• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekim Ayı Aylık Alım Genel Değerlendirme (Null)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lorenzen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ekim Alımından En Beğendiğiniz Null Kahvesi Hangisiydi?

• Kullanılan toplam oy
    66

Lorenzen

Barista
Anlaşılan ben açmasam kimse bu konuları açmayacak. Zamanı olup bu konuyu açmayan tüm kulüp üyelerini kınadıktan sonra biraz geriden de olsa Null alımını değerlendirebiliriz diye düşünüyorum.

Uzun bir değerlendirmeye ihtiyaç duymuyorum. Worka en iyisiydi. Ara Ara 1 kiloluk alsam mı diye düşünüyorum. İkinci Wolichu Wachu oldu benim için ama özellikle delter demlemelerinde. Çakma ana sora gibiydi :) v60'ta istediğim sonucu alamadım. Mam de keyifli bir kahveydi, ilk bunu bitirdim. Oldukça yumuşak, ipeksi bir içimi vardı. El Penon mehh, Yandaro ise babayaro :D Yandaro'nun son demlemesini delter'da yapıp onu da v60'ta harcadığıma karar verdim aslında, sanırsam becerememişim.

Genel olarak oldukça başarılı bir kahve seçkisiydi. Yılın en iyi kahvelerinden birini içtim.

Worka > Wolichu Wachu > Mam
Yandaroyu sıralamaya koymadım çünkü nedense çok verimsiz geçti benim için. Worka çok iyiydi ama fiyat/performans sıralamasında 1.sırada yer almaz. Mam fiyatına göre çok iyi bir kahve bence. WW ise hem fiyattan bağımsız hem f/p güzel bir kahveydi. Emeği geçen arkadaşlara ve Null Coffee'ye tekrar teşekkürler 🙏

mam stoklara atılıp bulundurulması gereken tam bir fiyat-performans kahvesi.. genel olarak çok memnun kaldım bu alımdan..

Hiçbir kahve üzmedi bu ay. Pek yaşamadığım bir durum:)

Birinci sıranın sahibi Worka,ama "epik" bir kahve değildi benim için. İkinci sırada ağız sulandırıcılığıyla Call of Duty: Wolichu Wachu II yer aldı. Ardından da düz tabanlı V60 denemelerinde verdiği tatlılıktan ötürü MAM. Yandaro da büyük potansiyel vaat ediyor ama o cevheri işleyecek usta lazım :)

Özellikle Yandaro ve MAM,bana göre büyük potansiyele sahipler,elimin altındalar ama çıkaramıyorum o potansiyeli. 100 gram civarı felan kaldı hepsinden. Umarım kahveler birmeden denemelerim iyi sonuç verir...

Arkadaşlar yorumlarınızdan yola çıkarak Mam aldım. v60 için reçete paylaşabilir misiniz:) Şimdiden çok teşekkürler:)

Ben sadece yandaro ve mam almıştım. 2 sini de pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Yandaro demlemesi zor zaten. Ancak çok kalın ayarlarda iyi sonuç alabildim. Mam ise daha iyiydi ama çok lezzetliydi diyemem. Bom sucesso filtre kalmış olsaydı mam yerine onu denemek isterdim.

Worka; tartışmasız ilk sırada yer alıyor.
Mam; hiçbir demlemede üzmedi. Suyu hiç tutmaması da çok ince öğütümlere gidebilmeme olanak tanıdı. (Comandante 16-17 klik V60 için)
Wolichu Wachu; V60 özelinde beni pek etkilemedi. Biraz da delter üzerinden gideceğim bu çekirdek için.

Worka; tartışmasız ilk sırada yer alıyor.
Mam; hiçbir demlemede üzmedi. Suyu hiç tutmaması da çok ince öğütümlere gidebilmeme olanak tanıdı. (Comandante 16-17 klik V60 için)
Wolichu Wachu; V60 özelinde beni pek etkilemedi. Biraz da delter üzerinden gideceğim bu çekirdek için.
delter'da çok iyi. ince öğütmenizi tavsiye ederim. 14-16 arası.

Preslemeleri nasıl yaptınız ve sıcaklık nasıldı? 95 derece ideal mi yine?
kettledan direkt döktüm. deniz seviyesindeyim. delter sıcaklığı çok soğuruyor diye ne kadar sıcak o kadar iyi mantığındayım. zaten dökmesi aktarması derken 95'in de altına iniyor pressleyene kadar.

blooming sonrası tek press uyguluyorum. 200 ml için tarif vermek gerekirse 40-50 ml arası blooming, sonrasında 40. saniye ile 2. dakika arası yavaşça pressleme.

öncesinde bardağı da ısıtmanızı tavsiye ederim, kulplu bardak kullanırsanız rahatça taşırsınız.

Ben genelde blooming sonrası iki press yapıyorum, bir de tek deneyeyim. Bardağımı da her demlemede ısıtıyorum. V60 için de aynı şekilde.

El Penon'a oy veren o tek kişi benim evet. 😁 Wolichu Wachu da Worka da harika kahvelerdi ancak uzun zamandır bu kadar transparan, katman katman lezzetin geldiği bir Guatemala içmemiştim. Ondan favorim El Penon oldu. 😇 Sevgili Cihan'ın emeklerine sağlık!

Geri