siz herkesi kendiniz gibi kahveye hevesli sanıyorsunuz..
yeni başlayan kişi ne şekillendirmesi yapacak yahu. "2 klik inceltirsem daha farklı lezzet yakalarım" olayı yeni üyenin düşündüğü bir şey değil..
bu da doğru. "evde kahve içicem" diyen birinin önüne bardak hazır ve bir standartta gelmiyor ama..
kahvecide baristayı izleyip 10 saniyede değirmeni profesyonel öğütücüde öğüttüğünü, bloom+döküş kırk beşinci saniyede işlemi tamamladığını gören "kolaymış, ben bunu evde yaparım" diyip sonra üşenebiliyor.. çünkü evdeki hesap çarşıya uymuyor: bir profesyonel öğütücü elde edilemeyip el değirmeni çık çık öğütmek sıkıcı ve yorucu geliyor, normal kettle ile cafe'deki gibi bir döküş yapılmıyor, etraf batıyor, heves kaçıyor.. sonuç, evde kahve demlenmeyip cafe'ye gidiliyor
)
bütün ekipmanlar hazır baştan alınsa dahi ilk kahveler hiçbir zaman cafe'de içilen gibi olmuyo, bi öğrenme ve sabretme süreci gerekiyor. bu da herkese uygun bir şey değil. o yüzden v60 ile başlamayınız.. en ucuz ve pratik yoldan güzel bir fincana nasıl ulaşırım diye baktığınızda french press, mokapot, aeropress veya clever alınmalı..
ben en azından arkadaşlarıma böyle tavsiye ediyorum
)