sitesinde öyle bir modeli bulamadım her neyse ithalat ücret depozitosu vs. Herşey dahil 4750tl geliyor taksit imkanı olurmu peşin fiyatına bilmiyorum ama eski maillerde %10 indirim duruyordu belki kullanılabilir kullanabilirsem 4450tl jx s mantıklı mı acaba

Timemore C3 her şekilde işinizi görür. İmitasyon AliExpress değirmenlerini saymazsak 2000 TL'ye Molent Pocket var, bütçeniz 3.000 sevyesindeyse C3'ü tavsiye ederim. 3500 civarı Molent g50 var fakat Timemore C3'ün kesici seti güncel ve Comandante benzeri, Molent kesici bıçaklar konusunda geride kaldı.
Molent tercih etmek istemiyorum açıkçası timemore da çok kullanan yok herkes comandante kullanıyor ama benim bütçeyi çok alışırı aşıyor c3 düşüneceğim yada biraz zorlayıp 1zpresso jx s alacam

Molent tercih etmek istemiyorum açıkçası timemore da çok kullanan yok herkes comandante kullanıyor ama benim bütçeyi çok alışırı aşıyor c3 düşüneceğim yada biraz zorlayıp 1zpresso jx s alacam
Timemore kullanan çok emin olun. Molent g50 aslında çok güzel bir değirmen, 1 yıl kullandım, fakat halen eski nesil çelik kesici kullanıyorlar ve fiyatı da C3'ün üzerinde. Bütçeniz maksimum 2.000 olsa Molent Pocket önerirdim, küçük ama öğütümü hiç de fena olmayan bir değirmen.

Bütçenizi arttırırsanız bence en iyi seçim, alabildiğiniz en yüksek fiyatlı 1zpresso değirmeni olur.

Çoğu zaman göz ardı edilen ama bu fiyata alınabilecek en iyi değirmen olduğunu düşünüyorum.

Timemore kullanan çok emin olun. Molent g50 aslında çok güzel bir değirmen, 1 yıl kullandım, fakat halen eski nesil çelik kesici kullanıyorlar ve fiyatı da C3'ün üzerinde. Bütçeniz maksimum 2.000 olsa Molent Pocket önerirdim, küçük ama öğütümü hiç de fena olmayan bir değirmen.

Bütçenizi arttırırsanız bence en iyi seçim, alabildiğiniz en yüksek fiyatlı 1zpresso değirmeni olur.
Açıkçası ne yapacağımı tam bilmiyorum genel itibariyle neye heves salsam bi 5 6 aya bıkmış oluyorum ve 4k üzeri bir parayı bıkıp bi kenara atacağım bişeye vermekte istemiyorum ama tchibo dan tecrübeme göre öğütücü aşırı önemli o kadar rastgele öğütüyorki şuan ne de ayar tutuyor bakıyorsun dibi pudra gibi ama suyu bi döküyorsun adeta kaya tuzu pul biber boyuntuda parçalar var ve azımsanacak kadarda değil 1 çay kaşığı kadar

Çoğu zaman göz ardı edilen ama bu fiyata alınabilecek en iyi değirmen olduğunu düşünüyorum.

Şuan c3 ile jx s arasında gidip geliyorum ama hala bir değirmene 3k 4k vermenin çok mantıklı olmadığı görüşündeyim ama piyasa bu şuanda

K-0 modeli toplam 1300 gibi geliyor. Her şekilde yeterli bir öğütüm yapacaktır. Minimum bütçe için ya da 2. değirmen olarak şu an rakipsiz gibi. Molent Pocket yerine bu net olarak alınır.

Sizce 1zpresso jx s ile q2 s arasında öğütüm ve kalite olarak çok büyük fark varmıdır

1zpresso q2 s ile jx s arasında çok fazla kalite ve öğütüm farkı varmıdır
Bu değirmenlerin Türkçe incelemeleri Youtube'da mevcut. Jx-s ve Q2-s farklı sınıflarda değirmenler, Jx-s'de büyük bir kesici set var. Ama Q2'nin de sizi üzeceğini sanmam.

Merhaba, ilk defa Manuel bir öğütücü almak istiyorum bir süre araştırdım, molent pocket 2k fiyatlı değirmeni düşünürken 1zpresso q2 3.6k fiyatına çıktım. Sonrasında olmuşken daha fazla seçenek olan 1zpresso jx modeline yöneldim onun da fiyatı 4.5k ve en son olarak araştırken amazonda yurtdışından sipariş ile herşey dahil 3.4k gibi bir fiyata King grinder k6 satıldığını gördüm. Sizce hangisi f/p ürünü olarak daha öndedir? Hangisini almak uzun vadede beni tatmin eder ikinci bir değirmen almayı ya da değiştirmeyi düşünmüyorum ileride bu doğrultuda yardımcı olur musunuz? Teşekkürler

Merhaba, ilk defa Manuel bir öğütücü almak istiyorum bir süre araştırdım, molent pocket 2k fiyatlı değirmeni düşünürken 1zpresso q2 3.6k fiyatına çıktım. Sonrasında olmuşken daha fazla seçenek olan 1zpresso jx modeline yöneldim onun da fiyatı 4.5k ve en son olarak araştırken amazonda yurtdışından sipariş ile herşey dahil 3.4k gibi bir fiyata King grinder k6 satıldığını gördüm. Sizce hangisi f/p ürünü olarak daha öndedir? Hangisini almak uzun vadede beni tatmin eder ikinci bir değirmen almayı ya da değiştirmeyi düşünmüyorum ileride bu doğrultuda yardımcı olur musunuz? Teşekkürler
[]

Geri