• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekipman tavsiye talebi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Silinen üye 3276
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 3276

Guest
Demlemeye ilk v60 ile başladım. Çok fazla ıvır zıvırı olduğu için ve her seferinde tutturamadığım için başka bir ekipman olan aeropress go ya geçtim. Çok memnunum şu an ama Hario değirmenim var sanki öğütümü son zamanlarda fazla dengesiz gibi geldi. Çekirdekleri layığıyla kullanamıyormuşum hissiyatı hakim şu an. Aeropres go ile uyumlu (öğütüm kalitesi açısından) çok kaba olmayan değirmen almak istiyorum. Molent pocket ve Timemore chestnut nano arasında kaldım. Bu ikisi arasında hangisini önerirsiniz. Bunların dışında önerilere de açığım. Fiyat 2000 TL'yi çok geçmemesi lazım.
Şimdiden teşekkürler.

2000 tl'ye şu anda kinu ve comandante hariç tüm üst düzey değirmenlerin amiral gemilerini alabilirsiniz. Timemore chesnut x 2000 lira aynı şekilde 1zpresso jx-pro ya da k-pro.

1Zpresso için toplu alım olucak galiba forumdaki konusuna bakabilirsiniz indirimle güzel bir değirmen alabilirsiniz

Demlemeye ilk v60 ile başladım. Çok fazla ıvır zıvırı olduğu için ve her seferinde tutturamadığım için başka bir ekipman olan aeropress go ya geçtim. Çok memnunum şu an ama Hario değirmenim var sanki öğütümü son zamanlarda fazla dengesiz gibi geldi. Çekirdekleri layığıyla kullanamıyormuşum hissiyatı hakim şu an. Aeropres go ile uyumlu (öğütüm kalitesi açısından) çok kaba olmayan değirmen almak istiyorum. Molent pocket ve Timemore chestnut nano arasında kaldım. Bu ikisi arasında hangisini önerirsiniz. Bunların dışında önerilere de açığım. Fiyat 2000 TL'yi çok geçmemesi lazım.
Şimdiden teşekkürler.
O fiyata çıkacaksınız 2.El comandante, Timemore Chestnut X ya da 1zpresso serisinden tavsiye ederim.

2000 tl'ye şu anda kinu ve comandante hariç tüm üst düzey değirmenlerin amiral gemilerini alabilirsiniz. Timemore chesnut x 2000 lira aynı şekilde 1zpresso jx-pro ya da k-pro.
İlave:
K Plus benim tavsiyem. Her türlü memnun kalırsınız. Kaba olmayan, demişsiniz onu da şöyle söyleyeyim: Bunları sunan değirmenlerin ebatları belli. K serisinin taşıma çantası mükemmel. At çantasına her yere götür.
İlave 2: Şu anki kampanyayla iyzipressonun rakibi yok ;)

Nano'yu boşverin derim. İlla Timemore alınacaksa orta segment için slim plus gibi bir model daha uygun gibi. Nano iyi, hoş, tatlı da kapasitesi az. Aeropress daha çok kullanacaksanız daha ince öğütümlere yoğunlaşacaksınız ve hem ince öğütümlerde hem hızda başarılı olan bir değirmen lazım. 4'ünü de elime bile almamış biri olarak Timemore Slim Plus, Timemore Slim (S), 1zpresso JX veya 1zpresso JX PRO olabilir diye tahmin ediyorum.

@ademuysal bey biraz sorunuzla alakasız olacak ama aeropress go dan memnun musunuz ? Yaptığınız kahve miktarı iki kişiye çok az gelir mi ?

@ademuysal bey biraz sorunuzla alakasız olacak ama aeropress go dan memnun musunuz ? Yaptığınız kahve miktarı iki kişiye çok az gelir mi ?
evet 2 kişiye az gelir. Hatta 200 ml üzerine tek kişilik bile zor. 1 bardak hazırlamak kahve öğütüldüyse ve su hazırsa 3 dakika sürüyor. her zaman iki kişi kullanacaksanız sıkılırsınız. ama arada bir iki yada 3 bardak yaparsanız çok sıkmaz. bazı tekniklerle konsantre hazırlayıp sulandırma falan da yapıldığını okudum. ama henüz demedim. 1/3 kahve su oranıyla yapıp çıkan konsantre sulandırılıyor o bile 300 ml anca çıkarır.

Memnun muyum. Evet. Benim kullanım senaryoma ve kahve zevkime birebir uyduğu için şu anlık favori kahve zımbırtım.

Moderatörün son düzenlenenleri:
evet 2 kişiye az gelir. Hatta 200 ml üzerine tek kişilik bile zor. 1 bardak hazırlamak kahve öğütüldüyse ve su hazırsa 3 dakika sürüyor. her zaman iki kişi kullanacaksanız sıkılırsınız. ama arada bir iki yada 3 bardak yaparsanız çok sıkmaz. bazı tekniklerle konsantre hazırlayıp sulandırma falan da yapıldığını okudum. ama henüz demedim. 1/3 kahve su oranıyla yapıp çıkan konsantre sulandırılıyor o bile 300 ml anca çıkarır.

Memnun muyum. Evet. Benim kullanım senaryoma ve kahve zevkime birebir uyduğu için şu anlık favori kahve zımbırtım.
Cevabınız için teşekkür ederim. Son olarak bir şey daha sormak istiyorum. Bardağından kahve içmek kötü hissettiriyor mu ? Plastik olduğu için bir soru işareti var kafamda lezzetle alakalı

Cevabınız için teşekkür ederim. Son olarak bir şey daha sormak istiyorum. Bardağından kahve içmek kötü hissettiriyor mu ? Plastik olduğu için bir soru işareti var kafamda lezzetle alakalı
Rica ederim. Tupperware su şişelerinin plastik yapısına benzeyen bir yapsı var. Ben hiç bir rahatsızlık hissetmedim. Kalitesiz bir plastik kesinlikle değil. Ama bunun tadını alıp rahatsız olabilecek birileri çıkar mı bilemiyorum. Bu öznel bir durum.

Rica ederim. Tupperware su şişelerinin plastik yapısına benzeyen bir yapsı var. Ben hiç bir rahatsızlık hissetmedim. Kalitesiz bir plastik kesinlikle değil. Ama bunun tadını alıp rahatsız olabilecek birileri çıkar mı bilemiyorum. Bu öznel bir durum.
Teşekkür ederim 🙂

Fiyat 2000 TL'yi çok geçmemesi lazım.
Şimdiden teşekkürler.
Elimde 2000 lira olsa ve bir değirmen alacak olsam kesinlikle K-Pro alırdım.
Chestnut X alayım deseniz 2500 lira.
CMD yine o fiyatlarda.
Ve elinizde K-Pro olduğunda kendinize şunu diyebilirsiniz demlemenin tüm paremetleri mükemmel elimde üst seviye bir değirmen var. O zaman çok özenilmiş kötü bir kahve içiyorum :).

(Bir yılını doldurmamış ikinci el Cmd yada X'de alabilirsiniz.)

Son düzenleme:
Geri