• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Duvara monteli kahve değirmenleri

Merhaba arkadaşlar.

Almanya Ebay'inde kahve değirmeni ararken bu modellere rastladım. Başka ülkelerde ya da bizde var mıydı bilmiyorum ama Almanlarda âdet idi muhtemelen bir zamanlar. İşlerliği meçhul fakat eve güzel bir hava katacak değirmenler bence. Belki de eli yatkın ve meraklı olanlar öğütücü dişlileri yenileyerek günlük kullanımda dahi işlerini görecek bir hale getirirler. Bağlantıları fotoğraflara ekledim.

1593769122345.png

1593769164225.png

Öğüten bile varmış :)

1593769244453.png

1593769281489.png

1593769342225.png

Merhaba, ben de kahve dünyasına ilgi duymaya başladıktan sonra araştırma yapmaya başlamıştım. Sözen değirmenin bir adım sonrası için bahsettiğiniz 70-90 yılları arasında üretilmiş değirmenleri gözüme kestirmiştim. Duvara monteler daha eski modeller. Sanırım en iyi markalar Pede, Deve, Zassenhaus, Trösser . Dişlileri döküm karbon çelik. Piyasada dişlisinin iyi durumda olanını bulmak zor. Bulursanız restorasyon ile tabii ki güzel bir koleksiyon ürünü olabilir. Bende de iki adet masa tipi çekmeceli modellerden var. Biraz becerim olsa yenilemek isterdim.

Geri