• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Ekşi Mayalı Şeyler / Biscotti % 15 indirim

Metehan

Üye
Merhaba arkadaşlar, bir süredir gönül verdiğim ekşi mayalı ekmek sevdasını elimden geldiğince sizlerle buluşturmak adına bir girişim içerisindeyim. Ekmeklerim toplamda 24 saate yakın mayalanıyor. Mayalama için kendi yapmış olduğum mayalama dolabını kullanıyorum; bu sayede yaz kış farketmeksizin ilk mayalamayı 27 derecede, ikinci mayalamayı ise +4 derecede yapıyorum. Yani anlayacağınız ekmeklerim uzun bir üretim prosesinden geçerek taşta pişiyor. Un olarak taş değirmende çekilmiş doğal yerli unlar kullanıyorum. Köy ekmeğimin %10'u dinkel(kızılbuğday) içermekte. Mayasını ise %50 çavdar unu kullanarak hazırlamaktayım. İçeriğinde un,tuz ve su dışında herhangi bir şey bulunmamaktadır. Hiçbir şekilde katkı maddesi içermemektedir. Su olarak arıtma suyu, tuz olarak kaya tuzu veya deniz tuzu kullanıyorum. Siparişlerinizi sitemizden iletebilirsiniz.

www.eksimayaliseyler.com



Cumartesi günü saat 23:59'a kadar ilettiğiniz siparişler pazartesi günü kargoya teslim ediliyor.

Tavsiye ettiğim tüketim süresi ve şekli:

Ekmeklerim Antalya'nın sıcağında 3 gün oda ısısında, 3 hafta buzdolabında, 3 ay süreyle ise derin dondurucuda saklanabilir. Buzluğa atılacak ise mutlaka dilimlenmesi gerekiyor. Ekşi mayalı ekmekler dilimleyip tavada veya tost makinesinde kızartarak (1 dilimin her yüzü 1'er dakika yeterli) tüketilince daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Bu sayede ilk piştiği anki gibi kabuk tekrar çıtırlaşıyor.



4314ad57-3c9d-45b3-ac1e-1edb22e6f017.jpg5b7a5088-b55c-4031-a0fe-7fbed9371895.jpg02ba0ce2-4c25-49ee-9039-1fb678fd68fd.jpg6725036a-1377-4df8-9a71-fcdb790b7007.jpgce73cece-ebd1-496d-997c-459e243843d2.jpgekmek.JPG
 
Son düzenleme:
Çok güzel gözüküyorlar. Evde eşim yapmıyor olsaydı sipariş vermek isterdim
 
Nitelikli Kahve içen. Nitelikli Ekmek yer Mottosuyla 2 Seferdir kendisinden alıyorum ekmeleri gerçekten çok başarılı güzel ekmekler yapıyor. Bu arada Fabrikasyon her türlü şeyden uzak durmaya çalışıyorum herkese böyle bir hayat tarzını tavsiye ederim :)

1.jpeg
 
Çok severim, çok da güzel görünüyorlar.
Çok ekmek yemem ama Ben de kendim yaparım arada sırada, ekşi mayalı ekmeğimi.
Çok emek, ama öyle lezzet.
Takibe alıyorum, bigun mutlaka denerim. Hatta olurda Antalya ya düşerse yolum mutlaka uğrarım.
 
Diyabet teşhisinden sonra nice ekmekler denedim çavdar olsun tam buğday olsun hepsi şekerimi fırlattı işin içine girip araştırınca fabrikasyon ekmeklerin çok sağlıklı olmadıklarını gördüm, o gün bugündür ata tohumumuz siyez ile kendim evde yapıyorum, yalnız bu ekmeklerde şahane gözüküyor arkadaş, umarım yolunuz açık ve hayırlı işleriniz olur
 
Umarım nice güzel işler çıkarırsın, bu başlangıç olsun!
Fabrikasyon ürünü olmayan her şeyi önemsiyor ve destekliyorum. Siparişimi de geçiyorum. :)
Kahveli ekmekler de bekliyoruz, single origin ama, blend değil :)
 
Çok güzel görünüyorlar işlerinizde başarılar dilerim.

Sipariş vermek isterim ama Çölyak hastasıyım, glutensiz olarak imal edebilir misiniz?
 
Umarım nice güzel işler çıkarırsın, bu başlangıç olsun!
Fabrikasyon ürünü olmayan her şeyi önemsiyor ve destekliyorum. Siparişimi de geçiyorum. :)
Kahveli ekmekler de bekliyoruz, single origin ama, blend değil :)

Şerif Hoca'nın ana sora espresso ile bir deneme yaptım aslında şu anlık ar-ge aşamasında :D

Çok güzel görünüyorlar işlerinizde başarılar dilerim.

Sipariş vermek isterim ama Çölyak hastasıyım, glutensiz olarak imal edebilir misiniz?


Maalesef, şu anlık glutensiz seçeneğim mevcut değil :(
 
Çok güzel görünüyorlar işlerinizde başarılar dilerim.

Sipariş vermek isterim ama Çölyak hastasıyım, glutensiz olarak imal edebilir misiniz?
Öncelikle kolaylıklar (sizi bilmiyorum ilacı olmayan ve geçmeyen bu tip rahatsızlıklar için geçmiş olsun denmesi beni gıcık ediyor o yüzden kolaylıklar)
Siyez ve Kavılca unları bildiğim kadarıyla gluteni oldukça düşük unlar hiç denediniz mi? Ya da doktorunuza danıştınız mı? gluten bana da ciddi gaz yaptığından (diyabet ilaçları ile birleştiğinde çekilmez oluyor) bu unları önerdi doktorum çok memnunum sadece belirtmek istedim.
 
Öncelikle kolaylıklar (sizi bilmiyorum ilacı olmayan ve geçmeyen bu tip rahatsızlıklar için geçmiş olsun denmesi beni gıcık ediyor o yüzden kolaylıklar)
Siyez ve Kavılca unları bildiğim kadarıyla gluteni oldukça düşük unlar hiç denediniz mi? Ya da doktorunuza danıştınız mı? gluten bana da ciddi gaz yaptığından (diyabet ilaçları ile birleştiğinde çekilmez oluyor) bu unları önerdi doktorum çok memnunum sadece belirtmek istedim.

Çok teşekkür ederim yazdığınız için evet tek tedavi diyet yapmak olabildiğince dikkat ediyorum. Kendi ekmeğimi kendim yapıyorum genelde Migros’ta satılan glütensiz unları tercih ediyorum tat olarakta memnunum. Arada yaşadığım yerde glütensiz ekmek satan yerlerden alıyorum, tabi Metehan beyin yaptığı gibi güzel olmuyorlar ama idare ediyorum. Şimdilik kendi üretimim ekmeklere devam.

Bu arada bende Tip-1 diyabetim. Hem çölyak hem diyabet zor ikili gerçekten. Hepimize kolay gelsin. 🙂
 
Çok teşekkür ederim yazdığınız için evet tek tedavi diyet yapmak olabildiğince dikkat ediyorum. Kendi ekmeğimi kendim yapıyorum genelde Migros’ta satılan glütensiz unları tercih ediyorum tat olarakta memnunum. Arada yaşadığım yerde glütensiz ekmek satan yerlerden alıyorum, tabi Metehan beyin yaptığı gibi güzel olmuyorlar ama idare ediyorum. Şimdilik kendi üretimim ekmeklere devam.

Bu arada bende Tip-1 diyabetim. Hem çölyak hem diyabet zor ikili gerçekten. Hepimize kolay gelsin. 🙂
Bildiğim kadarıyla çölyak için karabuğday unu kullanılıyor. Siz hangi unla yapıyorsunuz ekmeğinizi?
 
Çok teşekkür ederim yazdığınız için evet tek tedavi diyet yapmak olabildiğince dikkat ediyorum. Kendi ekmeğimi kendim yapıyorum genelde Migros’ta satılan glütensiz unları tercih ediyorum tat olarakta memnunum. Arada yaşadığım yerde glütensiz ekmek satan yerlerden alıyorum, tabi Metehan beyin yaptığı gibi güzel olmuyorlar ama idare ediyorum. Şimdilik kendi üretimim ekmeklere devam.

Bu arada bende Tip-1 diyabetim. Hem çölyak hem diyabet zor ikili gerçekten. Hepimize kolay gelsin. 🙂
Gerçekten çok zor, benim tip 2 insülin kullanmıyorum bakalım ne kadar gidecek böyle ama sizin yanınızda benim durumum çok daha kolay idare edilebilir bir hastalık. Peki gördüğüm kadarıyla glutensiz unlar beyaz un glukoz seviyenizi fırlatmıyor mu?
 
Şerif Hoca'nın ana sora espresso ile bir deneme yaptım aslında şu anlık ar-ge aşamasında :D




Maalesef, şu anlık glutensiz seçeneğim mevcut değil :(
Bence biraz daha Ar-ge çalışması yap kahveli ekmek konusunda :D
 
Gerçekten çok zor, benim tip 2 insülin kullanmıyorum bakalım ne kadar gidecek böyle ama sizin yanınızda benim durumum çok daha kolay idare edilebilir bir hastalık. Peki gördüğüm kadarıyla glutensiz unlar beyaz un glukoz seviyenizi fırlatmıyor mu?
Sanmıyorum, karabuğday kullanıyorsa ( asıl adı greçka ) bu bitki buğday familyasından değil. Dolayısı ile gluteni sıfır. Ancak gluten bir ekmeğin vazgeçilmezidir. Bizler ekşi mayalı ekmek yaparken gluteni çalıştırır işler, sindirilebilir hale getirir maya bakterilerinin mevcut gluteni parçalamasını ve çeşitli faydalı asitlere çevirmesini sağlarız. Çiğnerken bize ekmek hissiyatını veren glutendir.
 
Geri
Üst