• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Dünya Türk Kahvesi Günü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AnkA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AnkA

Barista
İsim
Önder
Daha fazla  
İsim
Önder
Espresso Makinesi
Lelit Bianca, Flair Pro 2
Değirmen
Eureka Atom 65, Comandante, Timemore Slim
Ekipmanlar
V60, Aeropress, Delter Press, Fellow Stagg
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Bakırköy
Merhabalar arkadaşlar. Bugün, 16. yy'ın başlarından itibaren topraklarımızda içilmeye başlanan ve günümüzdeki bütün kahve demleme türlerinin atası sayılabilecek, kahvenin belki de içecek haline gelmesinin ve yayılmasının sebebi diyebileceğimiz Türk Kahve'sinin UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne girişinin 7. yıl dönümü. Bu tarihin Birleşmiş Milletler nezdinde de tanınması için ciddi çalışmalar yapılmakta olduğu biliniyor. En kısa zamanda BM'nin de tanımasıyla ilerleyen yıllarda dünya üzerindeki bilinirliği artar diye ümit ediyorum.

Nasıl ki espresso türevi kahvelerin gelişmesi ve kalitesinin artmasında anavatanı olan İtalyan makinelerinin katkısı büyükse, TK için de daha kaliteli makinelerin gelişmesiyle dünyadaki etkisinin artabileceği bir gerçektir.

Dünya Türk Kahvesi Günümüz kutlu olsun.

en kadim kahve demleme yöntemlerinden türk kahvemizin günü, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü'müz kutlu olsun arkadaşlar :) bakın dikkatinizi çekerim dünya ibrik günü felan değil ;) iyi ki bu kadar güzel, bu kadar kolay, bu kadar affedici ama bu kadar da lezzetli bir kahve demleme yöntemimiz var. sayesinde bukeron gibi vorka gibi çekirdeklerin tadını fazlası ile çıkartabiliyoruz.

Benim için En iyi yöntemlerden birisi olan dünya Türk kahvesi gününüz kutlu olsun arkadaşlar. Türk kahvesini yaşatalım böyle güzel bir demleme yöntemi daha fazlasını hakediyor :)

Bu başlık varmış. Bence bugün canlanması lazım. Herkesin "Dünya Türk Kahvesi Günü" kutlu olsun!!!....

Dünya Türk kahvesi gününde Daha önce Türk kahvesinde denediginiz ve beğendiğiniz, unutamadığınız, tadı damağınızda kalan çekirdekleri paylaşabilirseniz sevinirim.

Coffee Dat-Monteblanco

Klasik bir Türk kahvesi deneyiminden uzak olsa da infüze çekirdeği Türk kahvesi olarak ilk defa denemiştim ve gayet hoşuma gitmişti.

Çekirdeği pudra seviyesinde öğütünce bence farklı bir tat çıkıyor ortaya. Pek tarif edemediğim tat ve çarkıfelek meyvesi tadının birleşmesi, arkadan gelen ananas notaları ile gayet güzeldi.

Dünya Türk kahvesi gününde Daha önce Türk kahvesinde denediginiz ve beğendiğiniz, unutamadığınız, tadı damağınızda kalan çekirdekleri paylaşabilirseniz sevinirim.
Probador collectiva'dan EL BOQUERON ve Null coffee'den ETHIOPIA WORKA benim için en unutulmaz TK çekirdekleridir.

Coffee Dat-Monteblanco

Klasik bir Türk kahvesi deneyiminden uzak olsa da infüze çekirdeği Türk kahvesi olarak ilk defa denemiştim ve gayet hoşuma gitmişti.

Çekirdeği pudra seviyesinde öğütünce bence farklı bir tat çıkıyor ortaya. Pek tarif edemediğim tat ve çarkıfelek meyvesi tadının birleşmesi, arkadan gelen ananas notaları ile gayet güzeldi.
Coffee Dat' ı bilmiyordum sitelerine baktım 80 gr satışları da varmış. Teşekkür ediyorum.

Probador collectiva'dan EL BOQUERON ve Null coffee'den ETHIOPIA WORKA benim için en unutulmaz TK çekirdekleridir.
Nitelikli kahve ile ilgilenmeye yeni başladım sayılır, başladığımdan beri en çok ismini duyduğum kahve Null Worka oldu, şu an sanırım hiç bir kavurucunun seçkisinde yok.

Nitelikli kahve ile ilgilenmeye yeni başladım sayılır, başladığımdan beri en çok ismini duyduğum kahve Null Worka oldu, şu an sanırım hiç bir kavurucunun seçkisinde yok.

Bildiğim kadarıyla yok evet. Olsa da aynı olur mu bilmiyorum sonuçta tahıl ürünü ama olsa mükemmel olurdu. Neyse ki buzlukta biraz var çok özleyince bir bardak içiyorum. 😊

Nitelikli Türk Kahvesi tavsiye edebilir misiniz?
Ne tür tatlar seviyorsunuz bilmiyorum ama tatlı, Pekmez aromalı Fam Etiyopya Bishan Wate, Limon aromalı Coffee Department Etiyopya Uraga (sitelerine baktım artık yok), Coffee Nutz tatlı, karamel,limon aromalı Etiyopya Aricha harikaydı ancak Ömer Bey şu an için stoklarda olmayacağını belirtti, Yine Coffee Nutz Limon aromalı Burundi Kayanza, Sezy Coffee çikolata, krema, karemel notaları olan Honduras Honey catuai tüm paketi Türk kahvesi olarak çok keyifle içtim, Petra Hunkute gelirse kaçırmayın, Petra Acme yakışıyor, Kronotrop Peru Huabal çekirdeginden Türk kahvesi buda güzel, forumda Overdose Burtukaana yakışıyor dediler aldım şu an degas süresini bekliyorum, Sezy veya Old Scoll' dan Etiyopya Bochesa, Coffee Nutz Nueva Oriente' yi merak ediyorum onları deneyeceğim.

Evet Halil hikayede görmüştüm orası benden kaçmış 😂😅 yanlis yönlendirme için özür dilerim şimdiden 🫤
Hiç önemli değil, Kahve fabrikasında Aricha' nın stoklara girmesini heyecanla bekliyordum girer girmez de baktım ancak bal proses mış, tadım notolarıda çok farklı.

Geri