• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ebeveyn Forumdaşların Dikkatine

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan refugee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
valla bizim oğlanlarda ne kahve ne çay merakı var zaten bu duruma hayret etmiyo değilim :)

Benim 2.5 yaşındaki kızım espresso istedi, versem de mi ağlasa vermesem de mi ağlasa diye düşündüm. Engellenirse daha uzun süre ağlayacağını öngörerek verdim fincanı. Bir yudum aldı ve elimde hazır tuttuğum peçeteye aktardı, sonra da tahmin ettiğim gibi daha az ağladı. 😂
Bu da böyle bir anımdır.

Daha dün 3 yaşındaki oğlumla matruşka 3 paylaştık, kahve yaptığımı görmeyedursun hemen annesinden fincanını alıp yanımda dikiliyor.

ben sütlü kahveden bir kere tadına bakmasına izin verdim. babyçino dediğimiz bir kahve var yani kahvesiz kakaolu süt ama çocuklarda işte kahvenin bir türünü içiyormuş gibi mutlu ediyor öneririm. Kahve alışkanlığımız zaten her zaman kontrollü ve dikkatli olmalıyız. ben kızımla hep kahve hazırlıyorum. espresso (puck prep produr kendisi :) ) hazırlamasını başından sonuna kadar yapabilir kendisi:) sırada filtre kahve demleme var ancak orada sıcak su (yanma yakılma gibi durumlar) olduğu için gerek görmüyorum şu aşamada denemesini. içme konusunda 18 -17 yaşlarında günde 1 tane olmak üzere izin vermeyi planlıyorum :=)

Medya kahveden önce gazlı içeceklere yiyorsa istediği baskıyı kursun bu arada. Kimse enerji içeceklerinden koladan bahsetmiyor aman 4 bardak kahve içmeyin diye söylenip duruyor bu da bana iki yüzlüce bir basın hareketi olarak geliyor açıkçası.

Dedikleri doğru olsun yada olmasın herkes kendi alanı ile ilgilenmeli.
Bundan dolayı bu tarz bilimsel olması gereken makalelerde yazara bakarım.
Yazar hakkında HaberTürk linkinde şu bilgi geçiyor
''Necmiye Uçansoy ile yeni yerler keşfetmeye ve yeni tatlar denemeye hazır olun. Tüm detayları sayfamızda bulabilirsiniz.''

Dedikleri doğru olsun yada olmasın herkes kendi alanı ile ilgilenmeli.
Bundan dolayı bu tarz bilimsel olması gereken makalelerde yazara bakarım.
Yazar hakkında HaberTürk linkinde şu bilgi geçiyor
''Necmiye Uçansoy ile yeni yerler keşfetmeye ve yeni tatlar denemeye hazır olun. Tüm detayları sayfamızda bulabilirsiniz.''
Haklısınız kaynak pek güvenilir görünmüyor başka doktorlardan alıntılar yapılmış ama ne derece güvenilir o da belli değil... Belki daha ciddi irdelenmesi gerekiyor, çocukların erken yaşta kahve ve çikolata vs... ile tanışması doğru mu???

Kahveye gelene kadar, hazır gıda sektörünü eleştirsinler. Örneğin reçellerin %100 geleneksel yazanlarında bile yüksek oranda glikoz şurubu var. Paket gofret bisküvi, gazlı içecek filan saymıyorum. Market rafları bildiğiniz çöp yığını arkadaşlar. Çocuklarınızı bunlardan koruyun.
Kahve bir tarım ürünü olarak şu yukarıdakilerden o kadar masum kalıyor ki.

Haklısınız kaynak pek güvenilir görünmüyor başka doktorlardan alıntılar yapılmış ama ne derece güvenilir o da belli değil... Belki daha ciddi irdelenmesi gerekiyor, çocukların erken yaşta kahve ve çikolata vs... ile tanışması doğru mu???
Yanlış anlaşılmasın kaynakta yazanların doğruluğunu sorgulamadım.
Yazı yazarak gelir elde eden birisinin konunun uzmanı olmamasına rağmen yazması hoşuma gitmedi.
Kakao içeren ürünlerin çocuklar için yararları ve zararları tartışmalı bir konu bu yüzden konu ebeveynlerin yargısına kalmış.
Daha yüksek kafein içeren içecekler için araştırmalar net ve tartışmaya kapalı.

Kahveye gelene kadar, hazır gıda sektörünü eleştirsinler. Örneğin reçellerin %100 geleneksel yazanlarında bile yüksek oranda glikoz şurubu var. Paket gofret bisküvi, gazlı içecek filan saymıyorum. Market rafları bildiğiniz çöp yığını arkadaşlar. Çocuklarınızı bunlardan koruyun.
Kahve bir tarım ürünü olarak şu yukarıdakilerden o kadar masum kalıyor ki.
hocam orada kast edilen ''geleneksel'' bizim düşündüğümüz şekilde ''geleneksel'' değil, üretim prosesi ve işleme için adlandırılan ismi geleneksel. ekstra geleneksel de var mesela. zaten tebliğde de şu şekilde geçiyor. gerçi üretim şekli vs. değişti, artık aseptik dolum gibi teknolojiler kullanıyoruz ama reçel tebliği şunları zorunlu kılıyor;

Ben 1 haftadır içmiyorum vücudumdaki bütün ödemler gitti aşırı kafein alımında ne kadar su içerseniz için ödem oluyor ve kilo veremiyordum 1 hafta içinde aynı yeme alışkanlığımla sadece kahveyi keserek 2 kilo verdim . kahveyi bırakacam sanırım , bende şişkinlik ve gazda yapıyor

Ben 1 haftadır içmiyorum vücudumdaki bütün ödemler gitti aşırı kafein alımında ne kadar su içerseniz için ödem oluyor ve kilo veremiyordum 1 hafta içinde aynı yeme alışkanlığımla sadece kahveyi keserek 2 kilo verdim . kahveyi bırakacam sanırım , bende şişkinlik ve gazda yapıyor
Ne tür kahveler tercih ediyorsunuz içerken?

v60 ve türk kahvesi şeklinde hergün hergün fazla geldi bırakınca uyku düzenimde düzeldi , yastığa başımı koyunca uyuyamıyordum adeta ..
Kahve vücuttan su atan, ödeme sebep olmayan bir şey aslında. Ben sütlü, şekerli, şuruplu bir şeyler içtiğinizi düşünmüştüm.
Her bünye farklı tabi, bırakmak iyi gelmiş olabilir.

Kahve vücuttan su atan, ödeme sebep olmayan bir şey aslında. Ben sütlü, şekerli, şuruplu bir şeyler içtiğinizi düşünmüştüm.
Her bünye farklı tabi, bırakmak iyi gelmiş olabilir.
Fazla kafein ödem yapar hocam , bir hafta önce aile hekimine ilaç yazdırmak için gittiğimde sormuştum evet fazlası yapar dedi belki ben günlük olarak az içiyorum ama hergün içtiğim için vücuduma fazla geldi anlaşılan , aşağıdaki linkte de bir çok zararını görebilirsiniz kafeinin ...

benim sevdiğim bir video sadece kahve olarak bakmamk lazım çay içen çocuklarda var. Çoğu okuduğum güncel araştırmada çocuklar ile büyüklere etkisi arasında fark yok.

Ev demleyicisi olarak olayin en masum tarafinda oldugumuzu dusunuyorum. Çocuklar taklitcidir anne babasini taklit etmeyi sever surekli kahve icen bir ebeveyni taklit etmeside normaldir. Ama asil tehlike her kosede mantar gibi biten starbuckslar, bazen kafein yoksunluguma care bulmak icin kullandigim bu kafelerde ne zaman siraya girsem onumde arkamda bir ergen surusune denk geliyorum yas ortalamasinin bu kadar dusmesi benide rahatsiz ediyor. Icine surup konulan seyler cok masum icicekler degil sonucta senin ne isin var orda linçi yiyebilirim sikinti degil

Geri