• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Dünyadan çay çeşitleri

Kemtuz

Üye
İsim
Kemal
Daha fazla  
İsim
Kemal
Değirmen
Jx pro , severin elektrikli kahve öğütücü
Ekipmanlar
Nespresso, v60, french press, clever, aeropress
Cok fazla cay tuketmemize rağmen tek tip siyah cay tüketiyoruz. Çay hakkinda daha fazla bilgimiz olsun diye dünya da en sık tüketilen caylari derledim.
Siyah caylar,
Çin: çayın anavatani olmasina rağmen yesil cay daha fazla tüketiliyor.
Lapsang souchung
Puerh
Gold monkey
Yunnan en sık tuketilen siyah çay çeşitleri.
Hindistan: siyah çayın anavatani diyebiliriz.
Darjeeling
Assam
Seylan: bizde en cok tüketilen kacak cay denilen caylar.
Orange pekoe

Yeşil çaylar,
Çin: yeşil çayin hemen her çeşidi burda
En cok tuketilen çeşidi sencha
Japonya: çay üretimi cok az ama cayi golgede yetistirerek kloroform miktarini arttirip yemyeşil bir cay elde ediyorlar matcha.

Pirinç çayına genmaicha diyorlar. Bu da çin icadı. Çay cok pahali oldugu icin pirinç ile kavurarak hacmi attırmak için

Oolong çayı yari fermente bir çay cesidi. Siyahla yeşil cay arası. Bardakta acik sari bir renk bırakıyor. Genellikle süt buharinda aromalandirilan milk oolong tuketiliyor. Ama şeftali sromali mango aromalı olanlarda avrupa da seviliyor. Çin kökenli bir çay gene.

Kenya çay ureten ve yoğun ithal eden ulkelerden biri. Siyah cay uretiliyor genelde. Hint caylarina benzer aromada ama daha icuz çaylar. Genelde english breakfast caylarin icine harman olarak konuluyor.

Nitelikli çay diye arama yaptığımda şöyle bir site buldum, ilgimi çekti daha önce alışveriş yapan oldumu acaba ?

Nitelikli çay diye arama yaptığımda şöyle bir site buldum, ilgimi çekti daha önce alışveriş yapan oldumu acaba ?
Burda biraz daha fazla çeşit var.
Oolong ve yeşil çaylarını denedim.
Güzel çaylar , Karadeniz çayını dünyada ki diğer çay çeşitleri gibi fermente etmek te güzel fikir.
Ama yüzde yüzden fazla vergiyle giren yabancı caylarla nerdeyse aynı fiyata satılması ise handikapı.

@Kemtuz hocam çayla ilgili paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyorum . Betatea de satılan cam ve tabanı geniş 500 ml demlik sevgili @kahvetrip tarafından tavsiye edilmişti,fiyat olarakda uygun . Ev çaydanlıktan geçilmiyor ama tabanı yayvan olan nitelikli çaya uygun hiç yok sayılır. Bu demlik yeterli mi , başka tavsiyelerinizde olur mu? Ayrıca videodaki keifi sitesini çay için çok beğendim ilk siparişlerime oradan başlayacağım.

demliği eklemeyi unutmuşum 😊

Son düzenleme:
Geri