okanermis
Yeni Üye
- İsim
- Okan
Daha fazla
- İsim
- Okan
Günümüzde kahve demlemek için neredeyse yüzlerce yöntem ve ekipman var. Eminim ileride yüzlerce ekipman da çıkacak. Benim düşünceme ve bu işin uzmanlarına göre ideal kahve % 20 extraction ve TDS olarak % 1,15 ile 1,55 arasında kullanıcıların ağız tadına göre değişiyor. Bazı insanlar bu sınırların dışındaki tatlarında iyi olduğunu söylüyor ve bende sınırları sevmeyen biri olarak bu düşünceye katılıyorum. Ben Diyojen gibi yaşamıyorum ama onun sade ve basit yaşam tarzına her zaman saygı duyarım. Kahve ile ilgilenmeye başladıktan sonra popüler demleme yöntemlerinin hepsini denedim ve hala kullanmaktayım. Ekipmanların sayısı arttıkça kafam sürekli kahveyi ne ile yapacağım, nasıl yapacağım, temizliği veya seyahate gideceğim zaman hangi ekipmanı almalıyım gibi konuları düşünmeye başladım. Basitlik aslında en iyisi ve bazılarımıza göre en doğrusudur. İnternette yaptığım araştırmalara göre Türk kahvesi, tembel kahvesi, kovboy kahvesi, soğuk demleme (kavanozda) gibi yöntemlere rastladım. Basitlik derken ana malzeme olarak kesinlikle gereken tek şey kavrulmuş veya kavrulmamış kahve çekirdeği olmalıdır. Tabii çoğunlukla basit demlemelerde genellikle su, çelik kap ve ısı vardır. Kavrulmamış veya kavrulmuş çekirdekleri şeker gibi emen ve dişleriyle kırıp içindeki kafeini alan insanlarda var. Aslında bu basit demleme yöntemlerimizi burada paylaşırken extraction ve TDS oranlarınıda cihazı olan arkadaşlarımız ölçer ise iyi olur.
Sonuç olarak; burada yalnızca en basit ve en az ekipman ile demleme yöntemlerinizi paylaşabilir misiniz.
Sonuç olarak; burada yalnızca en basit ve en az ekipman ile demleme yöntemlerinizi paylaşabilir misiniz.
Son düzenleme: