• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekipman için yardımlarınızı bekliyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GktG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GktG

Yeni Üye
İsim
Ahmet
Daha fazla  
İsim
Ahmet
Arkadaşlar merhaba , bende artık nitelikli kahveye geçmeye karar verdim , bir süre forumda gezindim lakin kafam çorba oldu , yazmaya karar verdim , yardımlarınızı bekliyorum.İlk olarak şu minvalde ekipman alacağım ;

Genelde filtre kahve ve Türk kahvesi yapacağım,V60 yapmayı düşünüyorum becerebilirsem, ilk ihtiyacım dripper , 1 k ya kadar buna bütçe ayırabilirim.(Tartı ve termometrem var ).Birde filtre kağıdı önerisi lazım :/

Sonra tabi ki değirmen, 3-4 k bütçe ayırmayı düşünüyorum fakat burda aklım karıştı. Şuan için filtre ve Türk kahvesi yapmayı düşünüyorum (V60 - moka pot - french press >>bu 3 demleme için uygun bir değirmen istiyorum ve tabi ki makine için de uygun olsun ) Bu özelliklere uygun hangi değirmeni tavsiye edersiniz ?

Aklımı kurcalayan nokta ise ilerde espresso bazlı kahve yapmak istersem sanırım espressoya daha uygun değirmenler varmış , bunun için de *AYRICA* bir öneri yaparsanız almışken tam alırım bütçeyi biraz daha zorlayıp .. Bir de espresso bazlı kahveler için illa kahve makinesi şart mı ?

(Aliexpress den almayı düşünmüyorum , yurtiçi yada Amazon olabilir . Genelde 2 kişi için kahve hazırlayacağım , ayda yılda bir misafir geldikçe 5-6 kişi için öğütür yapacağım )

Şimdiden teşekkür ederim , dört gözle tavsiyelerinizi bekliyor olacağım ..

Önce öğütücüden başlayın. Gerisi bir şekilde hallolur.

Tavsiye 1: İkinci el Comandante alın. Türk kahvesi öğütebilirsiniz.Yanına v60 ekipmanı ekleyin. Bütçeniz oldukça french press, aeropress, çeşitli dripperlar ekleyebilirsiniz.

Espresso işi teferruatlı. Bulaşırsanız comandante yeterli olacaktır. Ancak el değirmeni olduğu için yorucu olabilir. Biraz size kalmış açıkçası.

Tavsiye 2: Timemore, molent gibi nisbeten uygun fiyatlı bir el değirmeni alın. Yanına da v60 ekipmanı. Hiç maceraya gerek yok. Muhteşem kahveler içebilirsiniz. Daha ekonomik olur.

Eğer bütçeniz uygun ise el değirmeni olarak tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebileceğini düşündüğüm 1zpresso X-Pro tavsiye ederim. Hem çok hassas espresso ayarı yapıp öğütebilirsiniz hem de filtre öğütümleri yapabilirsiniz. Forumda bu değirmen için detaylı konular var. Onlara da bir göz atın derim.

V60 olarakta ben hario decanter kullanıyorum, ayrıca bir server ihtiyacı olmadığı için bana pratik geliyor. Dripper’ıda plastik olduğu için rahatlıkla ısıtılabiliyor.

Geri