• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekşilik için öğütüm ve demleme tavsiyesi

minnaktotoro

Yeni Üye
İsim
Şamil Ayyıldız
Daha fazla  
İsim
Şamil Ayyıldız
Merhaba, doğum günü hediyem için arkadaşım bana 'Kronotrop Peru Huabal' satın aldı. Öğütüp demlediğimde ekşimsi tat alıyorum.
Belki kahve çekirdekleri öyledir pek bilgim olmadığı için sizlere sormak istedim.
El değirmeni: Timemore C2 (19 klik)
Kullanılan çekirdek: Kronotrop Peru Hubai
Demleme türü: V60
Gram: 18gr / 240ml
Ön demleme 40gr ile demleyip kabarcıklar gidene kadar bekliyorum. Sonrasında 120 160 200 240 diye demlemeyi yapıyorum.

Ekşiliği azaltmak için tavsiyeniz neler olur?

Değirmende bir kalibrasyon problemi yoksa eğer, ajitasyonu düşük tutmuş olabilirsiniz. Aklıma ilk gelen düşük ppmli ve düşük sıcaklıktaki su oluyor bir de.

Standart bir reçete üzerinde durun öncelikle mesela bloom sonrası iki döküş yapın, aralarına 15sn koyun ve saniyede 7-8ml dökmeye (15snde 100 gibi) çalışın. 40-100-100 şeklinde. Kaynar su kullanın eğer arıtma kullanıyorsanız.

Denemeniz den sonra buraya bitiş süresini kullandığı suyu sıcaklığı ve yazarsanız daha iyi yardımcı olur herkes

Merhaba, doğum günü hediyem için arkadaşım bana 'Kronotrop Peru Huabal' satın aldı. Öğütüp demlediğimde ekşimsi tat alıyorum.
Belki kahve çekirdekleri öyledir pek bilgim olmadığı için sizlere sormak istedim.
Ön demleme 40gr ile demleyip kabarcıklar gidene kadar bekliyorum. Sonrasında 120 160 200 240 diye demlemeyi yapıyorum.

Az su kullanıyorsunuz. 18/300 oranı ile daha iyi sonuç alabilirsiniz

Merhaba,
eklemeleri fazla yapıyorsunuz bence. Peru Huabal fazla çözünmeye gelmiyor. Tavsiyem, 40 gr ön demleme, 100+100 iki parça su ilavesi.

Demleme süresinin 2:30 dk civarı olması yeterli.

Bitis suresini yazarsan yardimci olacaklardir

Geri