• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

EC685 Delonghi Buhar Çubuğu Modifikasyon ( İzmir )

coffecoder35

Yeni Üye
İsim
alp
Daha fazla  
İsim
alp
Arkadaşlar selamlar, makinamın buhar çubuğu bildiğiniz üzere yetmiyor. Kendi plastiği ile yapmaya çalıştım, basınca dayanamadı çıktı. Plastiğine metal kelepçe aldım, kelepçe çok sıkınca yırtıldı plastiği. Rancilio silvia ile modifiye etmek istiyorum. Bu işi İzmir'de yapabilecek bir servis var mıdır ? Kendim yaparsam bozmaktan korkuyorum. Rancilio'da aliexpress dışında satın alabileceğim bir platform var mıdır ?

Farklı tüm çözüm önerilerine açığım.

Teşekkürler.

deniz

İyi Bilinen Üye
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Espresso Makinesi
arçelik seffa mod
Değirmen
cunill tranquilo sd , lido 3 , baratza encore
Ekipmanlar
soy c2g, brikka 2 cups, överst, v60, kalita
çubuk için amazon ya da www.bluestarcoffee.eu . işlemin vidyoları var ancak tüm kasayı boşaltmanız gerekiyor. pek kolay bir şeymiş gibi gözükmedi bana.

devamiyolda

Aktif Üye
İsim
Selçuk
Daha fazla  
İsim
Selçuk
Espresso Makinesi
Delonghi 411.B
Değirmen
K-Plus
Ekipmanlar
Hario Drip Kettle, İkea Moka Pot, Hario V60, Motta Termometre, Hassas Tartı, Hario Mizudashi
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Beşiktaş
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Levent
Bco411'i modifiye edeceğim bende. Tr'de şans eseri bunu bulabildim. Rancilio Silvianınkine yapısal olarak çok benziyor. Müsait bir zamanda kasayı komple söküp takacağım.
Bu arada 5-6 firmayı aradım konu ile ilgili yapamadıklarını belirttiler. 1 firma 1100TL'ye yaparım dedi :)

20201105_114806.jpg

Son düzenleme:

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Bco411'i modifiye edeceğim bende. Tr'de şans eseri bunu bulabildim. Rancilio Silvianınkine yapısal olarak çok benziyor. Müsait bir zamanda kasayı komple söküp takacağım.
Bu arada 5-6 firmayı aradım konu ile ilgili yapamadıklarını belirttiler. 1 firma 1100TL'ye yaparım dedi :)

Ekli dosyayı görüntüle 5754

1100 Tl ye ne yapacaklar? Sadece buhar çubuğu mu değişecek?

devamiyolda

Aktif Üye
İsim
Selçuk
Daha fazla  
İsim
Selçuk
Espresso Makinesi
Delonghi 411.B
Değirmen
K-Plus
Ekipmanlar
Hario Drip Kettle, İkea Moka Pot, Hario V60, Motta Termometre, Hassas Tartı, Hario Mizudashi
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Beşiktaş
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Levent

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Evet sadece buhar çubuğu değişecekmiş. Dediklerine göre :)

Tabi ki bilgilendireceğim ama iş yoğunluğumdan dolayı kısa bir zaman içerisinde yapamayacağım :)

Hızlıca uzaklaşın o paraya cihazı güncellersiniz. Cihazın kapasitesi belli ne yaparsanız yapın istediğiniz seviyeye maalesef ulaşamazsınız. O yüzden kendinizi çok zorlamayın elinizde ki cihazın kapasitesi ile mutlu olmaya çalışın. Sıkılınca bir üst segment hx makineye geçersiniz.

devamiyolda

Aktif Üye
İsim
Selçuk
Daha fazla  
İsim
Selçuk
Espresso Makinesi
Delonghi 411.B
Değirmen
K-Plus
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Beşiktaş
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Levent
Hızlıca uzaklaşın o paraya cihazı güncellersiniz. Cihazın kapasitesi belli ne yaparsanız yapın istediğiniz seviyeye maalesef ulaşamazsınız. O yüzden kendinizi çok zorlamayın elinizde ki cihazın kapasitesi ile mutlu olmaya çalışın. Sıkılınca bir üst segment hx makineye geçersiniz.
Kendimi şuan çok amatör bulduğum için değiştirmeyi düşünmüyorum. Biraz daha kendimi geliştirdikten sonra dediğiniz gibi yapacağım :)

bunu nerden aldınız hocam
Makine tamiri yapan birinden buldum hocam. İnternette numarası yok ama dilerseniz özelden paylaşabilirim veya sizin adınıza sorabilirim.

devamiyolda

Aktif Üye
İsim
Selçuk
Daha fazla  
İsim
Selçuk
Espresso Makinesi
Delonghi 411.B
Değirmen
K-Plus
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Beşiktaş
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Levent
Hafta sonu buhar çubuğunu taktım. Biraz uğraştırdı. Çubuğu tornacıya götürmek zorunda kaldım ama sonuç güzel oldu. Tek sıkıntım sütü 70 dereceye kadar ısıttığım halde hale art yapamıyorum :) IMG_5197.JPG

Oktay

Yeni Üye
İsim
Oktay Nasrullayev
Daha fazla  
İsim
Oktay Nasrullayev
Elinize sağlık. Nasıl yaptığınızı anlatmanız mümkün mü? Tornacı işlemin hangi aşamasında gerekli oldu. Bir de buhar çubuğunu nerden aldınız acaba?

Secron

İyi Bilinen Üye
İsim
Cengizhan
Daha fazla  
İsim
Cengizhan
Espresso Makinesi
Lelit Bianca, Picopresso
Değirmen
1zpresso K Pro, Eureka Atom Specialty 75, Timemore Sculptor 078
Ekipmanlar
Hario v60, kalita 155, timemore crystal eye, chemex, aeropress, minipresso, prismo, clever, origami,oceanrich, mokapot, syphon, cold dripper, lilydrip, melodrip, balance cone, phin
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Memnun musunuz hocam yeni çubuktan. Ben de aldım ama daha takmaya fırsat bulamadım

devamiyolda

Aktif Üye
İsim
Selçuk
Daha fazla  
İsim
Selçuk
Espresso Makinesi
Delonghi 411.B
Değirmen
K-Plus
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Beşiktaş
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Levent
Elinize sağlık. Nasıl yaptığınızı anlatmanız mümkün mü? Tornacı işlemin hangi aşamasında gerekli oldu. Bir de buhar çubuğunu nerden aldınız acaba?
Buhar çubuğunu forum dışından bulmuştum, dilerseniz özelden numarasını atabilirim.
Fotoğrafta gösterdiğim yeşil işaretli yeri tornacıda dümdüz hale getirmek zorunda kaldım. Mevcut delikten geçmedi. Burada dikkat edilmesi gereken bir husus boruya çok nazik davranmaları gerekiyor. Eğilip bükülebiliyor.
WhatsApp Image 2021-02-10 at 08.21.40.jpeg
YouTube'da sökülme videosu çok aradım ama ben yaptıktan sonra bu videoyu buldum. Keşke öncesinde bulabilseydim dedim. :)

Memnun musunuz hocam yeni çubuktan. Ben de aldım ama daha takmaya fırsat bulamadım
Genel olarak memnunum diyebilirim. Tabi dağlar kadar fark olmadı. Sonuçta makinanın kapasitesi belli. Sütü girdap yapma konusunda çok gelişmiş oldu. Krema yapma konusu sizin elinizde olan bir konu. Ben hala kaliteli krema yapamadım. Burada çubuğun suçu olduğunu düşünmüyorum.
Dedicaların buhar kazanı sanırım bu makinalara göre daha iyi çalışıyor.

Son düzenleme: